Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

Bravo Travel Utazási Iroda

Spanyolország

Spanyolország egyszerre jelenti a hosszan elnyúló tengerpartokat és strandokat, de a változatos hegyi tájakat is; a túlzsúfolt, nyüzsgő városokat és az ország belsejének csaknem lakatlan, szinte végtelen térségeit; a zömök erőteljes baszkokat és a törékeny andalúzokat; a nép mély hitét tükröző színpompás ünnepségeket és a vallásosság csökkenését.
 
Costa Dorada
A Barcelonától délre fekvő Costa Dorada finomhomokos partszakaszokkal, lassan mélyülő tengerrel, kellemes kisvárosokkal, napsütéssel, éttermekkel, kávézókkal és kellemes hotelekkel várja a pihenni vágyó vendégeket. Salou, Barcelonától kb. 100 km-re fekszik.
Tipp! Valencia, a paella hazája. Paella, Spanyolország tipikus étele, melyet meg kell kóstolni! Valencia az ország egyik legizgalmasabb városa hatalmas kikötővel, kétezer éves történelemmel.
 
Katalónia - Costa Brava
Több ezer kilométer hosszú partszakaszával Spanyolország egyedülálló strandolási lehetőséget kínál. Egész nyáron a verőfényes napsütés, a kellemes időjárás és a napfényben fürdő strandok vonzzák ide a világ minden tájáról érkező turisták millióit. Évi 50 milliós turistaforgalmával az ország a világ első számú idegenforgalmi hatalmává vált. Hihetetlen szépségű sziklás, meredek partszakaszok, apró öblök váltakoznak a lenyűgöző, homokos strandokkal, melyekhez még hozzájárulnak a nevezetes látványosságok, a helyi étel- és italspecialitások is. Costa Brava (Vad-part) két legkedveltebb üdülőhelye, Tossa de Mar és Lloret de Mar, mely nyüzsgő életével, hegyek közé zárt elegáns parti sétányával vonzza a turistákat. Aranysárga homokfövenye az egyik legnépszerűbb Spanyolországban. 
 
Costa del Maresme
Egyike a legkedveltebb és legrégebbi üdülőhelyeknek a Costa Brava folytatásaként ismert Costa del Maresmén. A valamikor igen csendes település már régóta felkapott nyaralóhely, a központban üzletek, butikok, discók, éttermek és kis teraszos kávézók váltják egymást. Calella gyönyörű, 50–60 méter széles, 3 km hosszú, homokosaprókavicsos stranddal büszkélkedhet, amelyet vasútvonal választ el a várostól.
 
Mallorca 
Napfényt, kristálytiszta tengervizet és remek szórakozási lehetőségeket kínál.
Kis szikla, így nevezik kedvesen a spanyol nyár és a Földközi-tenger legszebb szigetét, mely varázslatos tájaival mindig is vonzotta a változatosságra vágyókat. A festői falvak, a régi kolostorok, a romantikus terek Palma óvárosában, mind felfedezésre várnak. A sziget északi részén drámaian meredek sziklafalak, déli partján több kilométeres hosszúságban elnyúló finomhomokos partok terülnek el, körülöttük a végtelen nagy és kék tenger. A klíma nagyszerű, évente hat hónapon át süt a nap, a tengervíz 25 fokos is lehet. Az öblök, a dűnék közötti kis strandok tökéletesek a vízisportok élvezetére. A sziget belsejében teraszos kertek és az ezeréves múlt emlékei várják a látogatót.
 
Andalúzia - Costa del Sol
Spanyolország legszebb üdülőhelye az andalúziai Costa del Sol, ahol a több kilométer hosszú homokos tengerpart, a szállodák, éttermek és szórakozó helyek végtelen sok választási lehetőséget nyújtanak. 
A Nerjától a Gibraltári szorosig húzódó partszakaszon egymást érik az üdülőhelyek, melyek közül a legismertebbek: Torremolinos, Benalmadena, Malaga és az elegánsan csillogó Marbella. Itt nem csupán a tengerparti nyaralás vonzza a látogatókat, hiszen Andalúzia gazdag kulturális és történelmi emlékekben, valamint a gyönyörű tájak és élvezetes gasztronómia mellett a golf, a lovaglás és más sportok kedvelői is tökéletes kikapcsolódásra találnak. 
Costa del Sol nem véletlenül kapta a "napos part" elnevezést, hiszen innen már csak egy lépés Afrika. Minden este van valamilyen fieszta, ahova érdemes elmenni. A Malaga közelében található Torremolinos végtelen hosszú tengerpartokat, rengeteg napsütést és kellemes esti sétákat ígér az ideutazóknak. 
Marbella üdülőhelyet előszeretettel keresik fel közismert hírességek is. Andalúzia legismertebb üdülőhelye, a társasági élet központja, fényűző üdülőhely. A legjobb éttermekről és szállodákról, kaszinókról, valamint lüktető éjszakai életéről nevezetes. Központi teréről a Plaza de los Naranjosról nyílnak az óváros keskeny utcái, hangulatos terei. Puerto Banus néhány kilométerre található Marbellától, a régió legdrágább üzleteivel és nagyvilági vendégkörével. 
Torremolinos 9 km-es, homokos tengerparti stranddal várja az üdülőket. A kávézók, éttermek mellett egy kalandos vízipark is szórakoztatja mind a gyermek, mind a felnőtt látogatókat.
Nappal a napfény és a homokos tengerpart hívogat, éjszaka pedig egész utcák gondoskodnak a szórakozásról, ahol éttermek, játékbarlangok, bárok és diszkók sorakoznak egymás mellett. A kedvelt "Carihuela" sétány haléttermeiről is híres. Transzferidő: kb. 30 perc.
Mindenképp meg kell néznie az Alhambrát! Granadában található ez a fennséges, óriási erőd-palota. Páratlan építészeti díszítések és csodás parkok láttán teljesen elámulunk.
Ronda elbűvölő kisvárost nézze meg feltétlenül! A várost kettészeli egy mély kanyon, illetve itt található az ország egyik legrégibb és legtekintélyesebb bika-arénája.
Sevilla, az andalúz főváros művészetével, építészetével, egyedi hangulatával, klímájával, zenéjével azonnal elvarázsolja, magával ragadja az ide látogatót. Sevilla egyesíti magában mindazt, ami Spanyolországról az eszünkbe jut: szikrázó napfény, különleges keresztény - mór műemlékek, különböző kultúrák színes kavalkádja, olaj - és narancsfa ligetek, sherry, flamenco, bikaviadalok, Carmenek és Don Juanok... Ami azonban Sevillát igazán megkülönbözteti a világ bármely más városától az a mindent látható, mindenhol jelenlevő vibráló életérzés és élni akarás. A csodálatos andalúz főváros az év minden szakában várja a látogatókat!
 
Kanári-szigetek
A szigetcsoport 7 szigetből áll. Tenerife, Gran Canaria és Lanzarote vonzza leginkább a turistákat. A tengerpart az üdülőhelyeken többnyire homokos. Széles, sok-sok kilométer hosszú dűnék szegélyezik az óceánt. Este ezernyi étterem, bár, szórakozóhely várja utasainkat. A szigetek vámmentes övezetbe tartoznak, így a vásárlás sok örömet okozhat.  
Az Atlanti-óceán afrikai partjainál lévő szigetvilág a télen is melegre vágyó turisták kedvelt üdülőhelye. A klíma ideális, az átlagos hőmérséklet 22 és 28 Celsius fok között mozog egész évben.
Afrikához közel találjuk Gran Canariát, Lanzarotét és Fuerteventurát, míg a nyugati szigetek, Tenerife, Gomera, Hierro és La Palma (ne keverjük össze Las Palmasszal), már jobban belenyúlnak az Atlanti-óceánba. La Palma és Gomera mind a mai napig őrzi eredeti szépségét. Mindkettő vadregényes, fenséges és gyönyörű, nem is annyira az úszás, mint inkább a természet szerelmesei részére, azoknak, akik zavartalan nyugalomra vágynak. Valójában a szigetek meglehetősen különbözőek, mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet, attól függően, hogy magányra vágyik, vagy inkább a vidám társasági életet kedveli. A lényeg az, hogy még utazás előtt kiválasszuk azt a szigetet, ahol minden bizonnyal remekül fogjuk érezni magunkat.

Tekintse meg utazási ajánlatainkat!

Spanyolország

Úti célok


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak. Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.