Egyiptom

Egyiptom

Egyiptom - Hurghada                                                               
Hurghada kb. 20 km hosszan húzódik  a Vörös - tenger mellett.Sueztől délre, 395 km-re fekszik Egyiptom Vörös-tenger tartományának székhelye, az egyik legrangosabb üdülőhely. Kéttornyú mecsetjén, szerény kormányzósági épületén kívül legfontosabb nevezetessége a Cairo-i Egyetem közeli Tengerbiológiai Intézetében berendezett múzeum és akvárium. A várostól mintegy 5 km-re délre kezdték kiépítani a modern szállodasort. A keskeny part menti sávon húzódó városnak így két központja van: a Downtown, a régi belváros a bazárral, illetve az új üzleti banki központ, a Shequalla. Hurghada nem büszkélkedhet kilométeres pálmasorokkal, lévén a sivatag és a tenger találkozása. Ebből adódóan viszont szinte folyamatosan szél fúj a parton, a szörfözők és a túlzott forróságot nem kedvelők legnagyobb örömére. Kristálytiszta tengervize 21 C hőmérséklet alá soha nem süllyed, így egész évben fürdésre és búvárkodásra alkalmas. Korallszirtjei olyan közel vannak a víz felszínéhez, hogy távolról szinte szigetnek látszanak. Páratlanul pazar élővilág, kellemes klíma, szikrázó napsütés enyhe széllel-mindez igazi fürdő-, búvár-, és szörfparadicsommá teszi Hurghadát.
 
Egyiptom - El Gouna
Ez a gyönyörű, hangulatos üdülőváros Hurghada északi részén található, a központtól körülbelül 20 kilométerre. A város könnyen megközelíthető a szállodákból induló busszokkal és helyi közlekedéssel. A kisvárosban iskola, óvoda, posta, korház, televízió és rádió működik. A városnak a lagúnák romantikus hangulatot kölcsönöznek. A kikötő a kisváros szívében található, ahol luxus jachtok kápráztatják el az idelátogatókat. Kerthelyiségek, nemzetközi éttermek, bárok, kávézók, bazárok sokaságai várják a nyaralni vágyókat. A szállodák széles választékában 3 csillagostól az 5 csillagosig mind megtalálható. Ezek a szállodák stílusukban eltérnek a hurghadai szállodáktól, hiszen újabbak, modernebbek és a lagúnák sokasága miatt különleges varázzsal bírnak. El Gouna, Egyiptom Velencéje, Hurghadától mindössze 25 km-re északra található település El Gouna kiemelt szerepet kapott. Az idei évtől ugyanis számos új szállodával bővül az iroda el gouna-i kínálata. A várost mesterségesen kialakított lagúnák mentén hozták létre, gyönyörű szállodák, elegáns luxus apartmanok, a legjobb éttermek, bárok, kávézók kaptak helyet az egyedülálló természeti környezetben. A város 10 km hosszú csodálatos tengerpartja alkalmas a vízi sportokra, a 18 lyukú golfpályán pedig a kezdő és profi játékosok egyaránt gyakorolhatnak.
 
 
Egyiptom - Sharm El Sheikh                                                       
A Sínai félsziget déli csücskében fekvő városnál található a világ második legnagyobb korallzátonya, amely a búvárkodás szerelmeseinek egyik állandó célpontja. A „Sejk öble" egész évben kellemes idővel várja látogatóit, amely kedvez a „szafariknak", akár teveháton, akár dzsippel indulunk neki. A Szent Katalin kolostor lenyűgöző ikonjai, a színes kanyonok vagy a 2285 m magas Mózes-hegy felejthetetlen élményekkel gazdagítja az idelátogatók útinaplóját.