Görögország

Görögország

Kréta a görög szigetvilág legnagyobbja, ma is ezernyi titokkal várja látogatóit. Fénykorában a krétai mínoszi világ testesítette meg a gazdagságot, a hatalmat és a jólétet, melynek varázsát napjainkban szebbnél szebb szállodák igyekeznek visszaadni. A sziget északi és déli partvidékén, amelyet három, egymást követő hegyvonulat választ el, egyaránt sok a fölfedeznivaló. Knosszosz, a vakítóan fehér városka Agios Nikolaos, Európa leghosszabb szurdokvölgye Szamaria, vagy éppen a Lassithi-magasfennsík, amely nemcsak tízezer szélmalmáról híres, hiszen az itt található Dikteoni-barlangot tartják Zeusz, a főisten szülőhelyének. Ezek a szépséges tájak és a minoszi kultúra ősi nyomai tavasztól őszig a turisták millióit vonzzák. Éghajlata mediterrán, a száraz és forró nyár több mint 6 hónapig tart, amit az Égei-tenger légáramlatai hűsítenek.
 
Korfu, a Görögország nyugati partjainál található Jón szigetcsoport legészakibb tagja. Csodálatos fekvésének, természeti szépségeinek és mediterrán klímájának köszönhetően az egyik leglátogatottabb görög sziget. 
Változatos domborzatú felszínét borító dús, örökzöld növényzete miatt "smaragdzöld sziget"-nek is szokták nevezni. Klímája télen-nyáron enyhe, gyógyító hatású. Növényzetét ciprusfélék, hatalmas olajfa ligetek, fenyőerdők, évente háromszor termő narancsfák, citromfák és virágözönbe burkolódzó színes bokrok jellemzik. Korfu változatos történelmének tárgyi emlékei feltétlenül megtekintésre érdemesek. Legfőbb vonzereje mégis természeti szépsége, különleges klímája, melyhez kellemes körítésül szolgál a mindenütt jelenlévő hamisítatlan görög hangulat és vendégszeretet.
 
Rodosz - Dodekán szigetcsoport legnagyobb tagja a török partok közelében, melyet nem csupán az évente 300 napon át tartó verőfényes időjárás tesz vonzóvá, hanem a kristálytiszta tenger a türkiz és a kék varázslatos színeiben. Tengerpartjáról zöldellő olajfák kúsznak fel a napsütötte hegyoldalba, harmonikus vidéki tájak, és a főváros romantikája a bazárban sorakozó árusokkal, - mindez az elragadó rodoszi atmoszféra, amely évről évre több turistát vonz a szigetre a világ minden tájáról. Modern szállodák, hófehér tengerjáró hajók, a mediterrán táj, a homokos és kavicsos tengerparti strandok és barátságos vendéglátók mellett Rodosz zegzugos utcáin mindig újabb történelmi, kulturális látnivaló vár felfedezésre.
 
Zakynthos a Jón-tenger legdélibb szigete. A legszebb strandok a sziget déli részén találhatók. Ez Zakynthos idegenforgalmi központja, ahol színvonalas szállodák, szórakozóhelyek és vízi sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. A természet kedvelőinek inkább a sziget északi részét ajánljuk: Anafonitria hegyi falu kolostorával, a Kék Barlang, a híres öböl által rejtett hajóroncs és a romantikus naplemente Kambinál felejthetetlen élményeket nyújtanak. A búvárkodás szerelmesei a víz alatti sziklák és barlangok között hódolhatnak szenvedélyüknek.
 
Az Olymposzi Riviéra Görögország legszebb nyaralóhelyei közé tartozik. Ajánlataink közt megtalálható Nei Pori, Makrigialos és Paralia és Platamon is. Az Olymposzi Riviéra ideális kisgyermekkel érkező családok, baráti társaságok, párok célpontjaként, mivel csodálatos, homokos tengerpartja, buja mediterrán növényzete és a hamisítatlan görög vendégszeretet várja a látogatókat.
                            
Halkidiki
A természetet kedvelőket a csendes öblök, a hosszú homokos strandok, a dús buja növényzet, az illatozó píneaerdők és a tűrkíz színű tenger hozza lázba. 
Ha megnézzük a térképen Görögországnak ezt a részét, láthatjuk, hogy olyan mint egy háromújjú kéz, melyet Poseidon ujjainak is neveznek, és melynek partjait az Égei-tenger nyaldossa. A három tengerbe nyúló félsziget Kassandra, Sithonia és Athos közül, szállodaválasztékunk Kassandrára, az élettel telibbre koncentrálódik. 
Sarti kb. 130 km-re Thesszalonikitől,  a Chalkidiki-félsziget Sithónia lábának keleti oldalán található. Ez a halászfalu, mely mára egy csodálatos kis üdülőhellyé fejlődött megőrizve eredeti hangulatát, számos apartmannal, szállodával, tavernával, kávézóval, diszkóval várja az odalátogatókat. Igazi vonzereje azonban a még érintetlen természet, a kristálytiszta víz, az eldugott kis öblök, a sziklás vagy homokos, gyorsan vagy éppen lassan mélyülő partszakaszok, mely felhőtlen kikapcsolódást ígérnek baráti társaságoknak és gyermekes családoknak egyaránt. Ez a hely igazi búvárparadicsom. A faluban számtalan taverna, étterem, pizzéria, bár, kávézó, élelmiszerbolt és discó található.