Olaszország

Olaszország

Olaszországban csodálatos műemlékek és a nyugodt pihenést nyújtó tengerparti üdülőhelyek, illetve a mediterrán hangulatú kávézók, éttermek és szórakozóhelyek várják Önt. Télen és nyáron is kiváló uticél, nyaralás, síelés, városnézés, illetve körutazás alkalmával is.
 
Az Adriai tengerpart hosszú, lassan mélyülő, homokos, híres tengerpartja régóta a pihenni vágyók kedvenc úti célja. Magyarországhoz való közelsége, a környék műemlékekben gazdag városai, a hangulatos üdülőhelyek vidámparkjai, diszkói vonzzák ide nagy számban a turistákat.
 
Lido di Jesolo, az olasz Adria egyik legismertebb üdülőhelye, Velence 40 km. Sétálóutcáján számtalan szórakozási lehetőség várja éjjel-nappal a mozgalmas nyaralást kedvelőket. Elsősorban a fiatalok kedvelt nyaralóhelye. A város fő bevásárló utcája este 8 óra után sétáló utcává alakul át. Elegáns üzletek, ajándékboltok, sörözők, pizzériák, éttermek, vidámpark, piac várja a turistákat. Strand: 15 km hosszú homokos tengerpart. A szomszédos Punta Sabbioniból induló vízibusszal alig háromnegyed óra alatt Velencébe érhetünk. Egyénileg utazóknak ajánlott útvonal: Budapest-Bécs-Graz-Klagenfurt-Tarvizio-Udine-Velence felé, Cessalto kijárat.
 
Lignano, Velencétől kb. 90 km-re keletre, egy kb. 8 km hosszú félszigeten elhelyezkedő, jól ismert és kedvelt üdülõváros, számos szórakozási lehetőséggel (golf, állatkert, vízi vidámpark). A Lignanoi Riviérát hatalmas zöld területek, fenyőerdők, nyugodt környezetben épített szálloda és bungalónegyedek jellemzik. Az Aqua Splash vízividámpark medencéivel, vízicsúszdáival, játszóreivel igazi élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. (Nyitva: június 1-szept. 15.)
 
Bibione, az Adriai-tenger egyik legismertebb üdülőhelye. Több kilométer hosszú homokos stranddal, élettől lüktető, éjjel-nappal nyüzsgő városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává alakulnak át. Finom homokos, sekély vizű strand jellemző, zuhanyzóval, strandfelügyelettel, strandszervizzel. Napernyő és nyugágy bérelhető.
Sportolási lehetőségek: vitorlás, szörf és csónakkölcsönző, szörfoktatás, minigolf, lovaglás, kerékpárkölcsönzés, teniszpályák (Bibione-Spiaggia).
 
Róma 
A Colosseum épületét érdemes minél hamarabb meglátogatni, hiszen a rengeteg autótól már erõsen megrongálódott, és nem tudni, hogy meddig várja még a kíváncsi turistákat. Nem messze a Colosseumtól van a Forum Romanum, mely a császári Római idején a város politikai és művészeti központja volt. Semmiképp ne hagyjuk ki a Vittorio Emanuel király emlékművét, a Szent Péter templomot, a Vatikáni Múzeumot és a Sixtusi kápolnát sem. A Trevi kút, melyhez az a monda fűződik, hogy, aki bedob egy pénzérmét, az még biztosan visszatér Rómába, az "örök városba".
 
Firenze 
Érdemes megtekinteni az Uffizi Galériát, a Ponte Vecchio bevásárló utcát, a Piazza delle Signoriat és a Medici Kápolnát.
 
Velence 
117 kis szigetre épült. A belváros autóval nem közelíthető meg, csak vonattal és hajóval. 
A város központja a Szent Márk tér, ahol a Dózse Palota és a Szent Márk Bazilika található. Híres a Galleria Dell'Accademia, a Peggy Guggenheim Galéria, a San Giorgio Maggiore és a del Redentore templom. 
Milánó divatjával, konyhájával, operájával -a la Scalaval-, templomaival, reneszánsz kastélyával és Leonardo da Vinci freskóival csalogatja a turistákat, emellett pedig fontos üzleti és pénzügyi központ. 
Nápolyban, a királyi palotában kiállított képek tanúskodnak arról, hogy milyen is volt a város korábban. Híres a Santa Chiara-templom, és a S. Incoranata templom, melyben Szent Lászlót ábrázoló freskók láthatók.
 
Pisa 
A Pisában található ferde torony 293 lépcsőfokán szombattól éjszaka is felmászhatnak a turisták. A pisai torony 1173-as megépítésétől kezdődően folyamatosan dől, s így már több mint nyolcszáz éve állandó rekonstrukcióra szorul.
 
Szicília
Akár Palermót, akár Cataniát választják egy szicíliai nyaralás célpontjául, fakultatív programok tárháza várja Önöket, hogy megismerhessék e mediterrán kis sziget varázslatos világát. Erice, Palermo, Monreale vagy éppen az Etna működő vulkánjához szervezett fakultatív programok segítenek bepillantást nyerni Szicília gazdag történelmébe.