MEDITERRÁN VALENCIA ÉS ALICANTE ****

Spanyolország, Andalúzia, Valencia Útazonosító: 676811
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram

 

Leírás

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Spanyolország harmadik legnagyobb városa a Földközi-tenger partján elsősorban nyüzsgő kulturális életéről nevezetes, ám a mediterrán hangulat, a remek városi strandok, a gyönyörű, különböző korokat képviselő épületek mind hozzájárulnak népszerűségéhez. A Kr. e. 138-ban alapított város igen színes múltra tekint vissza, éltek itt többek között rómaiak, vizigótok és mórok is, kik mind letették a városban kézjegyüket. Ennek köszönhetően Valencia ma Európa egyik legnagyobb és leggazdagabb történelmi városközpontjával büszkélkedhet. Valencia tengerpartja közel 4 km hosszan húzódik, maga a homokos föveny mintegy 100 méter széles, így méltán tartják számon Európa legjobb nagyvárosi strandjai között. Új városlátogató programunk során nem csak Valencia felfedezésére, de a legendás paella-készítés fortélyainak és a híres valenciai borvidék zamatos nedűinek megismerésére is alkalom nyílik. A körutazást Alicante hangulatos tengerparti városában zárjuk, mely híres a festői strandjairól, a történelmi Castillo de Santa Barbaráról és a pezsgő mediterrán életérzésről.

1. nap o Budapest - Valencia

Elutazás Budapestről repülőgéppel Valenciába. Érkezés menetrend szerint a valenciai repülőtérre. Transzfer a szállodába. Délután félnapos városnézés Spanyolország harmadik legnépesebb városában, Valenciában: először a Művészetek és Tudományok Városának megtekintése kívülről, melyet a világhírű Santiago Calatrava tervezett. Ezután a kirándulás Valencia központjába folytatódik, ahol lenyűgöző kúriák és egykori műemlékek találhatók. A reneszánsz kori Selyembörze gótikus épülete, a régi városfal és a Katedrális megtekintése (kívülről). Szállás Valenciában.

2. nap o A valenciai borvidék

Szabadprogram Valenciában. Fakultatív program: félnapos kirándulás a valenciai borvidékre. A területen 87 borászat található, Spanyolország második legnagyobb borvidéke. Kiváló fehér és rosé borairól híres a régió, melyeket néhány esetben a szomszédos borvidék boraival kevernek, ezzel különleges ízt elérve. Egy borászat meglátogatása, ahol a létesítmények megtekintése után borkóstoló tapas ebéddel egybekötve. Délután utazás vissza Valenciába, ahol szabadprogram. Szállás Valenciában.

3. nap o Valencia - Pe?iscola - Valencia

Szabadprogram Valenciában. Fakultatív program: kirándulás Peniscolába. Pe?iscola különleges, sziklára épült óvárosával, 5 km hosszú strandjával Spanyolország kedvelt üdülőhelye. Első megálló az El Bufador üreg, ahol elképesztő közelségbe lehet kerülni a tengerrel. Látogatás a hely egyik legszokatlanabb épületéhez, a Kagylóházhoz, majd az erődhöz. A középkori, templomosok által épített falak ismerősnek tűnhetnek a fantasy rajongóknak, ugyanis 2015-ben itt forgatták a Trónok harca világsikerű sorozat egyes jeleneteit, otthont adva a meereeni kastélynak, mely a George R. R. Martin által megálmodott Rabszolga-öböl mentén fekszik. Délután visszautazás Valenciába, szállás.

4. nap o Valencia - Calpe - Polop - Guadalest - Alicante

Reggeli után utazás Alicantébe autóbusszal. Útközben a tengerparti mediterrán város, Calpe meglátogatása, melynek legismertebb látnivalója a tengerből kinyúló hatalmas mészkő sziklatorony. Később Polop hegyvidéki településének megtekintése, amely az egyik legerősebb erődítmény volt a Reconquista idején. Ezután a hegytetőn elhelyezkedő mór eredetű gyönyörű falu, Guadalest meglátogatása. Transzfer az alicantei szállodához, szállás.

5. nap o Alicante

Félnapos gyalogos városnézés a tengerparti Alicantéban, Spanyolország egyik leggyorsabban növekedő városában. Az Esplanada de Espa?a sétány, a Santa Cruz negyed és a katedrális megtekintése kívülről, majd belépés a Santa Barbara várba, amely Európa egyik legnagyobb várrendszere. A 166 méter magas Benacantil-hegyen elhelyezkedő várat a IX. században építették, jelentős stratégiai értéket képviselt az évszázadok folyamán. Délután szabadidő a pezsgő mediterrán városban. Szállás Alicantéban.

6. nap: Alicante - Cartagena - Alicante

Szabadprogram Alicantében vagy fakultatív program: kirándulás Cartagenába. A város számos kultúrának, karthágóiaknak, rómaiaknak, vizigótoknak és móroknak biztosított lakhelyet az évszázadok folyamán. Városnézés a gyönyörű kikötővárosban: a városfal, a Las Galeras és a San Julian erődítmények, a Santa Maria la Vieja katedrális romjai, a Plaza del Ayuntamiento tér, a római amfiteátrum és a Monumento de los Horeos de Cavite megtekintése kívülről. Délután visszautazás Alicantéba, ahol szállás.

7. nap: Alicante - Budapest

Napközben szabadprogram a városban, majd transzfer a repülőtérre, utazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám: 20 fő

Az utazás menetrendje és a légitársaság, a szállodák azonos kategórián belül, valamint a programok sorrendje változhat.

Szállás:

6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel


Az ár tartalmazza:


  • Utazás repülőgéppel Budapest - Valencia és Alicante - Budapest útvonalon átszálással, turista osztályon 1 db feladott poggyásszal és 1 db kézipoggyásszal,
    a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 6 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • borravalók

  • fakultatív programok (Minimum létszám: 15 fő)
    ? valenciai borvidék
    ? kirándulás Peniscolába
    ? kirándulás Cartagenába

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-04-10 - 2025-04-16 6 éj Kétágyas szoba Reggeli 569.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Reggeli, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok