Egyiptom körutazás ***

Egyiptom, Körutazás Egyiptomban, Körutazás Egyiptomban Útazonosító: 676511
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás
Tengerparti pihenéssel Hurghadán

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Kairó

A délutáni órákban elrepülés Budapestről Kairóba, érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kairóban.

 

2. nap: Nagy Piramisok - Szfinx - Memphisz - Szakkara

Reggeli, majd egésznapos kirándulás: utazás a gízai Nagy Piramisokhoz: Kheopsz - a legnagyobb, Khefrén, és Mükerinosz fáraók piramisai. Megnézzük a Szfinxet is, a legendás oroszlántestet és Khefrén fáraó fejét ábrázoló kőalkotást, mely a fáraók piramisára vigyáz. Ezt követően továbbutazás Szakkarába, ahol megtekintjük Dzsószer fáraó lépcsős piramisát, majd a Memphiszben található 7 km hosszú nekropoliszt II. Ramszesz fekvő szobrával. Visszautazás Kairóba, útközben rövid látogatás a Papirusz Intézetben. Vacsora. Szállás Kairóban.

 

3. nap: Egyiptomi Múzeum - Kairó óváros

Reggeli, majd látogatás az Egyiptomi Múzeumban, ahol az egyiptomi művészet legértékesebb gyűjteményeit lehet megtekinteni, többek között a Tutankhamon fáraó sírjában talált mesés kincseket és ékszereket. Ezután látogatás Kairó óvárosában, a Khan El Khalili bazárban, ahol különböző arany-, ezüst-, réz- és bőrantikvitásokat lehet beszerezni. Láthatjuk a Ben Ezra zsinagógát, a Függő templomot, valamint Kairó egyik legkülönlegesebb mecsetét, a Mohamed Ali-mecsetet. Vacsora. Szállás Kairóban.

 

4. nap: Kairó - Luxor

Reggeli (csomagban), majd transzfer a repülőtérre, elrepülés Luxorba. A város mai neve az erődöket jelentő al-ukszur arab szóból ered; ez a luxori templomra vonatkozik, melyet a római időkben erőddé alakítottak át. Érkezés után városnézés Luxorban. Először a Királyok völgyét tekintjük meg ahol a különböző dinasztiák síremlékeit látogatjuk meg, majd a Memnón-kolosszusokat és Hatshepsut királynő templomát nézzük meg. A délután folyamán a Luxori templom kerül meglátogatásra. A luxori templom az ókori egyiptomi templomkomplexum a Nílus keleti partján, Luxor városában (az ókori Thébában). A thébai háromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült, akárcsak a közeli karnaki templomegyüttes. A program végeztével transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Luxorban.

 

5. nap: Luxor - Karnak - Hurghada

Reggeli, majd kirándulás a "templomok templomába", Karnakba, a valaha épült legnagyobb imahelyre. A híres templomkomplexum megtekintése (befejezetlen propilon, Amon temploma, gránit skarabeusz, stb.). A karnaki templomkomplexum az ókori Egyiptom egyik leghíresebb épületegyüttese, a világ egyik legnagyobb vallási kultuszhelyszíne. Egyiptom látnivalói közül csak a gízai piramisok vonzanak több látogatót. Több mint száz hektáron terül el és három nagy, elkerített templomkörzetet, valamint több kisebb templomot foglal magába. A program végeztével buszra szállunk és Hurghada felé vesszük az irányt. Egyiptom egyik legszebb üdülőhelye a Vörös-tenger partján, a fővárostól körülbelül 500 km-re délkeletre fekszik. A kristálytiszta tengerpartot finomhomokkal borított hosszú strandok szegélyezik, sok helyen találhatóak korallzátonyok, amelyek víz alatti szépsége elkápráztatja a búvárkodás szerelmeseit. Vacsora. Szállás Hurghadában.

 

6. nap: Hurghada

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Hurghadán.

 

7. nap: Hurghada

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Hurghadán.

 

8. nap: Hurghada

Reggeli, majd egész nap szabad program, fakultatív programlehetőségek a helyszínen, egyénileg (általában angol nyelven). Szállás all inclusive ellátással Hurghadán.

 

9. nap: Kairó - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállással Budapestre. Megérkezés a menetrendtől függően.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 - az iszlám Kairó

 - Memphisz és a Holtak Városa

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk! A programok sorrendje felcserélődhet!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti főétkezések (4 vacsora): 135 EUR/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 135 EUR/fő a belépőket, a programban feltüntetett főétkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravalók: ajánlott 6 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó ár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegyek (nemzetközi és belső) és reptéri illetékek

-         BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP módozat: 7.740 Ft)

-         vízumdíj és ügyintézés

-         közlekedés külön busszal, belső repülőjárattal

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, Hurghadán All Inclusive ellátással

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-01-18 - 2025-01-26 8 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 694.000 Ft Ft/fő
2025-05-10 - 2025-05-18 8 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 694.000 Ft Ft/fő
2025-07-18 - 2025-07-26 8 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 694.000 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok