Kína: tigrisek és sárkányok nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel - 2025.04.15-29.

Kína, Peking, Peking Útazonosító: 668257
  • Szálláskategória: Hotel
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út
Leírás

Leírás:

Kína a világ harmadik legnagyobb országa, változatos látnivalókkal, tájakkal és hangulatokkal. Körutazásunkat Peking, az "északi főváros" felfedezésével indítjuk, ellátogatunk az emberiség egyik legnagyobb alkotásához, a Nagy Falhoz, majd Hszianba utazunk, ahol a város legfontosabb látnivalói mellett az egyedülálló Agyaghadsereg régészeti lelőhelyét nézzük meg. Következő megállónk a látványos Guilin és környéke, ahol csodálatos tájakat, rizsföldeket láthatunk és bepillanthatunk a vidéki Kína életébe is. A körutazás Kína legnagyobb városában, gazdasági központjában, a lenyűgöző Sanghajban ér véget.

Az utazás kiemelkelt értékei:

  • Utazás remek menetrenddel a Turkish Airlines járataival
  • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
  • Világörökségi helyszínek az út során: Tiltott Város, Ég Temploma, Nagy Fal, Nyári Palota, Agyaghadsereg, Szucsou klasszikus kertjei, a Nyugati-tó és Hangcsou történelmi városa
  • Változatos látnivalók: ultramodern városok, ősi emlékek és a természet csodái

Programok:

április 15. kedd
Elutazás Budapestről Pekingbe (Budapest-Isztambul 20:30-23:20, Isztambul-Peking 01:35-15:35).

április 16. szerda
Megérkezés Pekingbe délután, transzfer a szállodába. Szállás Pekingben: Mercure Beijing City Center Hotel 4*.

április 17. csütörtök
Városnézés Pekingben: a világ legnagyobb terén kezdjük a város felfedezését: Tienanman tér (Mennyei Béke tere), mely nevét a tér északi részén a teret és a Tiltott Várost elválasztó kapuról kapta. Az óriási teret a Tiltott Város korábbi kapui, a Kínai Nemzeti Múzeum és Mao Ce-Tung Mauzóleuma szegélyezi. A következő látnivaló a város leglátványosabb műemléke, a Tiltott Város, mely évszázadokon keresztül a kínai császár lakhelye volt és a tradicionális kínai építészet kiemelkedő alkotása. Ezután a 13. században épült taoista Ég Templomát látogatjuk meg, ahol egykor uralkodók imádkoztak a bő termésért az Ég, a Föld, a Nap, a Hold és a természet istenéhez. Ebéd program közben. Szállás Pekingben: Mercure Beijing City Center Hotel 4*.

április 18. péntek
Elutazunk a Pekingtől 50 km-re található Ju Yong hágóhoz. A világ legnagyobb emberkéz alkotta művét , a Nagy Falat kétezer éven át építették, hogy megvédjék a földet a nomád népek támadásaitól. Ebéd, majd délután a Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a legnagyobb és legszebb a császárok kertjei közül. A feljegyzések szerint 100 ezer építészmester és 1 millió munkás dolgozott az építése során. Három részből, a Hosszú élet hegyből, a Kunming-tóból és a pavilonegyüttesekből áll. A palotákban, pavilonokban, pagodákban, tornyokban és más épületekben összesen több mint 3000 helyiség található. Szállás Pekingben:Mercure Beijing City Center Hotel 4*..

április 19. szombat
Reggel elutazunk szuperexpresszel Hszianba, a négy egykori császári főváros egyikébe, ami a Selyemút kiindulópontja is volt. Délután a Ming-dinasztia által épített városfalat és a muszlim piacot nézzük meg. Vacsora majd szállás Hszianban: Jin Jiang West Capital International Hotel 4*.

április 20. vasárnap
Délelőtt a monumentális  Agyaghadsereget látogatjuk meg. Az első kínai császár Csin Si Huang sírját őrízték az agyagból készült szobrok: kb. 8000 katona, 130 harci szekér 520 lóval, illetve 150 lovas. Az élethűen megformázott alakok nagyobbik része katona, de megtalálhatóak közöttük földművesek, nőalakok és lovak is. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Guilin városába, megérkezés után transzfer a szállodába, szállás: Bravo Hotel 4*.

április 21. hétfő
A Li-folyó partján fekvő Guilin környéke Kína leglátványosabb tájai közé tartozik: a karsztvidék különleges formájú dombjairól és barlangjairól ismert. Meglátogatjuk az Elefántormány-hegyet, a Fubo-hegyet, a Nádfuvola cseppkőbarlangot és a folyóparti Daxu ősi városát.  Szállás Guilinban:  Bravo Hotel 4*.

április 22. kedd
Hajóra szállunk és a Li-folyón hajózunk egészen a gyönyörű fekvésű Yangshuo városáig.  Misztikus tájak kísérik útunkat, nem csoda, hogy a festőket is megihlette a táj, az égbe törő kúpkarsztok, vízesések és a békés folyó látványa. A hajón egyszerű ebédet szolgálnak fel. Busszal térünk vissza Guilin városába.

Fakultatív esti showműsor - Sanjie Liu-show: 60 USD/fő (helyszínen fizetendő). A Li-folyón és partján kialakított színpadokon a zenés, fényjátékkal gazdagított látványos showműsor felejthetetlen élményt nyújt.

Szállás Guilinban:  Bravo Hotel 4*.

április 23. szerda
Egész napos kirándulásokra indulunk a a sárkány gerincénének nevezett Longji rizsteraszokhoz. A lélegzetelállító szépségű vidék több etnikai kisebbség otthona, megismerkedünk szokásaikkal és hagyományaikkal. Ebéd program közben. Szállás Guilinban:  Bravo Hotel 4*.

április 24. csütörtök
Transzfer a repülőtérre, elutazás Sanghajba. Transzfer a szállodába, szabadidő. Szállás Sanghajban: Metropark Jichen Hotel 4*.

április 25. péntek
Városnézés a csodálatos Sanghajban: óváros, Yu Yuan kert, Jade Buddha templom, Xiantiandi negyed, a Bund, a Huangpu-folyó parti sétány és a bevásárlóutca, a Nanjing út.

Fakultatív vacsora és látogatás a Sanghaj Torony kilátójában: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő). Az 632 méter magas Sanghaj Torony Kína legmagasabb épülete. Megcsodáljuk a kilátást 118. emeleti kilátóból, ahova a világ leggyorsabb liftjével jutunk fel, másodpercenként 18 méteres sebességgel.

Szállás Sanghajban: Metropark Jichen Hotel 4*.

április 26. szombat
Egész napos kirándulás Szucsouba, a Jangce deltavidékén fekvő, csatornákkal sűrűn teletűzdelt gazdag kelet kínai városba és Tongli vízivárosba. Szucsou fő látnivalói a kínai kertművészet kiemelkedő alkotásai, melyek közül 9 a Világörökség része. Meglátogatjuk a Megmaradt kertet, a Művelés kertjét és az óvárost. Tongli vízivárost a festői csatornái miatt a Kelet-Velencéjének is nevezik, itt átélhetjük a régi Kína hangulatát. Késő délután érkezünk vissza Sanghajba.

Fakultatív Akrobata-show és vacsora: 70 USD/fő (helyszínen fizetendő). A világhírű Shanghai Circus World akrobata showját tekintjük meg. Az előadás Kína történetéről mesél, a művészek fizikai korlátot nem ismerve mutatják be a látványos produkciókat zenével és fényjátékkal. A show előtt megvacsorázunk egy helyi étteremben.

Szállás Sanghajban: Metropark Jichen Hotel 4*.

április 27. vasárnap
Egész nap szabadidő Sanghaj további felfedezésére.

Egész napos fakultatív kirándulás Hangcsouba szuperexpresszel: 160 USD/fő (helyszínen fizetendő). Hangcsou az elmúlt ezer évben Kína egyik leghíresebb és legvirágzóbb városa volt, fő látnivalója a Nyugati-tó és környéke, ahol pagodák dombok, kilátóhelyek és kiemelkedő kulturális emlékek találhatók. Megnézzük a buddhista Lingyin templomot, a város szívében található óvárosi Hefang utcát, és a festői Longjing teaültetvényt. Sanghajba a szuperexpresszel utazunk vissza.

Szállás Sanghajban: Metropark Jichen Hotel 4*.

április 28. hétfő
Szabadidő Sanghajban, a szobák 12 óráig állnak rendelkezésre. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Sanghaj-Isztambul 22:25-05:15, Isztambul-Budapest 07:05-08:05).

április 29. kedd
Megérkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Peking és Sanghaj-Budapest útvonalon egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon
  • Repülőjegy Hszian-Guilin és Guilin-Sanghaj útvonalra
  • 20 kg feladott poggyász és egy max. 7 kg-os kézipoggyász
  • Tizenkét éjszaka szállás kétágyas szobában
  • Reggeli 
  • Ebéd nyolc alkalommal
  • Vacsora egy alkalommal
  • Szuperexpressz vonatjegy másodosztályra Peking-Hszian útvonalra
  • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

  • Javasolt szervízdíj: 120 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 20 fő.
  • A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
  • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Háromágyas szoba nem foglalható.
  • Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el bizonyos látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
  • Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-04-15 - 2025-04-29 14 éj Kétágyas szoba franciaággyal leírás szerint 1.099.000 Ft Ft/fő, 2F, Kétágyas szoba franciaággyal
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok