Peking - Hongkong körutazás 11 nap / 8 éj

Kína, Peking, Peking Útazonosító: 657354
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás+Nyaralás
Leírás

Leírás

1. NAP | Utazás Kínába
Repülés Pekingbe, Kína fővárosába Budapestről.

2. NAP | Érkezés Pekingbe, Tienanmen-tér, Qianmen, Nemzeti Színház fotószünet
Megérkezés Pekingbe. Idegenvezetőnk fogadja Önt. A Kínai Népköztársaság fővárosa, a közel 22 milliós, lebilincselően izgalmas metropolisz a gazdaság, az oktatás, a politikai élet fellegvára. A Tienanmen tér, mely számos történelmi esemény szemtanúja volt, a világ egyik legimpozánsabb tere a főváros szívében. Fotószünetre megállunk a Nemzeti Színháznál. Ezt követően a Qianmen sétálóutca vár ránk, mely közel 600 éves történelemmel büszkélkedhet. Szállás: Beijing Grand Gongda Jianguo Hotel vagy Mercure Wanshang Hotel vagy CITIC Hotel vagy hasonló.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Tiltott város, Jingshan Park, Hutong
Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag részeként tartson velünk a mesés Tiltott Városba! A megelevenedő keleti varázslat, a Tiltott Város szolgált a császári dinasztiák uralkodó- és lakóhelyéül, és az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. A monumentális, 720.000 négyzetméteres nevezetesség területén kertek, csarnokok is fogadják a betérőt. A Jing Shan Parkból, az azonos nevű domb tetejéről dombról elképesztő kilátás tárul elénk a Tiltott Városra. A Dob-tornyot kívülről tekintjük meg, majd sétát teszünk a Hutongban, mely Peking ősi világát idézi fel: kis utcák, apró üzletek, hagyományos házak, sikátorok idézik Peking lelkét. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet
Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: sokak bakancslistájának első helyezettje, az ikonikus Nagy Fal vár ránk (Mutianyu-szakasz). A majdnem kétezer évig épített, 8850 km hosszú legendás Fal a legnagyobb építmény a világon, és végighúzódik a mai Kína nagy részén. Egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek nevezett Olimpiai Stadionnál, mely a 2008-as nyári, és 2022-es téli olimpia helyszínéül szolgált. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Nyári Palota, az Ég temploma
Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: a Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló remekművet a kínai kertépítészet csodái ékesítik. Ez a legjobb állapotban megőrzött, és legnagyobb császári palota az országban. Majd a buddhista szentélykomplexumot, az Ég Templomát látogatjuk meg. Az építészeti stílusát a Míng és Csing dinasztia ihlette. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Láma-templom, Művészeti zóna 798
Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: a Láma-szentélyt keressük fel, mely a legnagyobb lámaista templom Tibeten kívül. Gyökerei a 17. századig nyúlnak vissza, majd Jung Cseng császár még hercegként használta lakhelyeként. Egyedi élményt ígér az avantgard Művészeti Zóna 798, mely egy 1950-es években épült gyár után kapta a nevét, és Peking legújabb látványosságai közé tartozik, az egykori gyár helyén. Kiállításoknak és workshopoknak ad otthont. (Kiállítást nem tekintünk meg). Este: pekingi kacsavacsora ( vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

7. NAP | Peking - Hongkong
Kijelentkezés a hotelből, transzfer a repülőtérre, repülés Hongkongba. Kína különleges közigazgatási területeinek egyike, a korábbi angol gyarmat számos szigeten foglal helyet. Érkezés után transzfer a hotelbe, szabadidő. Szállás: Hong Kong COZi Harbour View vagy hasonló.

8. NAP | Szabadidő vagy fakultatív: Hongkong városnézés
Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programcsomag részeként félnapos kirándulás: Hongkong, melynek neve kantoniul Illatos Kikötőt jelent, felhőkarcolóival, smaragdzöld hegyeivel, a brit múlt örökségével és kínai hétköznapjaival két kultúra megkapó ötvözete. Ezen a különleges helyen az óriási toronyházak építésénél figyelembe veszik a feng shui alapelveit, hogy a sárkányokat ne haragítsák magukra. Az 552 méter magas Victoria-csúcsról lélegzetelállító kilátás nyílik Kowloon városrészre, és egész Hongkongra (busszal jutunk fel ide). Igazi különlegességet jelent az Aberdeen kikötőnél található úszó falu. Az itteniek halászattal foglalkoznak, jellegzetes kis hajókon élnek, és nagyon ritkán mennek ki a szárazföldre. Teljesen más világba csöppenünk Hongkong déli részén, mely a Francia Riviérára emlékeztet. A Repulse-öböl a helyi gazdagok és hírességek kedvelt övezete. A fehér homokos part, és a Dél-Kínai-tenger csodás látvánnyal kényezteti a látogatókat. Visszatérés a hotelbe.

9. NAP | Szabadidő vagy külön foglalható fakultatív: Makaó
Szabadidő vagy külön foglalható fakultatív program (egész napos, ebéddel): transzfer a kompkikötőbe, Makaó felé tartunk nagy sebességű szárnyashajóval. Makaó Kína másik speciális közigazgatási területe Hongkong mellett, és igen magas életszínvonallal büszkélkedhet. A világ kaszinó-és szerencsejáték központjaként tartják számon. Ez a mindössze 28,2 négyzetkilométernyi terület 450 évig számított portugál gyarmatnak, és a leghosszabb ideig európai kézben lévő kolóniaként 1999-ben került kínai kézbe. Lebilincselően keverednek itt a kínai és az az európai kultúra jellegzetességei, számos tipikus portugál stílusú épületet fedezhetünk fel. A városnézés során megcsodálhatjuk az A-Ma templomot, a Szent Pál székesegyház romjait. Az ebéd során megízlelheti a jellegzetes makaó ízeket. Esélye lesz próbára tenni a szerencséjét a világ legnagyobb kaszinó-komplexumában, a The Venetian-ben! Szárnyashajóval visszatérés Hongkongba, a hotelbe.

10. NAP | Hazautazás
Reggeli, majd szabadidő. Transzer a repülőgép indulásától függően a reptérre. Hazautazás pekingi átszállással.

11. NAP | Érkezés
Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk meg Budapestre.

Fontos információk!
Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Kínába nem kell vízum magyar állampolgároknak 2024.03.14 és 11.30 között, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a 15 napot. Hongkongba, Makaóra nem szükséges vízum.

A Kínai Népköztársaság vonatkozásában 2023. augusztus 30. napjától a kínai hatóságok eltörölték az országba történő utazást megelőző tesztelési kötelezettséget.
Hongkong és Makaó: nincs tesztkötelezettség, Makaón a helyi egészségügyi applikáció használat kötelező: https://eservice.ssm.gov.mo/covidapps.

Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (30 fő) szükséges!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.


Az ár tartalmazza

o Repülőjegyet Kínába és vissza (Air China)
o Repülőjegyet Pekingből Hongkongba
o Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokato feladott poggyász, kézipoggyász
o Transzfereket
o Szállást 4* hotelekben
o Programokat: Tienanmen-tér, Qianmen sétálóutca, Nemzeti színház fotószünet
o Magyar nyelvű idegenvezetést

Egyéb

o Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén: 149.990 Ft/fő
o Helyszínen fizetendő borravaló kb. 70 EUR/fő/út.

Amiket ajánlunk Önnek
o Vacsoracsomag: 4 hotelvacsora (2-5.nap), pekingi kacsavacsora : 59.990 Ft/fő
o Fakultatív programcsomag: Tiltott város, Jingshan Park, Hutong, Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet, Nyári Palota, az Ég temploma, Láma-templom,
Művészeti zóna 798, Hongkong városnézés: 95.990 Ft/fő
o Külön foglalható fakultatív program: Makaó: 87.990 Ft/fő
o Biztosítási csomag: 37.210 Ft Ft
Baleset és poggyászbiztosítás: 10.010 Ft és útlemondási biztosítás: 27.200 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív programok

o Fakultatív programcsomag: Tiltott város, Jingshan Park, Hutong, Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet, Nyári Palota, az Ég temploma, Láma-templom,
Művészeti zóna 798, Hongkong városnézés: 95.990 Ft/fő
o Külön foglalható fakultatív program: Makaó: 87.990 Ft/fő

Hotel

o Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló
o Hotel COZi Oasis vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

2025. 03. 14. CA720 Budapest (BUD) Peking (PEK) 11:20 - 03:45 Air China
2025. 03. 20. CA111 Peking (PEK) Hongkong (HKG) 09:30 - 13:05 Air China
2025. 03. 23. CA110 Hongkong (HKG) Peking (PEK) 17:50 - 21:15 Air China
2025. 03. 24. CA719 Peking (PEK) Budapest (BUD) 02:55 - 06:10 Air China


2025. 04. 11. CA720 Budapest (BUD) Peking (PEK) 12:20 - 04:10 Air China
2025. 04. 17. CA111 Peking (PEK) Hongkong (HKG) 09:40 - 13:05 Air China
2025. 04. 20. CA110 Hongkong (HKG) Peking (PEK) 17:45 - 21:15 Air China
2025. 04. 21. CA719 Peking (PEK) Budapest (BUD) 02:50 - 07:10 Air China


A repülési időpontok tájékoztató jellegűek. Végleges információt az úti okmányokkal küldünk.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-03-14 - 2025-03-24 8 éj 2 ágyas szoba Reggeli 699.990 Ft Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
2025-04-11 - 2025-04-21 8 éj 2 ágyas szoba Reggeli 749.990 Ft Ft/fő, 2 fő részére, Budapesti indulás, Reggeli
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok