Elzász meséi

Franciaország Útazonosító: 657884
  • Szálláskategória: Hotel **
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

 

Elzász meséi

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Este szállások elfoglalása egy elzászi kisvárosban.

2. nap: Délelőtt utazás Franciaország legelbűvölőbb városába, Colmarba, mely macskaköves utcákkal, favázas színes házakkal, muskátlis erkélyekkel várja látogatóit. Városnéző séta során felkeressük a kereskedők girbegurba utcáit, bepillantunk az óvárosba: Szent Martin székesegyház, Maison Pfister, Maison de Tetes; majd a Petite Venise-t, azaz a Kis Velence-t tekintjük meg, mely a város igazi ékköve. Délután szabadprogram Colmarban vagy:

Fakultatív kirándulási lehetőség az elzászi vidék egyik mesébe illő városkájába: Eguisheim-ba, séta a Rue du Remparts bájos keskeny utcácskáján, a reneszánsz szökőkutak megtekintése. Kirándulás ára: 15 Euro/fő. Visszaúton a szállás felé megcsodáljuk a kivilágított Colmart.

3.nap: Délelőtt Strasbourgban ismerkedés a történelmi belvárossal, mely az UNESCO Világörökség része, séta a Petite France negyed favázas házai között, majd a hatalmas gótikus katedrális és a XIII. századi fából készült fedett gyaloghidak megtekintése. Délután mesés elzászi falvakba látogatunk! Először Riquewihr városát keressük fel, itt klasszikus középkori kő- és faházak, faragott ablakok, gyönyörű virágos utcák, boltíves udvarok között sétálhatunk. Fő utcáján a legfőbb látnivaló a ,,Felhőkarcoló" - egy ötemeletes ház, mely egyike Elzász legmagasabb épületeinek. Később Ribeauvillébe utazunk, ahol városnéző kisvonattal járjuk be a települést és a szomszédos Hunawihr-t is. Útközben bepillantást nyerünk a közeli szőlőültetvények életébe, gyönyörködhetünk a környék panorámájában, melyet itt-ott középkori várak díszítenek. Este visszautazás a szállásra.

4.nap: Délelőtt utazás Elzász déli részére, Mulhouse hangulatos városába. Felfedezzük a sétálóutcákat rejtő történelmi belvárost, mely a város legszebb és legrégebbi épületeinek a gyűjtőhelye: városháza, Saint-Etienne Templom, a középkori házak és a Place de la Réunion tér. Érdemes ellátogatni a Vasúti Múzeumba, vagy az Automobil Múzeumba, mely több mint félezer gépkocsival és a világ legnagyobb Bugatti gyűjteményével várja az érdeklődőket Délután rövid séta Kaysersberg látványos városában. Később a hegytetőn álló, impozáns látványt nyújtó hatalmas Chateau du Haut Koenigsbourg-ot tekintjük meg, mely Elzász egyik legnagyobb látványossága. Este visszautazás a szállásra.

5. nap: Délelőtt szállások elhagyása után városnézés Freiburgban, mely a Fekete-erdő nem hivatalos fővárosa, óvárosa a legszebb Németországban, jelentős kulturális központ. Séta a belvárosban, mely során megtekintjük a város székesegyházát, a Münstert és a piacot. Szabadprogram. Hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az éjszakai órákban.

Részvételi díj: 184.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz, 4 éjt a megadott szálláson, megadott ellátást, idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illetéket, belépőket, fakultatív program díját és az utasbiztosítást.

Üdülőhelyi illeték: 4.900 Ft/fő

Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap

Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Belépők:

Strasbourg katedrális:

Diákcsoport ingyenes (min. 20 fő)

Asztronómiai Óra:

felnőtt: 3 Euro/fő;

diák (6-18 év között): 2 Euro/fő - min 12 fő esetén

Torony (336 lépcső!):

5 Euro/fő

Ribeauville kisvonat:

(ELŐFOGLALÁS szükséges)

Felnőtt: 7,5 Euro/fő

Diák (6-14 év között): 5,5 Euro/fő

Mulhouse

Vasúti Múzeum:

Felnőtt: 14 Euro/fő

Diák (6-14 év között): 9,5 Euro/fő

Automobil Múzeum

Felnőtt: 18 Euro

Diák (6-14 év között): 10 Euro/fő

Chateau du haut Koenigsbourg

9 Euro/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-23 - 2024-10-27 4 éj szoba, Hotel** Reggeli 184.900 Ft Ft/fő, reggeli, Budapest
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok