A német advent ízei repülővel

Németország, Bajorország, München Útazonosító: 652869
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Leírás:

Egy adventi kirándulás azok számára, akik nyitottak az érdekességekre, nem szeretnek nagy távolságokat buszozni, de mégis tartalmas kikapcsolódásra vágynak az ünnepi időszakban. Legújabb programunkban a helyiek szokásait vesszük át, az étkezéstől kezdve a közlekedésen át. Németország világhírű vasúthálózatával járjuk be a déli terület legszebb karácsonyi vásárait és még Salzburgba is átugrunk, hogy az osztrák adventbe is belekóstóljunk. A program során szándékosan nem foglaltunk szállodai egységes vacsorát, hogy mindenki kipróbálhassa a karácsonyi vásárok jellegzetes ételeit.

Program:

1. NAP: BUDAPEST - STUTTGART - MÜNCHEN

Menetrend függvényében, várhatóan a reggeli órákban indulás Stuttgartba. Az érkezést követően tömegközlekedéssel megyünk be a belvárosába. Csomagjainkat csomagmegőrzőben helyezzük el, majd sétára indulunk Baden-Württemberg tartomány fővárosában. Első megállónk a Palota tér, amely a város központja, különböző eseményeknek, mint például a karácsonyi vásár helyszínéül is szolgál. A tér egyik oldalán a késő barokk stílusban épült Új Palota található, amely korábban a királyok lakhelye volt, ma a kormányzatnak ad otthont. A tér másik oldalát a hatalmas Régi Palota veszi körül, amelyet a második világháborúban szinte porig bombázták. Napjainkban múzeum és kiállítások helyszíne. A Palota tér további híres épületei: Művészeti Múzeum és az Állami Színház. Az Új Palota közvetlen közelében található Németország egyik legnagyobb bevásárlóutcája, a Königstraße, amely üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel hívogat vásárlásra, nézelődésre és sétálgatásra, és az Adventre fényárban úszik. Városnézésünk után vonattal Münchenbe utazunk. Szállás a müncheni pályaudvar közelében (3 éj).

2. NAP: MÜNCHEN - AUGSBURG - MÜNCHEN

Reggeli után vonatra szállunk és Augsburgba utazunk. Programunkat a belváros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épülete, de megtekintjük a monumentális dómot is. Ezt követően elmegyünk a Fuggereihez, mely az újkori történelem első szociális lakónegyede volt. A Fugger család építette ezeket a házakat a XVI. században, ezért róluk nevezték el a városrészt. Ezt követően vonatra szállunk és visszautazunk Münchenbe. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered - mely magyarul szerzetest jelent -, és alakja a város címerében is megtalálható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, régi és új Városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épületei. A város központja, a Marienplatz ad otthont különböző rendezvényeknek, fesztiváloknak, közöttük a híres müncheni karácsonyi vásárnak is. Városnézés után szabadidő a karácsonyi vásárban, melynek története a 14. századra nyúlik vissza, így az ország egyik legrégebbi karácsonyi vásáraként tartják számon. Itt kipróbálhatjuk a bajor bratwurstot (sült kolbász) és a német vásárok elengedhetetlen italát a glühwein-t (fűszeres forralt bor). Szállás, mint előző este.

3. NAP: MÜNCHEN - SALZBURG - MÜNCHEN

Reggeli után ismét vonatra szállunk és Salzburgba utazunk. A templomok városában, a csodálatos barokk építészeti emlékek között sétálunk a városnézés során. Ez a város is az UNESCO Világörökség Listáján szereplő belvárossal rendelkezik, ahol a hangulatos utcák díszes cégérekkel díszítettek. Városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának látványosságait érinti. A Mirabell-kert szépsége és rendezettsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik, még az év ezen időszakában is. A dóm hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, vagy éppen a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül hívják Észak Rómájának Salzburgot. Távolról látjuk még a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Kulturális barangolásunk után szabadprogram keretében a salzburgi adventi vásár felfedezésére nyílik lehetőség, amelyet a Világörökség részévé nyilvánított óváros közepén tartanak, és több mint 100 kis faház alkotja. Itt az osztrák adveti menübe kóstolhatunk bele, melynek itala a hegyi védőitalnak is hívott Jagatee (rummal felöntött tea), de az édesszájúak is garantáltan találnak kedvükre valót. Estére érünk vissza a már megszokott müncheni szállásunkra.

4. NAP: MÜNCHEN - NÜRNBERG - BUDAPEST

Reggeli után Nürnbergbe vonatozunk. Megérkezésünk után csomagjainkat csomagmegőrzőben helyezzük el. Először megismerkedünk a város nevezetességeivel. Az óvárost 7-8 méter magas fal övezi, amelyet bástyatornyokkal erősítettek meg. A közös séta keretében a híres ,,mesterdalnokok nyomdokain" indulunk el, látjuk a Szt. Lőrinc-templomot, a Szentlélek Kórházat, a Miasszonyunk-templomot, a régi Városházát, Albrecht Dürer házát és a nürnbergi vár pompás épületegyüttesét. Ezt követően a szabadprogramot a főtéren található adventi vásárban töltjük. A helyiek szerint az övék az igazi, autentikus adventi vásár, a több utcán és téren elterülő kavalkád. Menetrend függvényében a csomagjaink felvételét követően tömegközlekedéssel a repülőtérre megyünk, és várhatóan a késő délutáni órákban hazautazás Budapestre.


A négynapos program során általunk használt vonatbérlet ára 27 és 64 év közöttiek számára kb. 110 EUR, a 64 évnél idősebbek, és a 27 évnél fiatalabbak számára minimálisan olcsóbb. A helyszíni fizetésnél a kor szerinti összeget kéri be az idegenvezető.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel, Vonattal

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vonatbérlet (kb. 110 EUR - helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-12-06 - 2024-12-09
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-06 - 2024-12-09 3 éj 2 ágyas szoba Reggeli 294.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok