Bosznia egzotikus világa mandarin szürettel

Útazonosító: 642454
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

Egyes programoknál a pontos elhelyezéssel kapcsolatban irodánk ad tájékoztatást!

Leírás

A program:

Bosznia egzotikus világa mandarin szürettel

1. NAP JAJCE
Indulás a kora hajnali órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Útközben rövid séta Jajce hegyekkel körül ölelt festői kisvárosában, melynek csodás vízesése Csontváry Koszta Tivadart is megihlette. Szállás elfoglalás az esti órákban Medjugorje környékén.

2. NAP NERETVA - MOSTAR
Reggeli után Neretva hajókon egy igazán különleges piknik túrára (rakija, szezonális gyümölcsök vagy fánk) indulunk; a folyó élővilágának megismerését követően, a mandarinszedés technikáját is elsajátíthatjuk, 3 kg mandarint ajándékba kapunk, majd egy kellemes ebéddel (grillezett hús körettel, salátával, kenyér, 0,25 l bor, desszert, kávé) zárjuk ezt a programot. A program min 25 fő esetén indul, díja 21 500 Ft/fő, előre fizetendő. Délután kirándulás Mostar mediterrán kisvárosába. Óvárosa csodálatos ottomán kori épületekkel, mecsetekkel, domboldalra kapaszkodó kőházakkal és hangulatos szűk utcákkal tarkított. Elsétálunk a romjaiból felépített 500 éves Öreg-hídhoz is, mely a Világörökség része. Kis szerencsével láthatjuk a híres hídugrókat is, akik közel 30 m magasból vetik le magukat a smaragd zöld Neretva folyóba. Szabadidőnkben az évszázados óvárosi keleti bazár színes portékái közül válogathatunk kedvünkre való ajándékokat. Ne felejtsük el megkóstolni a hagyományos bosnyák ,, méregerős" kávét sem. Szállás.                                                                                                                                                                                   

3. NAP MEDJUGORJA - BLAGAJ - VRELO BOSNE
Délelőtt a Dinári-hegység sziklái között megbúvó híres zarándokhely, Medjugorje felfedezése vár ránk. A legendák szerint 6 gyereknek is megjelent Szűz Mária a hegyen 1981-ben. A főutcán hagyományos turista ajándékok mellett Szűzanyáról mintázott szobrok, rózsafüzérek és szentképek is vásárolhatóak, melyek, ha minden igaz szerencsét hoznak tulajdonosának. Később Blagaj városába látogatunk, ahol az 1500-as években épült híres dervis kolostort tekintjük meg. A kolostor gyönyörű természeti környezetben, 200 méter magas sziklafalak ölelésében, a kristálytiszta Buna folyó partján található. Útban Szarajevó környéki szálláshelyünk felé egy rövid sétát teszünk a festői szépségű kirándulóhelyen, Vrelo Bosneban. A gyönyörű park karsztforrásaival a helyiek nagy kedvence. Az esti órákban szállásunk elfoglalása.

4. NAP SZARAJEVÓ
Reggeli után utazás a bosnyák fővárosba, Szarajevóba. Elbűvölő óvárosában mintha megállt volna az idő: tornyos mecsetek, macskaköves utcák veszik körbe, melyek a nyüzsgő bazáron keresztül kanyarognak az ódon falak között. A kis üzletben helyi portékákat kínálnak, réztárgyak, kerámiák, innen nem lehet üres kézzel hazatérni.  Városnéző sétánk során megtekintjük a török hamam, medresze, Gazi Huszrev bég dzsámi, Török kút, Bezesztan, Zsinagóga, Jézus Szíve Katedrális műemlékeket. Felkeressük azt a helyet is, ahonnan Gavrilo Princip merényletet követett el a trónörökössel szemben. Emléktábla jelzi a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án.  Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra, érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 106.800 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást autóbusszal, 3 éj szállás, 3 reggeli ellátás és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, a bosnyák belépési illetéket, a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.
Üdülőhelyi illeték: 3.900 Ft/fő
Vacsora igényelhető 3 alkalom: 19.800 Ft/fő/3 alkalom (igény szerint)
Egyágyas felár: 27.800 Ft/fő
Kötelező bosnyák belépési illeték 15 euro/fő

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 540 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételidíj 2,7 %-a

Csatlakozási lehetőség odafelé: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Dunaújváros-Paks-Szekszárd-Mohács (Horvátország, Bosznia felé)
Visszafelé: Szarajevo-Mohács-Szekszárd-Paks-Dunaújváros-Budapest-Hatvan-Gyöngyös-Mezőkövesd-Miskolc (Bosznia, Horvátország felé)

Útiokmány: Boszniai utazáshoz szükséges útlevél vagy kártyás személyi igazolvány

Belépők:

Mostar dzsámi 6 Euro/fő
Blagaj kolostor 5 Euro/fő
Kötelező bosnyák belépési illeték  15 euro/fő

Az árak tájékoztató jellegűek! 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-12 - 2024-10-15 3 éj szoba, panzió Reggeli 106.800 Ft Ft/fő, reggeli, Dunaújváros
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok