NAGY KÖRUTAZÁS MAROKKÓBAN ÉS ANDALÚZIÁBAN ****

Marokkó, Körutazás Marokkóban, Körutazás Marokkóban Útazonosító: 631118
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás

 

Leírás

Leírás:

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Marrakech - Ourika-völgy - Casablanca - Meknes - Volubilis - Fez - Rabat - Tangier - Algeciras - Torremolinos - Granada - (Córdoba) - (Sevilla)

A Marokkó és Andalúzia varázslatos tájain keresztül vezető utazás során az ősi mór romok kincsesbányája tárul fel, amelyet titokzatosság és gazdag történelmi múlt jellemez. Tartson velünk Marokkó történelmi csodáinak felfedezésére, Marrakech vibráló piacaitól az Ourika-völgy nyugodt szépségéig. Fedezze fel Casablanca kozmopolita vonzerejét, Meknez királyi szépségét és Volubilis ősi nagyságát. Fez kanyargós sikátorai az ókor meséit suttogják, míg Rabat fenséges fővárosa és Tanger tengerparti bája gazdag örökségével ragadja magával. A kontinenseket átszelve a kaland a spanyolországi Algecirasig tart, mielőtt végül Torremolinos napsütötte partjaihoz érkezik, ahol a kultúrák összefonódása továbbra is a történelem sokszínűségét tárja elénk.

1. nap o Budapest - Marrakech

Elutazás Budapestről átszállással Marrakech-be. Érkezést követően transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Vacsora és szállás Marrakech-ben.

2. nap o Marrakech

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Marokkó második legrégebbi királyi városában, melyet a dél gyöngyének is neveznek. Séta a középkori Medina városrészben, majd látogatás a Koutoubia mecsetben, amely 77 méter magas, rózsaszín minaretével és központi elhelyezkedésével uralja a várost. Az andalúz-mór stílusban épült Bahia palota megtekintése, majd látogatás a Dar Si Said Múzeumban. Marrakech legismertebb folklór múzeumában a berber kultúra eredetével ismerkedhetnek meg a látogatók, valamint hagyományos marokkói ékszerek, szőnyegek, hangszerek és fegyverek is láthatók. Ebéd a szállodában, majd a városnézés és séta folytatása a különleges hangulatú város vörös agyaggal festett, narancs és rózsaszín árnyalatban pompázó házai között. A Djemaa el Fna egzotikus főtere fantasztikus élmény, amint lemegy a nap, kígyóbűvölők, mutatványosok, hennafestők forgataga ejti ámulatba az érdeklődőket. Szállás Marrakech-ben.

3. nap o Marrakech - Ourika - völgy - Marrakech

Reggeli a szállodában, majd kirándulás az Ourika-völgybe, ami egy igen ritka természeti jelenség. A környék egyetlen ki nem száradó folyója tartja zölden ezt a különleges tájegységet. A völgyben a folyó vonalán számos kedves falu követi egymást, a kellemes mikroklímát pedig a folyamatosan zöldellő növények biztosítják. Míg Marrakechben szinte izzik a város, a völgyben garantáltan üdítő a friss levegő. Szerencsés esetben a hósapkával fedett Jebel Toubkal csúcsot is láthatják, amely Észak-Afrika legmagasabb csúcsa. Vacsora a szállodában, szállás Marrakech-ben.

4. nap o Marrakech - Casablanca

Reggeli után utazás Casablanca metropoliszába. A legendás várost minden idők egyik leghíresebb filmje, az azonos című Casablanca tette világhírűvé. Casablanca az ország legnagyobb városa, forgalmas kikötő és ipari központ lenyűgöző óvárossal. A mediterrán világ, a kelet varázsa és Afrika misztikuma is jelen van lüktető és színes világában. Délután autóbuszos városnézés: a város szívét jelentő V. Mohamed tér, a központi piac, a Habous és Anfa negyed, a Királyi Palota, majd a világ második legnagyobb mecsete, a II. Hasszán mecset megtekintése kívülről, végül szabadidő. Vacsora és szállás Casablancában.

5. nap o Casablanca - Meknez - Volubilis - Fez

Reggeli után kirándulás a Casablancától 240 km-re lévő Meknesbe. A XI. században berberek alapította várost nevezik a ,,marokkói Versailles"-nak is. Híres látnivalói a 40 km hosszú, háromszoros városfal, mely Marokkó leghosszabb városfala, a lenyűgöző szépségű Bab Mansour kapu, a királyi istálló romjai és a zsidó negyed. Továbbutazás Moulay Driss szent városának érintésével a közeli, rómaiak alapította Volubilisbe, mely Feztől északra fekszik és Marokkó bölcsője: az Idríszida dinasztia őse, Mulaj Idrísz ugyanis innen kiindulva alapította az országot 788-ban. Az itt megcsodálható ásatások: villák, mozaikok, paloták, kúriák, középületek, olajüzemek és Caracalla diadalíve a római kori építészet igazi remekei. Továbbutazás Fezbe, ahol vacsora és szállás.

6. nap o Fez

Reggeli után városnézés az ország vallási és szellemi központjában, Fezben, mely kihagyhatatlan állomása egy marokkói utazásnak. Városnézés az ősi királyi városban: a középkori Medina és a területén található Bou Inania medresze (iszlám vallási iskola), a Nejjarine kút, a Moulay Idriss mauzóleum és a Karaouine mecset megtekintése kívülről, majd látogatás az egzotikus soukokban és az új városrészben, Fez Jdid-ben, mely ,,csupán" 700 éves. Vacsora és szállás Fezben.

7. nap o Fez - Rabat

Elutazás Rabatba, Marokkó mai fővárosába, az Atlanti-óceán partján fekvő Rabatba. A királyi város régészeti örökségének első emlékei a Kr.e.VIII. századra nyúlnak vissza. Városnézés autóbusszal, amely során megtekinthető: az Oudayas kert, az V. Mohamed mauzóleum, a Királyi Palota (kívülről), a Hassan - torony, mely a világ legmagasabb minaretje, háttérben a kéklő óceánnal. Vacsora és szállás Rabatban.

8. nap o Rabat - Tangier - Algeciras

Reggeli után utazás Tangier városába, ahonnan átkelés komppal a Gibraltár-szoroson Algeciras kikötőjébe (a kompút kb.1 órás). A megérkezést követően autóbuszos transzfer Torremolinos tengerparti városába. Elhelyezkedés a négycsillagos üdülőszállodában. Vacsora és szállás Torremolinosban. Torremolinos a Földközi - tenger partján fekszik, Malága tartomány kedvelt üdülőhelye a 8 km hosszú tengerpartjával.

9. nap o Torremolinos - Granada

Reggeli után utazás Granadába. Évszázadok során költők, írók, zenészek, utazók énekelték és éneklik meg ma is szépségét, titokzatosságát, megejtő varázsát. Itt található a világ egyik leglátogatottabb műemlék együttese, a csodálatos mór palotaegyüttes, az Alhambra. A ma 200 ezer lakosú város éghajlata enyhe és száraz, levegője tiszta. Nemcsak világhírű műemlék együttese, hanem belvárosának hangulatos utcái, a bazárok, a szép középkori paloták, a lakóházak is megérnek egy kis barangolást. Látogatás az Alhambrában, az Ibériai-félsziget utolsó muszlim királyságának egykori fővárosában. A látogatás után séta a palotaegyüttest körülvevő Generalife lenyűgöző kertjeiben, majd szabadprogram. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

10. nap o Torremolinos

A nap folyamán szabadprogram, mely lehetőséget nyújt a szálloda szolgáltatásainak kipróbálására és pihenésre Torremolinos strandjain. Fakultatív egésznapos programjavaslat: Utazás Córdobába. Elutazás Córdobába, amely az azonos nevű andalúz tartomány székhelye. A várost a kartagóiak alapították a római korban, majd az arabok fellegvára lett. A IX - X. században élte virágkorát, ekkor Európa harmadik legnagyobb városa és egyben az akkori arab világ legfontosabb szellemi és művészeti centrumainak egyike volt. Mór jellegét a mai napig őrzi a gyönyörű város, amely Andalúzia egyik kihagyhatatlan látnivalója. Városnézés keretében a mecset megtekintése. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

11. nap o Torremolinos

A nap folyamán szabadprogram, mely lehetőséget nyújt a szálloda szolgáltatásainak kipróbálására és pihenésre Torremolinos strandjain. Fakultatív egésznapos programjavaslat: Utazás Sevillába. Egész napos városnézés keretében Sevilla nevezetességeinek megtekintése: a katedrális, az Alcazar és a jellegzetes Santa Cruz negyed felfedezése (a megtekintett látnivalók az aktuális nyitvatartás függvényében változhatnak). Sevilla kanyargós utcáival, a mór stílusjegyeket magukon viselő házaival, műemlékeivel, gyönyörű kertjeivel egyike Spanyolország legérdekesebb városainak. Székesegyháza a világ legnagyobb gótikus katedrálisa. Visszautazás Torremolinosba, ahol szállás és vacsora.

12. nap o Torremolinos - Malaga

Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban, majd utazás autóbusszal Malaga repülőterére. Hazautazás repülőgéppel Budapestre a menetrend függvényében, átszállással.

Szállás:

11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás:

italfogyasztás nélkül


Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Marrakech és Malaga - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a körutazás során légkondicionált autóbusszal

  • 11 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • félpanziós ellátás italfogyasztás nélkül

  • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel

  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartamára

  • idegenforgalmi adó

  • kompjegy

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • borravaló

  • fakultatív programok

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-14 - 2024-09-25 11 éj Kétágyas szoba Félpanzió 1.029.000 Ft Ft/fő, Kétágyas szoba, Félpanzió, 2 felnőtt
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok