Álmaink földje: Új-Zéland, Ausztrál különlegességekkel

Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon, Körutazás Új-Zélandon Útazonosító: 628483
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Ausztrália: Melbourne, Sydney, Nagy Koralzátony
?  Közel 2 hét csak Új-Zélandon, helyi vezetővel
?  A természet szeretőinek ajánljuk
?  Saját tapasztalat, bejárás alapján összeállított út

Sokat gondolkodtam, hogy mikor és hogyan vegyük fel ajánlataink közé ezt a kontinenst. Végül Új-Zéland természeti csodáit helyeztük előtérbe és szerintem jó döntés volt.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - ÁTSZÁLLÁS

Menetrend szerint indulás Budapestről. Átszállással folytatjuk utunkat. Éjszaka a repülőn.

2. NAP: UTAZÁS - MELBOURNE

Esti órákban érkezés Melbourne-be. Szállás elfoglalása.

3. NAP: MELBOURNE

Délelőtt városnézés Melbourne-ben. Fő látványosságok: Szent Patrik Székesegyház, Királyi Kiállítási Központ (Világörökség), botanikuskert... Szállás, mint előző nap.

4. NAP: MELBOURNE- AUCKLAND

A délelőtti órákban átszállással repülés Új-Zélandra. Aucklandbe érve városnézés, majd szállás.

5. NAP: AUCKLAND - ROTORUA

Reggeli után indulunk nagy, országjáró utunkra. A Gyűrűk Urából is ismert Hobbiton megtekintése (fakultatív) az első programunk. Rotorua városába érve ellátogatunk a Goverment Gardenbe, majd a Rotorua tóhoz és megnézünk egy természe­tes hőforrást, a Rachel Springet. Szállás (2 éj).

6. NAP: ROTORUA

Délelőtt Wai O Tapu geotermikus csodavölgyet látogatjuk meg. Délután a Rotorua tavak vidékére utazunk, mely szintén Maori törzsi területen található. Kék és zöld tavakat látogatunk meg kirándulásunk során. A mai napot Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványosságával, Maori falu látogatással tudjuk meg­koronázni. Itt megismerkedhetünk a Maorik ősi életével, szoká­saival, amelyet interaktív módon ki is próbálhatnak a vállalkozó szelleműek. Majd egy vacsorán vehetünk részt. Fakultatív maori falu megtekintése, maori vacsorával, esti programmal: 270 NZD.

7. NAP: ROTORUA - WELLINGTON

Délelőtt meglátogatjuk a híres Huka Falls vízesést, majd a Taupo krátertó mellett haladunk az aktív vulkánok vidéke felé. Ez a Tongariro Nemzeti Park. Innen látható az északi sziget leg­magasabb hegye és az egyik működő vulkánja: Mt Ruapehu. Szintén itt található a Gyűrűk Ura filmekből mindenki által ismert Mt. Doom (Mordor) - maori nevén Mt. Ngauruhoe hegy. Utunkat a bárányokkal teli dombokon folytatjuk, majd érkezés a fővárosba, Wellingtonba, ahol városnézés és szabadprogram után elfoglaljuk szállásunkat. Pihenés, majd javasolt egy kelle­mes esti séta a hangulatos belvárosban.

8. NAP: WELLINGTON - KAIKOURA

Ma délelőtt a világ 10 legszebb hajóútjai között szereplő Északi-sziget - Déli-sziget útvonalon csodáljuk meg a Cook-szorost és a Marlborough-sounds szigetvilágát. A Déli-sziget első meg­állójaként betérünk egy családi tulajdonban lévő csokoládé kisüzembe, ahol meg is kóstolhatjuk a kézzel készített finom­ságokat és vásárolhatunk is a helyiek termékeiből. Folytatva utunkat késő délután érkezünk Kaikoura kisvárosába, mely a Csendes-óceán partján helyezkedik el. Szállás (2 éj).

9. NAP: KAIKOURA

Pihenő nap. Ma délelőtt fakultatív program keretében lehető­ség van hajós bálnanéző túrára menni. A világon egyedülálló módon itt a part közelében élnek a fiatal hím ámbráscetek és egész évben itt tartózkodnak, ezért hihetetlenül nagy esélyünk van látni őket. Fakultatív bálnales: 165 NZD.

10. NAP: KAIKOURA - HOKITIKA

Reggel közösen felmegyünk a félsziget végén található kilátóba és elsétálunk egy prémes fóka kolóniához. Majd elindulunk a vadregényes Nyugati-part felé a Lewis-hágón keresztül, mely a Déli-Alpok vonulatához tartozik. Sétát teszünk a közel 30 mil­lió éves Palacsinta sziklákhoz. A különleges palacsinta rétegek ősi tengeri állatok kövületeiből állnak. Felejthetetlen élmény a körséta a morajló tenger fölé emelkedő különleges sziklaalak­zatok között.

11. NAP: HOKITIKA - FOX-GLECCSER

Délelőtt Hokitikában megnézzük hogyan készülnek a híres Pounamu ékszerek egy kőfaragó műhelyben. Pounamu a Maorik számára nagyobb értékkel bírt, mint az arany. Ez az ékszer lett a déli sziget névadója: Te Waipounamu. Ezután egy azúrkék vizű kanyonban teszünk egy gyalogos körsétát. Innen utazunk tovább szállásunkra. Útközben több esetben is megál­lunk fényképezni a tájat.

12. NAP: FOX-GLECCSER

A mai napon a Westland Nemzeti Park fő látványosságait keres­sük fel. Folytatjuk kalandjainkat a nyugati parton. Délelőtt fakultatív helikopter túra a gleccser felett vagy rövidebb sétát lehet tenni a faluban. Ma egy hosszabb túrát teszünk a Matheson-tó körül, az évezredek óta érintetlen esőerdőben. Utunk során - tiszta időben - jól látható Mt. Cook is, mely Új-Zéland legmagasabb hegye. Ha még marad kedvünk délután mozogni, a Fox-gleccser kilátóhoz utazunk, ahonnan a gleccsert látjuk jó időjárási viszonyok között.

13. NAP: FOX-GLECCSER - QUEENSTOWN

Ma a Mount Aspiriing Nemzeti Park látványosságait keressük fel. Különleges tájak sorozata áll előttünk, sok élménnyel és megállóval. Buja zöld esőerdők, dinoszaurusz fák, tengerparti delfinles, vízesések, gleccser-folyók, alpesi tájak, és alpesi tavak soha meg nem unható váltakozása. Utunk során a Haast hágón keresztezzük újra a Déli-Alpokat, és a festői Queenstownba, Új-Zéland kaland-fővárosába érkezünk (3 éj).

14. NAP: QUEENSTOWN

Ma Queenstown legtöbbet fotózott Remarkables hegyére láto­gatunk és 1.600 méter tengerszint feletti magasságból cso­dáljuk meg a lélegzetelállító panorámát. Innen egy, ma is lakott történelmi aranyásó városba megyünk. Ismerkedés az Új-Zélandon lezajlott aranyláz históriájával, séta a kora­beli utcákon, vásárlási lehetőséggel. Délután javasoljuk az alpesi (működő) Merino juh-farm látogatást, ahol betekinthe­tünk az itteni farmok életébe. A farmon egy érdekes juhászku­tya bemutató mellett autentikus kiwi lakoma is vár bennünket. Fakultatív Merino juh-farm látogatás: 189 NZD.

15. NAP: QUEENSTOWN

Pihenő nap. Lehetőség van sétálni a botanikus kertben. Felfedezni a bevásárló utcákat vagy egyéb fakultatív programokon részt venni.

16. NAP: QUEENSTOWN - TE ANAU

Queenstowntól méltán búcsúzunk a világhírű Bungy Központ látogatásával (Kawarau Bridge). Ezen a helyen volt az első hiva­talos bungy ugrás a világon, és azóta is 100% biztonsági rekord­dal büszkélkednek több mint 2 millió ugrás után. Innen Te Anau felé vesszük az utunkat. Teszünk egy fotómegállót a Devil's Staircase kilátóban, majd délután érkezünk szállásunkra.

17. NAP: FIORDLAND NEMZETI PARK

A Fiordland Nemzeti Park a Világörökség része, a dinoszau­ruszok kora óta változatlan és érintetlen ősrengeteg - körül­belül akkora területen, mint Pest és Bács-Kiskun megye együttvéve - és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Hatalmas hegyek között kanyargó gyönyörű út vár ránk, ahol a sok szép megálló során jó esélyünk van találkozni a barátsá­gos Kea papagájjal is. A Kea az egyetlen alpesi papagáj a vilá­gon. Milford Soundhoz érkezve egy hajós kirándulást teszünk a fjord teljes hosszában.

18. NAP: TE ANAU - QUEENSTOWN - SYDNEY

A mai napon visszautazunk Queenstownba és tovább repülünk Sydneybe. Sydneyben transzfer a szállodába (2 éj). Séta a városban.

19. NAP: SYDNEY

Egész napos városnézés Sydneyben. A program során érintjük természetesen a világhírű operaházat. A városnézés további látványosságai: Kikötőhíd, Sziklák városnegyed, felhőkarcolók, Parlament, Katedrális. Szállás.

20. NAP: SYDNEY - ÁTSZÁLLÁS

Folytatjuk a városnézést. Igény esetén, fakultatív prog­ram keretében, lehetőség van a Sydney-i Operaházba elláto­gatni. Fakultatív Sydney-i Operaház túra belépő ára: 45 NZD. (A túra 300 lépcsőfokot tartalmaz, lift nincs). Menetrend függvényében transzfer a reptérre és hazaindulás.

21. NAP: ÁTSZÁLLÁS - BUDAPEST

Átszállás után érkezés Budapestre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák, 2 éj repülőn

Ellátás: Reggeli+1ebéd+falultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal, Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-27 - 2024-12-17 19 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 2.780.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok