Csodálatos Dél-Erdély, busszal

Románia, Erdély, Csernakeresztúr Útazonosító: 610460
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás

Program

1. nap

Budapest-Arad-Máriaradna-Marosillye-Csernakeresztúr

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás Erdélybe nagylaki határátlépéssel. Utunk első állomása Arad, a Maros partjára épült város, ahol városnéző sétát teszünk. Ellátogatunk a Megbékélés Parkban található Szabadság szoborhoz, melynek talpazatán helyezték el az 1849. október 6.-án Aradon kivégzett 13 tábornok bronz domborművét. Miután leróttuk kegyeletünket az aradi vértanúk előtt, a belváros felé vesszük az irányt, ahol az impozáns városháza, a színház és a kultúrpalota látványa tárul elénk. Átkelve a Maroson, a vár mellett elhaladva érkezünk meg az 1849-es kivégzések helyszínére. Aradon tett látogatásunkat követően kelet felé folytatjuk utunkat. Megállunk Máriaradnán, a híres Mária-kegyhelynél, majd rövid pihenőt tartunk Marosillyén, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szülőházánál. Késő délután érkezünk meg szálláshelyünkre, Csernakeresztúrra. Szállás elfoglalása a panzióban, majd bőséges vacsora.

2. nap

Gyulafehérvár-Déva-Csernakeresztúr

A panzióban elköltött reggelink után Gyulafehérvárra látogatunk, ahol a Szent István királyunk által alapított Püspöki Szent Mihály templomot nézzük meg, valamint sétálunk a szépen felújított főtéren. Városnézésünk során útba ejtjük a Batthyaneumot, a Fejedelmek házát, és az Apor palotát. Rövid szabad program után Déva felé vesszük az irányt. Felmegyünk a várhoz, mely hajdani erődítmény az Alsó-Maros mentén, a város fölé emelkedő hegyen.  Falai közül káprázatos kilátás nyílik a tájra. Ezután a várhegy lábánál fekvő királyi udvart, mai nevén ,,Magna Curiát" látogatjuk meg, mely Bethlen Gábor reneszánsz "nagy udvarháza", és Erdély híres szépségének, a Murányi Vénusznak is lakhelye volt. Zenés vacsora tangóharmónikással a panzióban. 

3. nap

Vajdahunyad-Temesvár-Budapest

Reggeli után Vajdahunyadra látogatunk, ahol megtekintjük a Hunyadiak egykori Várkastélyát. A ,,Várak királya", ahogy Mikszáth Kálmán nevezte, Erdély legimpozánsabb, leglátványosabb, épen maradt középkori vára. A lenyűgöző gótikus várkastély, a városa fölé emelkedő dombon épült. Évszázadok történelmének emlékét őrzi, beleértve erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családok történetét is. Utunk következő állomása Temesvár. Temesvár többnemzetiségű város, a diktatúra megdöntéséhez vezető események városa, a Bánát központja. Románok mellett magyarok, németek, szerbek, szlovákok, ukránok, illetve az utóbbi években kis mértékben olaszok is lakják. Kulturális, különösképp építészeti gazdagsága miatt ,,Kis Bécsnek" is nevezik. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt. Városnéző sétánk érinti a Dóm-teret, a Dómtemplomot, a szerb ortodox székesegyházat, a szerb püspöki palotát, a Szentháromság szobrot, a katolikus püspöki palotát, a bástyát és a Hunyadi-palotát. Szabadidő után hazaindulás, érkezés Budapestre az esti órákban. 

Tudnivalók

  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek:Budapest, Kecskemét
  • Elhelyezés: Csernakeresztúron helyi panzióban, 2-3 ágyas szobákban
  • Ellátás: bőséges félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Minimum létszám:30 fő
  • Helyszínen fizetendő belépők:60 RON 

Körutunk során Dél-Erdély csodaszép tájaival ismerkedünk, felkeressük az aradi vértanúk emlékművét, Déva várát, majd a Hunyadiak egykori várkastélyát tekintjük meg. Évszázadok történelmébe kalauzoljuk vissza utasainkat és elutazásunk előtti este egy kiváló tangóharmónikás mellett költhetjük el finom vacsoránkat.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-06 - 2024-09-08 2 éj 2-3 ágyas Standard szoba Félpanzió 79.900 Ft Ft/fő, Félpanzió
2024-10-04 - 2024-10-06 2 éj 2-3 ágyas Standard szoba Félpanzió 79.900 Ft Ft/fő, Félpanzió
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok