EGYIPTOM - Ezt látnia kell!

Egyiptom, Kairó, Kairó Útazonosító: 607130
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

EGYIPTOM - Ezt látnia kell! ****

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT TARTALMAZZA:
A nemzetközi és az Egyiptomon belüli repülőjegyeket, személyenként 1 db feladott poggyásszal, valamint kézipoggyásszal, 3 éjszaka szállást helyi 4 csillagos szállodákban, 4 éjszaka szállást 4 csillagos besorolású Nílusi szállodahajón, félpanziós ellátást (büféreggeli és büfé jellegű vacsora, valamint teljes ellátás a nílusi hajó fedélzetén), transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket az egyiptomi magyar nyelvű idegenvezetéssel, valamint a helyi idegenforgalmi adókat.

A RÉSZVÉTELI DÍJ AZ ALÁBBI SZOLGÁLTATÁSOKAT NEM TARTALMAZZA:
Repülőtéri illetéket, a belépőjegyek árát (helyszínen fizetendő 110 USD / fő), útlemondási biztosítást, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást és a helyszínen fizetendő borravalókat.

Programleírás:

1. nap: Budapest - Kairó
Elutazás Budapestről, az Egyptair légitársaság menetrend szerinti, közvetlen járatával Kairóba. A csoportot a repülőtéren várja a helyi, magyar nyelvű idegenvezetőnk, aki végig kíséri utasainkat a körutazásunk során. Transzfer a szálláshelyünkre, a szobák elfoglalása. Vacsora és szállás Kairóban.

2. nap: Kairó - Luxor
Reggeli a szállodában, kijelentkezés a szobákból, majd transzfer a kairói repülőtérre, hogy a csoport Luxorba repüljön. Érkezés a luxori repülőtérre, majd transzfer közvetlenül a nílusi hajóra történő bejelentkezéshez. A kabinok elfoglalása, majd ebéd a hajó fedélzetén. Délután a luxori templom és a karnaki templom meglátogatása. Majd transzfer vissza a hajóra vacsorázni és éjszakázni a kabinokban.

3. nap: Királyok-völgye - Edfu
Reggeli a hajó fedélzetén, majd transzfer a nyugati partra, hogy meglátogassuk a Királyok völgyét, a Hatsepszut-templomot és a Memnon kolosszusokat, majd visszautazás a hajóra. Ebéd a fedélzeten és hajózás Esnába, keresztül az Esna-zsilipen, estére megérkezés Edfuba. A hajón vacsora és éjszakázás a kabinokban.

4. nap: Edfu - Kom Ombo - Asszuán
Reggeli a hajó fedélzetén, majd transzfer lovaskocsival a Hórusz-templom meglátogatásához. Utána visszautazás a hajóra, ebéd a fedélzeten. Folytatódik a hajózás Kom Ombóba, ahol a meglátogatjuk Sobek krokodilfejű isten templomát. Estére megérkezés Asszuánba. A hajón vacsora és folklór party, majd éjszakázás a kabinokban.

5. nap: Abu Simbel
Kora reggel fakultatív kirándulást ajánlunk Abu Simbelbe (a helyszínen fizethető 100 USD / fő). Majd reggeli és ebéd a hajó fedélzetén. Délután meglátogatjuk a magas gátat és a Philae templomot, majd visszautazunk a hajóra. Vacsora és éjszakázás a kabinokban, a hajón.

6. nap: Kairó
Reggeli a hajó fedélzetén, majd kijelentkezés a kabinokból és elhagyjuk a hajót. Transzfer az asszuáni repülőtérre, ahonnak Kairóba repül a csoport. A megérkezés után transzfer a repülőtérről a kairói szállodába és a szobák elfoglalása, lehetőség kis pihenésre. Lehetőség fakultatív látogatásra a piramisok melletti fény és hang show-ra (a helyszínen fizethető 45 USD / fő). Vacsora és szállás Kairóban.

7. nap: Kairó
Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Kairóban: a 3 gízai piramis és a szfinx meglátogatása, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután folytatódik a túra az Egyiptomi Múzeummal és a kihagyhatatlan Khan el-Khalili bazár és piac felkeresésével. A túra befejezése után transzfer vissza a kairói szállodába ahol vacsora és szállás.

8. nap: Kairó - Budapest
Korai reggeli a kairói szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Transzfer a Sphinx repülőtérre, ahonnan hazautazás az Egyptair légitársaság menetrend szerinti, közvetlen járatával Budapestre, megérkezés a délelőtti órákban.

 

FONTOS TUDNIVALÓK A KÖRUTAZÁSUNKKAL KAPCSOLTBAN:

Kiutazás: Csoportjaink az Egyptair légitársaság menetrendszerinti járataival Budapest - Cairo - Budapest útvonalon utaznak (valamint a belföldi járatokat is az Egyptair biztosítja).

Tervezett menetrend
Budapest - Cairo 15:00 - 19:15
Cairo - Luxor         07:15 - 08:15
Aswan - Cairo        09:00 - 10:20
Cairo - Budapest 11:40 - 14:00
A megadott menetrend csak tájékoztató jellegű, a légitársaság fenntartja a jogot a változtatásra!

FONTOS INFORMÁCIÓ: lemondás esetén a repülőjegy 180 000 Ft / fő ára (amely tartalmazza a repülőtéri illetéket és a légiközlekedési pótdíjat is) nem visszatéríthető!

 

Étkezés: Félpanziós ellátás (büféreggeli és büfé jellegű vacsora a szállodákban, valamint teljes ellátás a nílusi hajó fedélzetén)

Időjárás: Utazásra a tavasz és az ősz ideális, ugyanis hazánk változékony időjárásából, kellemes nyárba utazhatunk, ahol kellemes átlaghőmérséklet fogadja az utazókat. Tavasszal és ősszel már 25 C fok fölötti a nappali hőmérséklet, míg nyáron 35-40 C fokos meleg van. Ahogy feljön a nap, azonnal erős a sugárzás, ezért a nappali és éjszakai hőmérséklet között néha nagy a különbség, valamint még télen is komolyan kell védekezni az UV sugarak ellen.

Vízum: Magyar állampolgárok részére Egyiptom vízumköteles úti cél, az ügyintézést irodánk végzi. Az útlevélnek a hazautazás dátumától számított fél évig még érvényesnek kell lennie.

Biztosítás: Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése javasolt. Irodánkban van lehetőség kedvező áron betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötésére. Van lehetőség arra is, hogy a foglalással egyidőben, az útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás megkötésével önrészmentessé tegyék az útlemondási biztosítást (ellenkező esetben 15% önrészt tartalmaz).

Egészségügyi tudnivalók: Kötelezően előírt védőoltás nincs, az ivóvíz nem fogyasztható, ezért mindenképp a palackozott italok fogyasztását javasoljuk.

A helyszínen fizetendő költségek:
borravaló: 40 USD / fő
belépők: 110 USD / fő

 

Diplomáciai képviseletek:

Magyarország nagykövetsége Kairóban:
Cím:
29, Mohamed Mazhar St., Zamalek, Cairo, Egypt 11211
Telefon: +20 2 2735 8634, vagy +20 2 2737 0019
Misszió vezető: Kovács András
E-mail: mission.cai@ mfa.gov.hu

 

KÜLÖNLEGES ÉTKEZÉS, ÉTEL INTOLERANCIA:
Körutazásunk során a szállodákban és a hajón is a reggelik, ebédek és vacsorák is büfé jellegűek. Így a különböző étel intoleranciában szenvedő utasaink a igényeiknek megfelelően tudnak választani.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy a programunk félpanziós ellátásaként biztosított reggeli, ebéd és vacsora esetén, semmilyen különleges menüt nem áll módunkban visszaigazolni.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fekvés:

1 éjszaka szállás Kairóban

4 éjszaka a hajó fedélzetén

2 éjszaka szállás Kairóban

Helyi besorolás szerinti 4 csillagos szállások


Ellátás: A félpanziós ellátás két főétkezést tartalmaz. Ez általában reggeli és vacsora. Az étkezések időpontját a szálloda határozza meg.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-17 - 2024-05-24 7 éj Kétágyas szoba, 2 felnőtt Félpanzió 579.980 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió, budapesti indulás
2024-10-18 - 2024-10-25 7 éj Kétágyas szoba, 2 felnőtt Félpanzió 579.980 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió, budapesti indulás
2024-11-22 - 2024-11-29 7 éj Kétágyas szoba, 2 felnőtt Félpanzió 579.980 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió, budapesti indulás
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok