8 nap a Níluson, a fáraók földjén - RV Da Vinci (Hajó)

Egyiptom, Nílusi hajóút , Nílusi hajóutak Útazonosító: 605323
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: Hajó
  • Típus: Hajóút

Leírás

Leírás:

Minden civilizáció bölcsője - az ókori Egyiptom - mindig is lenyűgözte az emberiséget. Az idők kezdete óta felfedezők, diplomaták, írók és festők a Nílus termékeny partjait használták munkájuk ihletésére. Még ma is keressük a választ a fáraók sírjaiban talált rejtélyekre. Több mint kétezer év történelme vár Önre egy olyan hajóúton, amely izgalmas, látványos és felejthetetlen felfedezéseket ígér. Fenséges templomok, sírok, piramisok és nyüzsgő falvak tarkítják a Nílus-völgy tájait Luxortól Asszuánig. 

PROGRAM:

1. nap: Luxor

Beszállás a hajóra, majd vacsora az étteremben vagy egy könnyű étkezés a kabinban.

2. nap: Luxor - Edfu

Kirándulás a Karnaki templomokhoz. Az 1000 év alatt épült Karnak az ókori Egyiptom egyik legnagyobb és legfontosabb vallási komplexuma volt. Karnak hatalmas mérete és különböző részletei felbecsülhetetlen történelmi helyszínné teszik az ókori Egyiptomot és fontos forrás a fejlődésének megértéséhez. Ezután a hajó elindul Edfu városa felé. Vacsora a fedélzeten.

3. nap: Edfu - Kom Ombo

Kirándulás Hórusz templomához. A Kr. e. 237 és 57 között épült templom Egyiptom egyik legjobban megőrzött ókori műemléke. A 19. század közepén tárták fel, miután több száz évig homok és törmelék alatt állt. Ebéd a fedélzeten, miközben a hajó tovább indul Kom Ombo felé. Elhaladnak a Gebel el-Silsila mellett, amely egy jelentős kőfejtőhely volt a tizennyolcadik egyiptomi dinasztiától a görög-római időkig. Csatlakozhatnak egy az ókori Egyiptomról szóló előadáshoz.Este meglátogatják a Kom Ombo templomot, amelyet Sobek (a krokodilisten) és Haroeris (Hórusz, az idősebb) isteneknek szenteltek. Az 1800-as évek végére a templom nagy részét vagy földrengések, vagy a Nílus vize, vagy az építők, akik más projektekhez vitték el a köveket, elpusztították. Jacques de Morgan 1893-ban megtisztította és helyreállította. A templom egyedülálló, mert kialakítása két istencsoport számára megkettőzött udvarokat, csarnokokat, szentélyeket és helyiségeket őriz. Este egyiptomi témájú vacsorát fogyaszthatnak.

4. nap: Asszuán

Kirándulás a Philae templomkomplexumhoz és fotózkodás az Asszuáni-gátnál. Miután a gát 1902-ben elkészült, a templomkomplexum részben víz alá került. 1960-ban az UNESCO projektet indított az épületek megmentésére. A legősibb templomot Ízisznek szentelték, és i. e. 380-ból származik. Meglátogatják az Asszuán-gátat, a világ egyik legnagyobb gátját. Megszelídíti a Nílus folyót, és annak erejét számos célra hasznosítja, leginkább az ország áramellátására. Építése óta a gát képes szabályozni a folyó éves áradását, és lehetővé tette egy olyan öntözőrendszer telepítését, amely évente két termést segít elő. Ebéd a fedélzeten. Majd hajókirándulás a Níluson és teázás egy mesés környezetben. Vacsora a hajón.

5. nap: Asszuán - Eszna

Szabad délelőtt Asszuánban. Javasoljuk, hogy látogasson el a Núbiai Múzeumba, sétáljon végig a szuk kis utcáin, vagy gyönyörködjön a csodálatos kilátásban a Régi Kataraktnál, ahol Agatha Christie írta híres regényét, a Halál a Níluson-t. Fakultatív kirándulás: Abu Simbel. E csodálatos sziklatemplomok felfedezése minden egyiptomi utazás egyik csúcspontja. Az Asszuántól mintegy 140 mérföldre délnyugatra (230 km és három óra vezetési idő) található komplexum a sivatag szívében - a szudáni határon -, és ez a II. Ramszesz által hagyott leglenyűgözőbb lenyomat. Asszuánban visszatérve ebéd a fedélzeten. A délután folyamán hajózás Eszna felé. Vacsora a fedélzeten.

6. nap: Eszna - Luxor

Délelőtt hajózás Luxorba. Csatlakozhatnak egy a modern Egyiptomról szóló előadáshoz. Kirándulás Hatshepsut halotti templomához - Hatshepsut egyike volt azon kevés nőknek, akik hivatalosan is fáraóként szolgáltak. Az itt található KV11-es sír a Királyok Völgyének egyik legérintetlenebb sírja, amelyet III. Ramszesz fáraónak építettek. A templom falain ábrázolt színek és jelenetek a völgy egyik legjelentősebb turisztikai célpontjává teszik a helyet. Fakultatív kirándulás: Hang- és fényshow a karnaki templomkomplexumban (erre a kirándulásra irodánkban kell jelentkezni indulás előtt - csak 2023-ban érhető el). 

7. nap: Luxor

Napközben kirándulás a Királyok Völgyébe, ahol megtekinthetnek négy fontosabb sírt is. Majd megállás fotózkodásra a Memnon-kolosszusoknál is. Ebéd a fedélzeten. Kirándulás a Luxorban lévő templomhoz, amely egy feltűnően kecses emlékmű a modern város szívében. Fő funkciója az éves Opet ünnepségek idején volt, amikor Amun, Mut és Khonsu szobrai újra egyesültek a folyó áradása során. Vacsora a hajón, valamint hagyományos egyiptomi szórakoztató műsor is várja az utasokat.

8. nap: Luxor

Kikötés és kiszállás a hajóból.

A fakultatív kirándulások programja, a látnivalók megtekintésének sorrendje változhat. (8NL_PP)

Osztály leírás:

Az 1976-ban alapított Croisi Europe Cruises jelenleg 45 hajóval rendelkezik, ezzel Európa legnagyobb folyami hajótársasága. Felfedezheti velük Európa legszebb, legromantikusabb folyóit, új oldalukról ismerheti meg többek között Olaszország, Franciaország, Portugália, Németország, Belgium, Spanyolország, Ausztria varázslatos folyó menti városait; és a látványon felül élvezheti a helyi ételeket, borokat, történelmet és kultúrát. Továbbá Európán kívül is több különböző, izgalmas hajóutat a kínál a Croisi.

Hajóadatok:

  • Épült: 1995- felújítás éve 2019
  • Méretek: 72 m hosszú, 13,6 m széles
  • Utasok létszáma: 108 fő
  • Kabinok száma: 54
  • Áram: 220V 
  • Utasfedélzet: 3

Szobatípusok:

Az Croisi Europe Cruises hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): fürdőszoba (zuhanyzóval), TV, széf, légkondicionálás, Wi-Fi, telefon (belső használatra).

  • Kétágyas ablakos kabin (fő fedélzet)
  • Kétágyas ablakos kabin / Kétágyas superior kabin (felső fedélzet)
  • Kétágyas ablakos kabin / Kétágyas lakosztály (alsó fedélzet)

Szállás leírás:

Az RV Da Vinci büszkén hajózik a Níluson, a szimbolikus és szent folyón, amely negyven évszázados történelem tanúja és az egyik legragyogóbb civilizáció bölcsője. Az RV Da Vinci egy kiváló prémium hajó, amely ideális helyszínt biztosít egy álomutazáshoz.Minden kabin 16 m2-es (plusz 2 egyenként 32 m2-es lakosztály), teljeskörű szolgáltatást kínál, és minden kényelmet biztosít a vendégeknek, amire csak szükségük lehet. A dekoráció stílusos, és az egyszerre elegáns és barátságos légkör tökéletes harmóniában van a környezettel.Az étterem finom ételeket kínál, a társalgó/bár és a könyvtár nagy öblös ablakai lehetővé teszik, hogy a vendégek teljes mértékben élvezhessék a panorámát. A napozóteraszon, amely ideális hely a pihenésre és a táj csodálására, kényelmes napozóágyak, valamint egy úszómedence áll rendelkezésre.

Útvonal: Luxor | Edfu | Kom Ombo | Asszuán | Eszna | Luxor

Indulási kikötő: Luxor

Érkezési kikötő: Luxor


Az ár tartalmazza:

  • a 7 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel,
  • a teljes ellátást a hajóúton (az első nap vacsorától, az utolsó nap reggeliig), 
  • az italokat a hajón a főétkezésekkor (ásványvíz, sör/bor/üdítők, kávé/tea),
  • az angolul beszélő egyiptológusok asszisztenciáját a kirándulások során,
  • a fedélzeti szórakozási lehetőségeket és szolgáltatásokat (pl. wifi),
  • a kikötői illetéket,
  • a leírásban említett kirándulásokat (kivéve a fakultatívokat).
  •  

Az ár nem tartalmazza:

  • az utazást, a transzfereket az érkezési és indulási helyre/kikötőbe és kikötőből,
  • az italfogyasztás egy részét (külön megjelölt italok, pl. pezsgő, a borlapon szereplő borokat, prémium italok stb.),
  • a kirándulások vagy transzferek során az étkezést és a fogyasztott italokat,
  • a személyes kiadásokat (pl. minibár, telefon stb.),
  • a javasolt borravalót (kb. 7-10 EUR/fő/nap),
  • a fakultatív parti kirándulásokat (melyek előre megrendelhetők a Vistánál, vagy a fedélzeten),
  • a belépőket a kirándulások alatt,
  • az utas biztosítást,
  • az útlemondási biztosítást

 

- A kikötőkbe való érkezési idő és a kirándulások sorrendje változhat.- A kikötések száma korlátozott, így előfordulhat, hogy egy kikötési pontonon több hajó is állomásozik egymás mellett, és emiatt megeshet, hogy a kabinjuk a ,,szomszéd" hajóra fog nézni. Ilyen esetekben ki- és beszállás esetén a hajón/hajókon kell keresztül menniük.- A fakultatív programok ára helyszíni megrendelés esetén magasabb. A fakultatív programok egy részére a helyszínen nem lehet jelentkezni!- A részvételi díjak esetenként változhatnak, a hajó foglaltsága vagy egyéb akciók illetőleg a hajótársaság módosításai szerint. Az aktuálisan érvényes részvételi díj miatt, kérjük, forduljanak Kollégáinkhoz. Ajánlatunkat a hajótársaság foglalási rendszere alapján készítjük el.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-05 - 2024-10-12 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 589.950 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-10-12 - 2024-10-19 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 589.950 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-10-19 - 2024-10-26 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 589.950 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-11-02 - 2024-11-09 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 589.950 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-11-09 - 2024-11-16 7 éj Kétágyas ablakos kabin (fő fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 672.750 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-11-16 - 2024-11-23 7 éj Kétágyas ablakos kabin (fő fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 635.490 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-11-23 - 2024-11-30 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 552.690 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
2024-11-30 - 2024-12-07 7 éj Kétágyas ablakos kabin (alsó fedélzeten), 2 felnőtt Teljes ellátás 552.690 Ft Ft/fő, 2F, Teljes ellátás, Luxor
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok