HAJÓZÁS AZ ARAB-ÖBÖLBEN *****

Egyesült Arab Emirátusok, Dubai, Dubai Útazonosító: 673193
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Körutazás

Leírás

Program leírás

Az Ezeregyéjszaka mesevilágába röpíti utasait az MSC Euribia hajó. Az utazáson különleges módon találkozhatunk az arab világ gyöngyszemeivel, hiszen most hajóval utazzuk be az Arab-öböl térségét. Megismerkedünk az Arab-félsziget látványos sivatagjaival, patinás óvárosaival, a fényűző építészeti remekekkel, valamint betekintést nyerhetünk a jövőbe mutató, ember alkotta csodákba is.

Utazás: Budapest - Dubaj - Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal és luxushajóval.
Elhelyezés: 7 éjszaka az MSC EURIBIA hajón, 2 ágyas belső, ablakos ill. balkonos kabinban választás szerint.
Ellátás: hajón teljes ellátás (a második nap estétől az utolsó nap reggeléig, kivéve a napközbeni kirándulások során).

1. nap: Budapest - Dubaj
Elutazás az esti órákban Dubajba a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Dubaj
Érkezés a reggeli órákban DUBAJ-ba. A leghíresebb emírség nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová ,,szokványos" városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi ,,időutazásban" lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac). A délutáni órákban irány a kikötő, BEHAJÓZÁS, szállás a hajón.

3. nap: Doha
Reggel kikötés Katar fővárosában, DOHÁ-ban. Doha tele csillogó, elképesztő felhőkarcolók százaival, ugyanakkor az óváros szűk sikátorok labirintusa, az itteni kis üzletekben a mennyezetig tornyosulnak a varázslatos keleti áruk. Sőt, van olyan bevásárlóközpontja (Villagio Mall) is, ahol Velence mását építették fel kanálisokkal és gondolákkal. A városnézésünk során megismerkedünk az Emír Palotával (kívülről), a Kard és a Gyöngy emlékművel, a Nemzeti Múzeummal, az Óratoronnyal, a kikötővel, a The Pearls Qatar mesterséges szigettel és természetesen az elmaradhatatlan Souq Waqif bazárral. Ebéd, este továbbhajózás, szállás a hajón.

4. nap: Bahrein
A türkizkék tengerrel körbevett, Budapest méretű ország a világ gyöngynagyhatalma volt egészen addig, amíg nem találtak itt olajat, elsőként az Arab-öbölben 1932-ben. Az ókori kikötő fontos kereskedelmi központ volt, a mellette lévő erőd bizonyos részei a Kr.e. III. évezredben épültek. Bahrein gazdag történelmével a Nemzeti Múzeumban ismerkedünk meg. Az Al Khamis az arab világ egyik legrégebbi mecsete. Az Al Fateh nagymecset kupolája a világ legnagyobbika, ami üvegszálból készült. Este továbbhajózás, szállás a hajón.

5. nap: Hajózás a tengeren
Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények igénybevétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program, pl. masszázs). Szállás a hajón.

6. nap: Abu Dhabi
Reggel kikötés ABU DHABI-ban, az egykori kis halászfaluban, amely mára már tündöklő világvárossá nőtte ki magát. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Délután séta a mangrove mocsárban. Este szállás a hajón.

7. nap: Sir Bani Yas Island
A természetes sziget 160 négyzetkilométer területű, csaknem felét az Arab-félsziget egyik legnagyobb vadvédelmi rezervátuma foglalja el.  A rezervátumban hozzávetőleg 10 ezer állat él vadon: sokféle gazella, struccok, zsiráfok, hiénák, csimpánzok, kardszarvú antilopok és 5 gepárd. A természetvédelmi parkot 1970-ben alapította Abu Dhabi  akkori emírje. A szigetnek 2,4 kilométeres hosszú, szépen kiépített strandja van, amit a kikötés idején csak a hajóutasok használnak.

8. nap: Dubaj
Kikötés, egész napos szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt folyamán először a Butterfly Gardent nézhetjük meg. Ez a világ legnagyobb és a régió első beltéri lepkekertje. A 2015-ben megnyílt kertben több mint 15000 lepke található 50 fajból. Ezt követően látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével ,,a világ legnagyobb virágoskertje" címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A délután folyamán fakultatív látogatást tehetünk a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában. A dubaji naplementét a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékát tekintjük meg. Transzfer vissza a hajóra, szállás a hajón.

9. nap: Dubaj - Budapest
Reggel kijelentkeztés a hajóról. Az Emirátusok egyik legújabb szenzációját, a 2022.02.22-én megnyitott Jövő múzeumát fedezzűk fel. A múzeum nemcsak Dubaj, hanem az egész bolygó egyik legkorszeűbb és káprázatos látványossága. Egy építészeti és mérnöki csoda, amely a múltból a jelenbe ível át, ötvözve a modern technológiákat a hagyományos művészeti formákkal, bemutatva, hogy milyen lehet a világ 50 év múlva. A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára, a mesterséges intelligencia és a legmodernebb technikai megoldások segítségével. Hazautazás a kora esti órákban a menetrend függvényében, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökség: Bahrein: igazgyöngyhalászat kulturális öröksége, a Dulman birodalom ókori fővárosa

A változtatás jogát fenntartjuk!             

Tudnivalók

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/bahrein

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/katar 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/egyesult-arab-emirsegek 

FELHÍVJUK SZÍVES FIGYELMÉT, HOGY A PROGRAMRA AZ ÁSZF-BEN FOGLALTAKTÓL ELTÉRŐ LEMONDÁSI FELTÉTELEK VONATKOZNAK:
89-60 napon belüli lemondás esetén a teljes részvételi díj 30%-a
59-30 napon belüli lemondás esetén a teljes részvételi díj 50%-a
29-15 napon belüli lemondás esetén a teljes részvételi díj 70%-a
14 napon belüli lemondás esetén a teljes részvételi díj 100%-a

Árak

Teljes ár: 798.000 Ft (698.000 Ft+100.00 reptéri és kikötői illeték, csomagdíj)

Felár ablakos esetén: 70.000 Ft / fő

Felár balkonos kabin esetén: 130.000 Ft /fő

Egyágyas felár (7 éjszaka a hajón): 250.000 Ft (belső kabinban)

                                                   390.000 Ft (ablakos kabinban) 

                                                   510.000 Ft (balkonos kabinban)

A hajóút során a fakultatív szárazföldi kirándulások árait a teljes ár nem tartalmazza. A fakultatív programok részvételi díja indulás előtt legkésőbb 5 héttel itthon fizetendő. Amennyiben a program elindulásához szükséges létszám eléri a minimálist, akkor tud a magyar nyelvű idegenvezető is részt venni az adott programon.

Látogatás Bahreinben kb. 26.000 Ft

Egész napos Dubaj városnézés: Miracle Garden/Butterfly Garden és Burj Khalifa (min. 20 fő) 56.000 Ft

 

Szervízdíj / borravaló a helyi buszsofőr és idegenvezetők számára: 20 USD

A teljes ár tartalmazza a kötelező szervízdíjat a hajó személyzete számára.

Min. utaslétszám: 26 fő                                            

Garancia felár: (20 - 25 fő) 200 USD (helyszínen fizetendő)

Árfolyam: 360 Ft/USD és 390/EUR

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 3 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza

Vízum:  

Az úti okmány lejárati idejére s a belépési vízumokra vonatkozó beutazási szabály, hogy az útlevélnek a tervezett hazaindulástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az útlevél lehetőleg ne tartalmazzon Izrael Állam kiadott beléptető pecsétet.

 

A teljes ár a 472/2017. (XII.28.) 14.§. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulási az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat. 


Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Egésznapos városnézés Dubajban: Miracle Garden/Butterfly Garden és Burj Khalifa Turnusok:
2025-02-14 - 2025-02-22
56000
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2025-02-14 - 2025-02-22 7 éj FRANCIAÁGYAS BELSŐ KABIN leírás szerint 798.000 Ft Ft/fő, 2F
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok