Adventi mesevilág Szlovéniában

Szlovénia, Szlovén hegyvidék, Ljubljana Útazonosító: 652864
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Cseppkőbarlang és sziklába ágyazott vár
?  Városnézés a magával ragadó Ljubljanában
?  Téli mesevilágba öltözött Bledi-tó

Program:

1. NAP: SZEGED, PÉCS, DEBRECEN - BUDAPEST - CELJE - KRANJSKA GORA - BLED

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után tornyiszentmiklósi határátlépéssel utazás Szlovéniába. Első megállónk a cillei grófok egykori székhelye, Celje lesz. Sétálunk a belvárosban. Érintjük többek közt a Szent Dániel-katedrálist és a Mária-oszlopot is. Ezután tovább utazunk Kranjska Gorába, mely az adventi időszakban igazi alpesi mesevilággá változik: a bájos főtéren minden decemberben karácsonyi mese születik. A kis házikók csodálatosan kivilágítottak, a vásár a germán, szláv és olasz hagyományok csodálatos keverékét tárja elénk többek között csodaszép kézműves termékek által. Ezután Bled városát látogatjuk meg, mely télen hótakaróba öltözött álomvilággá változik. A vízről köd száll fel, és a tó körüli sétaútvonalat hófödte fák ölelik körbe. A bájos tóparti városka ad otthont a Bledi Téli Tündérmese néven ismert, évente megrendezésre kerülő Bledi Karácsonyi Vásárnak. A tóparti sétányon található, csillogó fényekkel díszített, fából készült standok ünnepi ételek, italok és ajándékok széles választékát kínálják. Esti órákban érkezünk szállásunkra, mely Ljubljana közelében *** szállodában lesz (2 éj). Este vacsora.

2. NAP: POSTOJNA - PREDJAMA - LJUBLJANA

Reggelit követően a Postojnai-barlangrendszerhez utazunk. Ez nemcsak Szlovénia több mint 7.000 barlangjának része, hanem Európa egyik leglátogatottabb barlangja is. A fantasztikus túra során megyünk kisvonattal és gyalog is. A program időtartama kb. 1,5 óra. Postojna után elmegyünk egy hangulatos erőd megtekintésére. A predjamai vár egy sziklába ágyazott monumentális épület. A várban középkori berendezési tárgyak és egy múzeum található. Ezután a karácsonyi forgatagtól nyüzsgő Ljubljanába buszozunk. A fővárosba érve városnézést tartunk. Az egyetem reprezentatív épülete a szlovén történelemnek is fontos helyszíne volt. A ferences templom barokk stílusú XVII. századi épületének megtekintése után átmegyünk a Hármas hídon az Óvárosba. A híd környékén mindig nagy a nyüzsgés. A helyieknek ez az egyik kedvelt találkozóhelye. A főváros szépen felújított főutcája mindenki tetszését elnyeri. A kora esti órákban visszautazunk szállásunkra, ahol vacsora.

3. NAP: SKOFJA LOKA - MARIBOR - BUDAPEST

Reggeli után útnak indulunk és Szlovénia legrégebbi városát, Skofja Lokát keressük fel, amely már a XIII. században városi rangot kapott. Sétánk során láthatjuk a XVI. századi magtár épületét, majd a főteret, melyet csupa műemlékház szegélyez. Az ódon hangulatú, mesébe illő épületek sora a gótikus Szent Jakab-templommal zárul. Ezután érjük el a több évszázada épült kőhidat, a Kapucinus-hidat. Hazautazásunk következő állomása Maribor lesz. Városnézés a második legnagyobb szlovén városban. Lehetőségünk lesz a zeg-zugos utcácskákon sétálgatni a karácsonyi hangulatban. Látni fogjuk a Dráva partján lévő 400 éves szőlőtőkét, a főteret, a Városházát, a székesegyházat és a sétálóutcát. Programunk befejezése után folytatjuk utazásunkat Magyarországra. Az esti órákban megérkezés Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8.00

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-11-29 - 2024-12-01 2 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 125.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-12-06 - 2024-12-08 2 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 125.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-12-13 - 2024-12-15 2 éj 2 ágyas szoba Félpanzió 125.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok