Szilveszter a Magas-Tátrán

Szlovákia, Magas Tátra, Magas Tátra Útazonosító: 652344
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Leírás

Tartson velünk a téli élményekben dús, szilveszteri bakancstúrán a csodaszép Magas-Tátrába! A nappali órákban profi túravezetőkkel bejárjuk a Tátra szebbnél-szebb havas tájait, megnézzük a Zakopanet, Jégtemplomot, a Tarajka-vízesést, Bélai-barlangot, Csorba tavat, ha szerencsénk van szánkózhatunk is, majd, ahogy sötétedik megcsodáljuk az ünnepi ruhába öltözött városokat A szilveszteri buli sem marad ki! 

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás!

Szállás: Magas-Tátra térségében, zöld környezetben Hotel 3*. Szobák: 2-3 ágy, fürdőszoba, ingyenes WiFi, Tv. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos.  

Ellátás: 2 svédasztalos reggeli, felár ellenében 2 vacsora: 1 svédasztalos és 1 szilveszteri gálavacsora, Gálavacsora tartalmazza aperitivet és egy pohár pezsgőt. Minden más ital, térítés ellenében rendelhető. 

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (BOK Sportcsarnok).

Időpont:
2024.12.30-2025.01.01. 

Program: 

1.nap Zakopane
Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor. Szlovákián áthaladva érkezés Zakopaneba a kora délutáni órákban. Idegenvezetőnk bemutatja e kis város szépségeit és érdekességeit, egyedi építkezési stílusát. Végig sétálunk Zakopane híres sétálóutcáján, mely középső részéről különösen szép kilátás nyílik az alvó lovagra, a legendás Giewont csúcsára. Szabadprogram keretében mindenki eldöntheti, hogy töltse a nap hátralevő részét: kinek kedve tartja siklóval vagy gyalog felmeheet a város fölé magasodó hegycsúcsra, a Gubalowkára, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a városra és a Tátrára (siklójegy külön fizetendő), vagy a városban sétálva, megnézi a híres sajt piacot és a helyi kézműves termékek kínálatát (jó minőségű bőráruk, fafaragványok, füstölt házi sajtok minden formában és ízesítésben, bőr papucsok, sapkák, gyapjú kesztyűk stb). Ha szerencsénk van, már hó is lesz, hogy teljes legyen az élmény! Itt már ki-ki kedve szerint megkóstolhatja a helyi specialitásokat (faszénen sült húsok, kolbász, faragott sajt, stb).  Amikor elfáradunk szállás felé vesszük az irányt, ahol várnak minket finom vacsorával. 

2. nap Csorba tó, Solisko, Bélai-barlang, Késmárk
Ízletes reggeli irány a szlovák Magas-Tátra legismertebb és leglátogatottabb tátrai tengerszeméhez, a Csorba-tóhoz. Akik nagyobb magasságokba vágynak, ülőfelvonóval (térítés ellenében) felmehetnek a tó fölé magasodó csúcsra (1830 m), a Solisko-ra. Csodás látványban részesülnek a környező szikla óriásokra, völgyekre és élvezhetik a fehér hó látványát egy kellemes havasi séta mellett. A csúcsról leereszkedve, irány a A magasból leereszkedve irány a csodás Bélai-barlang (belépős), mely a Tátra legnagyobb és egyetlen látogatható cseppkőbarlangja! Buszparkolótól a bejáratig, kb. 30 perces menet (hegynek felfelé) vár minket, de a látvány megéri! Ezek után a Tátra aljában fekvő kis várost keressük fel, Késmárkot, mely egykor Szepesség kulturális központja volt, és a Magas-Tátra egyik legfestőibb fekvésű városa. Majd  szállás felé vesszük az irányt, ahol pihenhet egyet a  szilveszteri buli előtt. 
Bakancsunkat tánccipőre cseréljük, és szálloda gálavacsoráján várjuk az új évet finom falatok mellett, DJ zene mellett természetessen mi is táncra perdülhetünk! 

3. nap Ótátrafüred, Tarajka, Jégtemplom, Óriás-vízesés, Tarpataki-vízesés
Késői reggeli után az év első napján irány a Tátra központi részen található város, Ótátrafüred. A település igazi fellendülése a XIX. századból ered és az itt fakadó víznek köszönheti. Majd a Tarajkai csúcs (1.285m) a cél. Sétálva kapaszkodunk fel a hegyre, vagy fogaskerekűvel (térítés ellenében), mellyel röpke 7 perc alatt érünk fel (ezt a helyszínen  a túravezetőnk dönti el, az időjárás függvényében). Itt a Tarajkai csúcson látható a minden évben kialakított Tátrai jégtemplom. Világhírű mesterek több tonna jégből készítenek egyedi kiállítást, melyet mi is megnézünk. Majd, egy téli élményekben gazdag séta keretében nekivágunk a havas utakon, az Óriás-vízesésig. Útközben egy menedékházban megállunk egy forró teára, mely még meghittebbé varázsolja a pillanatot. Amennyiben a terepviszonyok engedik, az erdőben szerpentineken ereszkedünk le a Tarpataki-vízesésekhez. Innét egymás követik a szebbnél szebb vízesések. Tarajkát elhagyva rátérünk a lefelé induló turistaútra, mely szánkóval is megtehető (térítés ellenében). Ezzel, egy részt elindítottuk az új évet, másrészt zárjuk ezt a kellemes, és élményekben gazdag szilveszteri kirándulást ebben a páratlan környezetben, a Magas-Tátra vadregényes tájain. Buszunkra szállva irány Magyarország! Visszaérkezés késő esti órákban. 

A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt! A túra nem túl megterhelő egy gyalogláshoz szokott személynek! 

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magasszárú, vízálló és meleg bakancs illetve csúszásgátló.

Időjárás: téli, hideg és havas időre kell számítani. A Magas-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes és csodás túrázni, de akár -15 °C fokra is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, sűrű hóhullás, hóvihar, köd és jegesedés is nehezítheti a túrát. 

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

Szilveszter a Magas-Tátrán 3 nap / 2 éj  2024/2025.
ELŐFOGALALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 
Reggelivel/ fő 2024.12.30 - 2025.01.01.
Felnőtt  99 900 Ft (260 Eur)
+ 2 kötelező vacsora (1 alap és 1 ünnepi): 19 900 Ft (50 Eur)
Egyágyas felár 19 900 Ft (50 Eur)
14 évig 2. vagy 3. ágyon 94 900 Ft (245 Eur)
+ 2 kötelező vacsora (1 alap és 1 ünnepi): 19 900 Ft (50 Eur)

Figyelem: társítási lehetőség 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában!

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 15 EUR/fő.

2 vacsora: 1 svédasztalos és szilveszteri gálavacsora. Gálavacsora tartalmazza aperitivet és egy pohár pezsgőt: 19.900 Ft/fő (50 Eur/fő). Az út csak félpanzióval foglalható!

Belépők és felvonok a helyszínen: kb. 60 - 70 EUR/ fő. 


Minimum létszám: 35 fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk! 


A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, programokat, szállást étkezéssel, magyar idegenvezetőt.
A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi és regisztrációs díjat, belépőket és felvonokat, valamint a felárakat.

Beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt

BBP mellett célszerű az EU egészségügyi kártyát is kiváltani és az utazásra magukkal vinni!

Utasbiztosításról:
- Irodánknál a Colonnade/Atlasz biztosító utasbiztosítását lehet megkötni (Classic vagy Premium típus). 
- Utas biztosítás megkötése nélkül, vagy classic típus megkötésénél az útlemondási biztosítás önrésze 15%. 
- Útlemondási biztosításának önrésze (15%) kiváltható, amennyiben a megrendeléssel egyidőben megköti a prémium típusú biztosítást.
- ajánlatkérés/megrendelés esetén a kalkulátorban kiválasztható a biztosítás típusa!
BBP tájékoztató ITT, Útlemondási biztosítási nyilatkozat ITT.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-30 - 2025-01-01 2 éj, min. éjszakák száma: 2 2-3 ágyas szoba Félpanzió 119.800 Ft Ft/fő félpanzióval és gálavacsorával
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok