Ünnepi fények Cipruson

Ciprus, Paphos, Paphos Útazonosító: 652047
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Program:

1. NAP: BUDAPEST - PAPHOS - LIMASSOL

Menetrend függvényében várhatóan a délutáni órákban indu­lás Ciprusra. Transzfer a szállodába (4 éj), amely a Mediterranean Beach Hotelban lesz Limassolban. A szálloda fűtött beltéri medencével, szaunával, edzőteremmel és wellnessrészleggel várja vendégeit (a szálloda egyes szolgáltatásai térítés ellenében vehetők igénybe).  

2. NAP: PIHENÉS VAGY LARNACA - NICOSIA KIRÁNDULÁS

Egész napos pihenési lehetőség a szállodában. Aki szeretne, az jelentkezhet egy fakultatív kirán­dulásra. Velük larnacai városnézésre megyünk, ahol először a Szent Lázár templomot látogatjuk meg. Lázár által vezetett püspökség székhelye az egykori Kitionban volt található, amely Larnaca elődvárosa volt. A legenda szerint Kitionban temet­ték el Lázárt. Ezután megpihenünk Larnaca gyönyörű pálmafás sétányán. Továbbutazunk a város külső részén fekvő Sós-tónál lévő Hala Sultan Tekke mecsethez, a muzulmánok egyik leg­fontosabb zarándokhelyéhez. Ezután Nicosiába utazunk, amely a sziget kettéosztott fővárosa, egyben a köztársaság pénz­ügyi és kulturális központja. Először a Ciprusi Múzeumot keres­sük fel, amely a sziget fő és legnagyobb régészeti múzeuma. Programunkban szerepel még a Szent János Katedrális nevet viselő ortodox templom meglátogatása. Ezután amennyiben az aktuális szabályok megengedik, Nicosia északi, a törökök által megszállt területére sétálunk. Itt meglátogatjuk a piaccsarno­kot és a Büyük Hant karavánszerájt, az 1572-ből származó Nagy Fogadót. Ma kulturális központnak ad otthont, számos hagyo­mányos és modern kézműves és művész található itt, akiket munka közben figyelhetünk meg. Este érkezünk vissza szállá­sunkra. Fakultatív kirándulás Larnaca - Nicosia : 50 EUR.

3. NAP: PIHENÉS VAGY TROODOS - KYKKOS KIRÁNDULÁS

Reggeli után, aki szeretne, egész napos fakultatív kiránduláson vehet részt. Az oda- és visszaúton a sziget legnagyobb hegyvo­nulatát, a Troodos-hegységet érintjük. Utunk először Troodos település főterére vezet, ahol hagyományos ciprusi terméke­ket áruló boltok és piaci árusok találhatóak. Rövid pihenő után következő megállónk a sziget leghíresebb, 1.200 m magasan fekvő Kykko kolostora. A XI. században alapított bizánci kolos­tor Ciprus leggazdagabb vallási intézménye. Itt őrzik a csodatévő Szűz Mária ikont, mely valószínűleg a XII. századból származik. Ezután tovább indulunk és egy tipikus ciprusi hegyi faluban, Kakopetriában, Ciprus ,,nyári üdülőhelyén" rövid pihe­nőt tartunk. A falu szélén áll a XI. századi, román alapokra épült Ayios Nikolaos templom, melynek freskói a Világörökség részét képezik. Az esti órákban érkezünk vissza a szállásra, vacsora. Fakultatív kirándulás Troodos - Kykkos : 50 EUR.

4. NAP: PIHENÉS VAGY ÉSZAK-CIPRUS KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában. Aki pedig szeretne, az a mai napon ellátogat­hat Ciprus északi részére (török Ciprus) egy egész napos fakulta­tív program keretében. Először a Szent Hilarion várhoz jutunk, amely egy hegyen, különböző magasságokban helyezkedik el. A vár három részből áll: a várőrségből, a középső várból és a felső udvarból. Ha tiszta az idő, a középső várból a Kyrenia-hegység és a Földközi-tenger térsége is látható. Következő megállónk Kyrenia, Ciprus legészakibb kikötővárosa, ahol először a várat látogat­juk meg. A várban található múzeumban megtekinthetünk egy 2.000 éves hajóroncsot rakományával együtt, amelyet Kyrenia partjainál találtak meg. A vár megtekintése után rövid pihenőt tartunk a kikötőben, mielőtt továbbutazunk a festői Bellapais kolostoregyütteshez, amely a gótikus építészet remekműve. A határátlépéshez szükséges a személyi igazolvány, valamint a megfelelő cipő azok számára, akik szeretnének felgyalogolni a vár bástyájához, az egyenetlen, lépcsővel tarkított útvonalon. Kint tar­tózkodásunk során a fakultatív programok sorrendje változhat az időjárás és a nyitvatartások függvényében. Aki nem jön a fakulta­tív kirándulásra, az pihenhet a szállodában, fürödhet a tengerben. Fakultatív kirándulás Észak-Ciprusra: 75 EUR.

5. NAP: LIMASSOL - KOURION - PAPHOS - BUDAPEST

A szállodából reggel kicsekkolás, majd Limassolban sétálunk egyet az óváros nyüzsgő bevásárló utcáin. Ezt követően Paphos fele folytatjuk utunkat. Egy rövid meg­állót tartunk Aphrodité legendás szülőhelyénél, a Petra tou Romiou-nál. Következő megállónk az ókori romváros, Kurion, mely egykor virágzó görög-római település volt. Itt található egy, a mai napig működő görög-római színház és az Eustolius háza a korábbi nyilvános fürdő maradványaival. A monda szerint az istennő itt lépett ki a habok­ból, és amerre járt, lába nyomán csodás növények, fák nőttek ki a földből. Ezután Geroskipouban meglátogat­juk a Agia Paraskevi bizánci templomot, amely a IX. században épült. Utolsó megállónk Paphos történelmi városában lesz, mely Európa Kulturális Fővárosa is volt. Archeológiai parkja az UNESCO Világörökség részét képezi római kori villáinak maradványaival. Láthatjuk többek között a Dionüszosz római villában gyönyörű állapotban megmaradt mesés padlómozaikokat. Ezt követően felkeressük Szent Pál oszlopát, ahová - a legenda szerint - az apostolt kikötözték, és 39 korbácsütést mértek rá, mert keresz­tény módon imádkozott. Transzfer a paphos-i repü­lőtérre és várhatóan a késő esti órákban hazautazás Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Részt veszek a fakultatív kiránduláson Észak-Ciprusra 75 EUR (fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-12-02 - 2024-12-06
0
Részt veszek a fakultatív Larnaca-Nicosia kiránduláson 50 EUR (fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-12-02 - 2024-12-06
0
Részt veszek a Troodos-Kykkos fakultatív kiránduláson 50 EUR (fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-12-02 - 2024-12-06
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-02 - 2024-12-06 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 289.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok