Mézeskalács és karácsonyi vásár Lisszabonban

Portugália, Lisszabon, Lisszabon Útazonosító: 652046
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram
Leírás

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SINTRA - LISSZABON

Várhatóan a reggeli járattal Budapestről Lisszabonba utazunk, ahol már vár bennünket a buszunk, amivel a Portugál főváros és környéke felfedezésére indulunk. A mai napon először Portugália közép-nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra, amely az ünnepekre csodás karácsonyi öltözetbe borul. A király nyári rezidenciájaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi, főleg így télen. Byron szerint ez a világ legszebb városa, ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Rocához utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város. Városnézésünket a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló többszáz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. Mégsem ezek a negyed legértékesebb alkotásai, hanem a Jeromos-templom. A batalhai katedrálishoz hasonlóan itt található az ország egyik legszebb kerengője, azonkívül több híres ember síremléke is. Sok neves tengerész e templomban mondta el utolsó imáját mielőtt elindult a hónapokig tartó hajóútjára. Este, aki szeretne tehet egysétát a Lisszabon főterén található karácsonyi vásáron. A főtér a hoteltől metróval könnyen megközelíthető. Szállás Lisszabonban ****-os szállodában (2 éj).

2. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg, tömegközlekedéssel haladva a városban. Sétánk fő látványosságai a Főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk - ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt -, megtekintjük azt a templomot, melyet Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják róla, hogy a híres szent nem olasz származású, hanem Lisszabonban született. Sétánk során számos karácsonyi vásár mellett elhaladunk, ahol megcsodálhatjuk a kézműves termékeket és a csodás díszítést. Tovább haladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra nagy élmény. Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán, amikor lesz lehetőség a belváros egyik hangulatos teraszára kiülni, megkóstolni egy tipikus portugál bort, pár különleges falatot elfogyasztani, vagy emléktárgyat vásárolni. A hegyről Lisszabon nevezetes villamosával jövünk le a központi Rossio térre. Napunk zárásaként lehetőség lesz részt venni egy vacsorás portugál "fado esten". Ez a tradícionális zenei stílus egybeforrt Lisszabonnal, és a nelzeti kulturájuk ikonikus eleme. Vacsorás fado zenés est: 70 EUR (előzetes, fix foglalás szükséges megrendeléskor). Szállás, mint előző nap.

3. NAP: LISSZABON - BUDAPEST

Reggeli után a VII. Eduárd parkot és a ,,Hideg Ház" nevezetű botanikus kertet tekintjük meg, majd a hegy tetején lévő Királyi Palota szerepel programunkban. Szabadidőt követően látogatást teszünk a Kocsi múzeumban, majd a hatalmas Óceanáriumhoz megyünk. Transzfer a repülőtérre, csomagfeladás, majd menetrend szerint átszállással repülés Budapestre, ahová várhatóan éjszaka érkezünk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Vacsorás fado zenés est: 70 EUR (fizetés a helyszínen) Turnusok:
2024-12-14 - 2024-12-16
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-14 - 2024-12-16 2 éj 2 ágyas szoba Reggeli 259.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok