Málta adventkor

Málta, Málta, Valetta Útazonosító: 652040
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Városlátogatás, Nyaralóprogram, Körutazás
Leírás

Leírás:

?  A világ egyik legkisebb fővárosa: Valletta
?  Lovagkori hangulat, mesés épületek
?  Jó állapotban megmaradt középkori városok

Málta felejthetetlen élményeket kínál. A kulturális látnivalók mellett a csodás barlangok, öblök és a végtelen türkizkék tenger arra késztetik az embert, hogy ismét ellátogasson a szigetre.
Holecska Krisztián - A repülős utazások szakreferense

Program:

1. NAP: BUDAPEST - VALLETTA - SZÁLLÁS

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban indu­lás Máltára. Transzfer a szállodába, amely Mellieha városában lesz. Elfoglaljuk szobáinkat a Maritim Antonine Hotel &Spa-ban. A település körül számos látnivaló található, ezek közé tartozik az Anchor- öbölben található egyedülálló filmes látványosság, a Popeye falu, amely a Popeye című filmhez készült díszletfalu és a Robin Williams címszereplésével forgatott film helyszínéül szolgált. Délután ezt javasoljuk megtekintésre, megközelítése helyi járatú autóbusszal (buszjegy és belépő a helyszínen fizetendő). Ha valaki pihenni szeretne, ők ezt megtehetik hotelünkben, mivel a szálloda fűtött beltéri medencével, szaunával, gőzkamrával és edzőteremmel várja vendégeit. A wellnessrészleg szolgáltatásai térítés ellenében vehetők igénybe. 

2. NAP: PIHENÉS VAGY GOZO KIRÁNDULÁS HAJÓZÁSSAL

A mai napon Málta egyik nagy szigetére kínálunk programot Önöknek. Busszal megyünk a kikötőbe, onnan hajózunk át Gozóra. Kikötésünkkor már vár bennünket egy másik busz és azzal nézzük meg a sziget nevezetességeit. Az első különlegesség a több, mint 4.000 éves templomok múzeuma, mely méltán része az UNESCO Világörökségeinek, de megtekintjük a gozói katedrálist is. A sziget egyik legszebb természeti látványossága volt a ,,Kék ablak", mely egy különleges sziklakapun keresztül nyújtott kitekintést a tengerre, azonban 2017-ben egy hatalmas vihar ledöntötte ezt a sziklaívet. Helyi idegenvezetőnk azonban így is számtalan csodát fog bemutatni számunkra, mint például a Dwejra-öblöt és a Fungus-sziklát. Visszaúton a hajónkról jól láthatjuk a Comino szigetet is, mely méretileg jelentősen kisebb az általunk meglátogatottakhoz képest, ugyanakkor nagyon fontos madárrezervátum. Estére érkezünk vissza szállásunkra. Fakultatív Gozo kirándulás hajójeggyel, autóbusztranszferrel, 1 belépővel: 50 EUR.

3. NAP: PIHENÉS VAGY MDINA - RABAT - MOSTA KIRÁNDULÁS

Ma is mindenki eldöntheti, hogy önállóan pihen a szállodában és környékén, vagy eljön velünk megtekinteni a sziget leglát­ványosabb három városát. Mdinában állunk meg először. A ,,csen­des városban" - ahogy a helyiek hívják-, láthatjuk a Szt. Pál katedrálist, a várfalról pedig szép látvány tárul elénk. Folytatjuk utunkat Rabatba. Itt, aki szeretné, megtekintheti a Szt. Pál kata­kombákat, vagy sétálhat a hangulatos belvárosban, mely már karácsonyi díszben pompázik. Egy pillanatra elgondolkodhatunk, hogy a helyiek számára mennyivel másabb ez az időszak, mint számunkra, mivel Máltán még decemberben sem ritka a 20 fok körüli hőmérséklet. Átszeltük a szigetet, ezt a Dingli sziklákról elénk táruló mesés kilátás­ról is érzékelni fogjuk. Visszaúton a következő állomásunk a San Anton Botanikus Kert. Ezt követően Ta'Qaliban lesz sza­badprogramunk, ahol meg lehet tekinteni, hogyan készí­tik a helyi mesterek az üvegtermékeket, az ékszerészeket: az ezüst karkötőket, gyűrűket, medálokat, díszeket és a kerami­kusok a tányérokat és a vázákat. Itt lesz lehetőség a helyi kéz­művesek termékeiből vásárolni. Következő állomásunk Mosta, ahol felkeressük a hatalmas kupolával rendelkező Dómot. Ezen a napon több olyan helyszínt is láthatunk, melyek roppant különleges, időnként drámai látványt nyújtanak, melyet igazol, hogy a ,,Trónok harca" című sorozat egyes jeleneteit is itt forgatták. A késő délutáni órákban érkezünk vissza szállásunkra, majd szabadprogram. Fakultatív program: Mdina - Rabat - Dingli-sziklák - Mosta (2 belépővel): 50 EUR. 

4. NAP: PIHENÉS VAGY BLUE GROTTO - MARSAXLOKK KIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés, szabadprogram, vagy részt vehetnek egy fél napos fakultatív kiránduláson, melynek első állomása a Blue Grotto, azaz a Kék-Barlang. A hatalmas, több mint 30 méter magas boltívet először egy kilátópontról csodálhatjuk meg. Időjárás függvényében lehetőség van behajózni a barlangba, amelynek díja (kb. 10 EUR) külön fizetendő a helyszínen. Kirándulásunkat Marsaxlokkban folytatjuk, amelyet Málta leg­színesebb kikötőjeként ismernek. A festői öböl tele van hagyo­mányos helyi halászhajókkal, amelyek tökéletes fotó témát nyújtanak. A helyi kis vásárban lehetőség lesz ajándéktárgya­kat, helyi termékeket vásárolni. Blue Grotto - Marsaxlokk kirándulás (Kék-barlang hajójegy nélkül): 40 EUR.

5. NAP: VALLETTA VÁROSNÉZÉS - BUDAPEST

Megreggelizünk és indulunk a fővárosba. Valletta méltán sze­repel a Világörökségek Listáján. A legszebb nevezetessége­ket tekintjük meg. Első látványosságunk a Felső Barrakka kert, mely egy nyilvános park a Nagy Kikötő felett, tele szebbnél szebb növényekkel, virágokkal és pálmákkal. Innen fantasztikus a panoráma az öbölre és az azt övező épületekre, erődítményekre. A XVI. században azért alakították ki a kertet, hogy egy kis pihen­tető menedéket nyújtson a lovagok számára. Továbbsétálva gyönyörködhetünk a Szt. János katedrális fantasztikus díszített­ségében, majd láthatjuk a híres Caravaggio festményt is. Ez a sziget legszebb egyházi épülete, amely mindenki csodálatát elnyeri. A katedrálist a Szent Lőrinc templom helyére építették 1573-1578 között. Ez volt a lovagok közös imádkozásának hely­színe. A belsejét a XVII. században alakították át máltai barokk stílusúra. Következő nevezetesség a Nagymesterek Palotája, mely 2015-ig adott helyet a máltai parlamentnek és itt van a máltai köztársasági elnök hivatala is. Reneszánsz stílusban épült és legfőbb vonzereje (tekintélyes megjelenése mellett), hogy a Johannita Lovagrend lovagi páncéljai láthatóak a palo­tában. A hangulatos belváros épületeit különleges, színes zárt­erkélyek díszítik. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, és várhatóan a délután második felében hazautazás Budapestre.


A kirándulások sorrendje az optimális időbeosztás érdekében változhat, befizetés a kirándulásokra Máltán, de a belépőjegyek megrendelése érdekében előzetesen már tudnunk kell, hogy melyikre ki szeretne jönni, melyet megrendelésükkör tudnak megadni. Az euróban fizetendő fakultatív kirándulások során, közvetlenül a programokhoz tartozó belépők benne vannak a kirándulások áraiban, amelyek nincsenek, azok értékét a Belépők részben feltüntettük. Az egyéb opcionális belépő­ket a helyszínen fizetheti, aki az adott látványosságot meg szeretné tekinteni.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel,

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Mdina - Rabat - Dingli-sziklák - Mosta fakultatív kirándulás (2 belépővel): (50 EUR helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-12-10 - 2024-12-14
0
Gozo fakultatív kirándulás 1 belépővel, hajójeggyel (50 EUR helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-12-10 - 2024-12-14
0
Blue Grotto - Marsaxlokk hajójegy nélkül (40 EUR helyszínen fizetendő) Turnusok:
2024-12-10 - 2024-12-14
0
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-10 - 2024-12-14 4 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 259.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok