Szilveszteri körutazás a Yucatán-félszigeten tengerparti pihenéssel

Mexikó, Körutazás Mexicóban, Körutazás Mexicóban Útazonosító: 646593
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Városlátogatás, Üdülés - nyaralás
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Fedezze fel velünk a Yucatán–félsziget látnivalóit Mexikóban, barangolja be Chitzen Itza, Uxmal és Tulum híres maja romvárosait, csodálja meg Rio Lagartos rózsaszínű flamingóit és élvezze a napsütést Cancún és Playa del Carmen tengerpartjain!

 


 

Újdonság! 

Dátum: 2024. december 28-2025. január 07.

Időtartam: 11 nap/9 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Ellátás: 3 éj reggeli és 6 éj all inclusive

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

 

 

Szilveszteri körutazás a Yucatán-félszigeten tengerparti pihenéssel ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Cancúnba            

Elutazás Budapestről a reggeli órákban párizsi átszállással Cancúnba. Érkezés a kora esti órákban, transzfer a cancúni, tengerparti szállodába (2 éj).

 

2. nap: Cancún                              

A mai nap a kikapcsolódásé, pihenjék ki a hosszú utazást a tengerparti szállodában és élvezzék az all inclusive ellátás kényelmét!

 

3. nap: Chichen Itza, Izamal, Mérida     

Reggeli után utazás Chichen Itza romvárosába, mely a maja és a tolték kultúra legismertebb emléke. Megnézzük Kukulcan lépcsős piramisát, a Harcosok templomát, a labdajáték pályákat és még sok mást. Az ódon építmények között sétálva idegenvezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről. Innen még másfél óra Merida, a hangulatos gyarmati város, ahol a következő napokat töltjük (3 éj). Útközben érintjük Izamal városát is, ahol a fő látnivaló a maja piramis alapjaira épült ferences kolostor.

 

4. nap: Uxmal, Hacienda Yaxcopoil, cenote       

Meridából Uxmalba kirándulunk, a maja Puuc építészet legszebb városába. Séta a nagyon gazdagon díszített épületek között - a romváros legjellegzetesebb épületei a Varázsló piramisa, amit a legenda szerint egy törpe épített egyetlen éjszaka alatt, valamint a különleges díszítéséről ismert apácazárda. Lehetőség lesz megebédelni, majd meglátogatunk egy hajdani szizál feldolgozó haciendát, a Hacienda Yaxcopoil-t. Mérida felé visszaindulva felkeresünk egy cenotét is. A cenoték a föld felszínén nyílással rendelkező, meredek falú karsztképződmények, melyek alján kristálytiszta víz található. A mészkőfalakat borító növényzet, a fentről beszűrődő napfényben megcsillanó víz varázslatos hangulatot ad a cenotéknek.

 

5. nap: Rio Lagartos, Las Coloradas       

Újabb egész napos kirándulást teszünk Méridából, a Yucatán-félsziget északi partjaihoz. Ellátogatunk a Rio Lagartos természetvédelmi területre: hajózunk mangroveerdők között, ahol megismerhetjük a helyi élővilágot, láthatunk krokodilokat és ezernyi rózsaszín flamingót! Következő megállónk a Las Coloradas rózsaszínű lagúnáinál lesz, ahol napos idő esetén megcsodálhatjuk a víz élénk rózsaszín színét! Délután visszautazunk Méridába.

 

6. nap: Coba és Tulum 

Korai reggeli után a Maja Riviéra felé indulunk, útközben először Coba ősi romvárosába látogatunk, ahol a Yucatán-félsziget legmagasabb maja piramisát csodálhatjuk meg. Továbbutazunk Tulumba: a tengerparti sziklaszirtre épült maja város fekvése miatt vitathatatlanul a legszebb. Délután bejelentkezés a tengerparti szállodába (4 éj).

 

7-9. nap: Maja Riviéra                 

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással.

 

10-11. nap: elutazás Cancúnból             

A délelőttöt még pihenéssel tölthetik az all inclusive szállodában, délben kijelentkezés a hotelből majd délután transzfer Cancún repülőterére, hazautazás az éjszakai órákban párizsi átszállással. Érkezés Budapestre másnap késő este.

 

A programok sorrendje változhat.

Részvételi díj 2 fő részére Ft / fő Létszám / fő Összesen Ft / fő
Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (2%)
1 219 900 2 2 439 800
Repülőtéri illeték kb. 170 000 2 340 000
Részvételi díj 2 fő részére  2 779 800

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 170 000 Ft, szállás 9 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 350 000 Ft/fő
felnőtt pótágyon részvételi díj: 1 169 900 Ft/fő
gyermek részvételi díj (11 éves korig): 809 900 Ft/fő
(maximum 2 gyermek+2 felnőtt helyezhető el egy szobában, 2 duplaágyon)

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

 

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A TENSI csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-12-28 - 2025-01-07 9 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 1.219.900 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok