El Camino zarándokút Galíciában

Spanyolország, Costa Brava, Santiago de Compostela Útazonosító: 625738
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Leírás:

?  Immár 8. éve csoportos zarándoklat 115 km-en
?  Mindenki a saját tempójában haladhat ,,Az Úton"
?  Fakultatív kirándulás a 0 km kőhöz Finisterrába

Ha egyszer elindul az ember a Caminón, utána a szíve egy része mindig Az Úton lesz. Olyan életre szóló élmény ez, melyet soha nem tudunk és nem is akarunk majd elfelejteni.
Prónay Bence - Caminót többször megjárt túravezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - MADRID

Menetrend szerint repülés Madridba. A repülőtérről tömegközlekedéssel jutunk el központi hostel szálláshelyünkre, majd este, és másnap délelőtt belvárosi séta.

2. NAP: MADRID - SARRIA

Vonattal Madridból Sarriába utazunk, ahonnan másnap megkezdjük zarándoktúránkat. Túránk során alberguekben fogunk aludni. Ezek általában 8-40 fős hálótermek, melyekben férfiak és nők együtt alszanak, emeletes ágyakon. Minden szálláson van tusolási, mosakodási lehetőség, férfiaknak, nőknek külön-külön. Továbbá mindenhol biztosítanak wifit, mosó- és szárítógépet is.

3 - 6. NAP: SARRIA - PORTOMARÍN - PALAS DE REI - RIBADISO - PEDROUZO

Reggelente bepakoljuk túrahátizsákjainkat, majd a túravezető hasznos tanácsai után egyénileg indulunk útnak. Naponta 22-26 km gyalogolunk, 200-450 m szintkülönbséggel. Napközben mindenki a saját tempójában haladhat, nem együtt közlekedik a csapat. Mindenki a saját Caminóját élheti meg! Esténként a környék éttermeiben lehet vacsorázni. Első napi szállásunk Portomarínban. Következő napokon árnyékot adó cédrusok, fák és páfrányok szegélyezik utunkat Palas de Rei-től Melidéig, ahol kipróbálhatjuk Galícia nemzeti ételét, a polipot. Ribadiso parányi települése az ezt követő szálláshelyünk. Másnap árnyas fák mentén haladunk a ,,Santiago előszobájának" is nevezett Pedrouzoba.

7. NAP: PEDROUZO - SANTIAGO DE COMPOSTELA

Megkezdjük az utolsó 20 km-t. Santiagóba érve lepakolunk, felfrissítjük magunkat, majd besétálunk a Katedrálishoz. Leírhatatlan érzés ide megérkezni! Részt veszünk a kizárólag a zarándokok számára celebrált misén, mely után megkapjuk az oklevelet, mely igazolja, hogy legyalogoltuk az El Camino utolsó 115 km-ét.

8. NAP: SANTIAGO - FINISTERRA - MUXÍA - ÉZARO

Mai autóbuszos fakultatív kirándulásunk célpontja Finisterra, ahol a Camino 0 km köve is található. A félsziget végén állva, a lábaink előtt a végtelen óceán. Ebédidő Finisterrében, majd Ézaró vízesése és Muxía grandiózus óceánparti sziklái következnek. Késő délután térünk vissza Santiagóba.

9. NAP: SANTIAGO - MADRID - BUDAPEST

Utazás Madridba, lerakjuk csomagunkat, majd bemetrózunk a központba. Sétálunk a mesés Retiro parkban, bemegyünk a Királyi Palotába és a világhírű Prado múzeumba egyaránt. Az esti budapesti járattal térünk haza

Szállás: Zarándokszállásokon

Ellátás: Önellátás+1 reggeli

Közlekedés: Repülővel

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-09-17 - 2024-09-25 8 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 439.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
2024-10-01 - 2024-10-09 8 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 439.000 Ft Ft/fő, 2 ágyas szoba
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok