Nápoly-sorrento Városlátogatás

Olaszország, Sorrentói félsziget, Sorrento Útazonosító: 612134
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás

A csomagár minden kötelező költséget tartalmaz!

Leírás
Útiterv:

1.nap: Elutazás Nápolyba a Wizzair légitársaság menetrend szerinti járatával. Érkezést követően a transzferrel egybekötött buszos városnézés után, gyalogosan is megismerkedünk Nápoly óvárosával. Átsétálunk a város legnagyobb terén, a Piazza Plebiscito-n, melynek központi épülete a királyi palota, a Palazzo Reale. Kívülről megtekintjük a világhírű San Carlo Operaházat és a milánói mintára épült passzázst, a Galleria Umberto-t,  végül nézelődünk egy kicsit a város főutcáján a via Toledo-n.  A programot követően transzfer a szállodához.  

2. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás az Amalfi-parton. A gyönyörű panoráma úton lehetőség lesz fényképeket készíteni a képeslapokról jól ismert Positano lépcsőzetesen elhelyezkedő színes házairól és a lélegzetelállító Salernoi-öbölről. A partszakasz névadó városában, Amalfiban teszünk egy sétát, melynek fő nevezetessége a Piazza Duomo-n épült impozáns székesegyház, de a tengerparti sétányon vagy a szűk kis sikátorokban is több csodás épületben gyönyörködhetünk. Áthajózunk Maioriba, ahonnan busszal folytatjuk a kirándulásunkat Vietribe. A világhírű kézzel készült színes kerámiáiról ismert kisvárosban készítik mindazokat a vidám, mediterrán hangulatú edényeket és tárgyakat, melyekkel már több helyen is találkozhattunk a kirándulás során. Késő délután visszaérkezés a szállodába.  

3. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás a Vezúvra és Pompei romjaihoz. Helyi magyar nyelvű idegenvezetővel egy nagyon érdekes sétán vehetünk részt az ókori római város romjai között, mely I.sz. 79-ben a közelében található Vezúv kitörése során pusztult el. Éppen ezért a program elválaszthatatlan része, hogy ezt a mai napig aktív vulkánt közelebbről is szemügyre vegyük. Busszal kb. 1000 méter magasságig megyünk fel, onnan turistaúton gyalogosan megyünk tovább, hogy aztán elkápráztasson minket az innen nyíló csodás kilátás a Nápolyi-öbölre és bepillanthassunk a Vezúv hatalmas kráterébe. Késő délután visszaérkezés a szállodába.  

4. nap: Szabadprogram vagy egész napos fakultatív  kirándulás Caprira. Kristálytiszta víz, gyönyörű kertek, csodaszép villák, luxus és nyüzsgés jellemzi ezt a világsztárok által is kedvelt szigetet. Amennyiben az időjárás engedi a felfedezést kishajókra szállva a sziget körbehajózásával kezdjük. Ezt követően kisbuszokkal és gyalogosan járjuk be a sziget főbb látványosságait. Capri városában elsétálunk a San Giacomo karthauzi kolostorhoz, Anacapriban megnézzük a híres svéd orvos Axel Munthe villáját.  Egy kis ebédszünet után akinek kedve van libegővel felmehet a sziget legmagasabb pontjára, a 589 méter magasan fekvő Monte Solarora, ahonnan pazar kilátás nyílik többek között Capri egyik szimbólumára a hármas sziklákból álló Faraglioni-ra. A nap folyamán megkóstoljuk a vidék legfinomabb citromjaiból készült Limoncellot is!
FONTOS! A kirándulás a helyszínen fizetendő, kb. 130 EUR/fő, de a programon való részvételi szándékot kérjük, hogy az utazás befizetéskor előre jelezzék! Az ár tartalmazza a hajójegyeket, kisbusz transzfereket és a helyi magyar idegenvezetőt, belépők külön fizetendők kb.25 EUR.  

5. nap: A hajnali esetleg kora reggeli órákban (a légitársaság menetrendjétől függően) transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. (Az utolsó napon reggeli csomagot kapnak utasaink.)

Fakultatív programok:

Amalfi-part egész napos kirándulás: 27 900 Ft/fő + belépők és kompjegy kb.25 EUR/fő (min. 15 fő)
Pompei-Vezúv egész napos kirándulás Vezúv belépővel: 35 900 Ft/fő + Pompei belépő kb. 20 EUR/fő (min. 15 fő)

Információ:

A részvételi díj tartalmazza: a repülőjegyet, illetékeket és adókat, a szállást 4*-os hotelben, kétágyas szobában reggelivel és vacsorával, transzfereket, magyar nyelvű idegenvezetőt az út során végig, félnapos buszos/gyalogos városnézést Nápolyban, a feladható 10 kg-os poggyászt/fő, a fedélzetre vihető 10 kg-os (20x30x40 cm) kézipoggyászt/fő. 

Külön fizetendő: a fentieken felüli étkezések, italfogyasztás, a belépőjegyek és audio guide a programok során kb. EUR 110 EUR /fő*, (mely a helyszínen fizetendő), idegen forgalmi adó kb. 4 EUR/fő/éj (közvetlenül a szállodának fizetendő), egyéb személyes jellegű kiadások, borravaló kb. 4-5 EUR/nap (kb. 25 EUR/fő), egyágyas felár, utasbiztosítás (BBP), útlemondási biztosítás (storno) a teljes díj 2,5%-a.

*A programok mellett feltűntetett belépőjegyek árát tartalmazza.


A városlátogatás minimum 20 fő jelentkezése esetén indul!

A fakultatív programokon való részvételt csak az utazást megelőzően történő befizetés esetén tudjuk garantálni. Utasaink a helyszínen a belépőjegyek elérhetősége és/vagy az esetleges autóbusz kapacitástól függően tudnak fizetni euróban, melynek pontos összege az utastájékoztatóban kerül feltüntetésre. Egyes fakultatív programok indulása minimum létszámhoz kötött, ezt az adott program mellett jelezzük. A meghirdetett programok sorrendje és időpontja az egyes időszakokban előforduló események vagy az adott helyzetben előre nem látható körülmények miatt változhatnak.
A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek.

Irodánk a légitársaság által előre kijelölt ülőhelyekkel rendelkezik, ennek megfelelően az utasfelvételt (check-in) munkatársaink végzik el. Az utasok a repülőtéren személyi igazolványuk vagy útlevelük felmutatását követően kapják meg beszállókártyáikat, ezért fontos, hogy foglaláskor a személyi okmányunkban feltüntetett nevük legyen megadva.  A helytelenül leadott utasnév módosításának adminisztrációs díja, amennyiben irodánknak még lehetősége van a javításra, 10 000 Ft/név. A repülőtéren történő névmódosítást, csomag túlsúly vagy csomag méret problémából adódó plusz kiadásokat az utasok a légitársaság szabályzata szerint kötelesek megfizetni. Csoportos utasfelvétel miatt fix ülőhely, elsőbbségi beszállás vagy a leírásban feltüntetett poggyász kapacitástól eltérő poggyász még felár ellenében sem igényelhető!
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-10-10 - 2024-10-14 4 éj Kétágyas szoba Félpanzió 329.490 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió, BUD
2024-10-23 - 2024-10-27 4 éj Kétágyas szoba Félpanzió 319.490 Ft Ft/fő, 2F, Félpanzió, BUD
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok