Saját utakon Mexikóban (Egyéni)

Mexikó, Körutazás Mexicóban, Körutazás Mexicóban Útazonosító: 554482
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás

Leírás

Leírás:

Mexikó az egyik legizgalmasabb és leglátványosabb karibi úti cél a téli egzotikus utazások kínálatában. Ennek a sokszínűségnek az egyik legjelentősebb turisztikai központja a Yucatán-félsziget, ahol koncentráltan van jelen a maya kultúra, piramisaival és régészeti lelőhelyeivel, a koloniális városok színes házaikkal és hangulatos utcácskáival, a természet a bioszféra rezervátumokkal, a híres cenote-k, kristálytiszta vizükkel és nem utolsó sorban a képeslapra illő, gyönyörű, fehér homokos Maya Riviera tengerpartja a Karib-tenger türkiz színű vizével, mely a legszebbek közé tartozik a világon.

Körutazásunk a rejtélyes maja civilizáció nyomait kutatva vezet végig a maja kultúra legfontosabb állomásain, Meridától Tulumig. Megismerkedünk a maja építészettel, megcsodáljuk az őserdőkben megbúvó maja piramisokat, és megismerkedünk ezen ősi civilizáció hihetetlen mérnöki geometriai és csillagászati tudásával. A látnivalókat a természeti szépségekkel fűszerezzük, Rio Lagartos-ba látogatunk motorcsónaktúrával, megismerve a helyi flórát és faunát, Las Coloradas hihetetlen színeit, megismerjük a félsziget fővárosát, Méridát és utunk végén megérkezünk a csodás Maya Riviéra tengerpartjára.

A Mexikó Saját Utakon körutazás egy rugalmas program azoknak, akik a Yucatán-félsziget legfőbb látnivalóit szeretnék kombinálni a tengerparti nyaralással, szervezetten, de lehetőség szerint egyénre szabva. A 4 napos 3 éjszakás körutazás során 1 éjszakát Playa del Carmenen, 1 éjszakát Chichén Itzán és 1 éjszakát Méridában töltünk. A körutazás végén transzfer a tengerparti hotelbe, ahonnan lehetőség nyílik csillagtúra szerűen további magyar nyelvű programokra és kirándulásokra is. A program minden héten indul, minimum 2 főtől, magyar nyelven. Csomagajánlatunk csak a 4 napos körutazást tartalmazza, kérje ajánlatunkat tengerparti tartózkodásra is, ötvözve a kulturális látnivalókkal teli körutazást tengerparti pihenéssel, kikapcsolódással.

 

Útvonal:

Playa del Carmen | Rio Lagartos | Las Coloradas | Valladolid | Chichen Itzá | Mérida | Riviera Maya

*******

Program:

1. nap: Cancún - Playa del Carmen

Megérkezés Mexikóba, a Cancun Nemzetközi Repülőtérre. Találkozás partnerünk képviselőjével a repülőtéren, majd transzfer a szálláshelyre. Este szabadprogram. Ellátás: Nincs a csomagban (Playa del Carmen-en számos étkezési lehetőség van gyalogos távolságra)

 

2. nap: Playa del Carmen - Rio Lagartos - Las Coloradas - Valladolid - Chichen Itzá

Reggeli a szálláshely közelében, majd indulunk körutazásunk első állomása felé, a Yucatán-félsziget Északi részére, Tizimín tartományban lévő Rio Lagartos-ba vagy ősi maya nevén ,,Holkoben"-be. Rio Lagartos nevét az ide érkező édesvizet kereső spanyol hódítóktól kapta, akik ivóvíz szűkében rátalálva erre a földfelszíni folyóra (mely igen ritka a Yucatán-félszigeten) fel kívánták tárni az egész területet. A folyó belsejébe érve vették csak észre, hogy az bizony hemzseg a krokodiloktól, ezért nevezték el ,,krokodil folyónak" vagyis ,,Rio Lagartos"-nak. Ez a természetvédelmi terület jelenleg az egyik legjelentősebb és legszebb eco-turisztikai látványosság. Első napunkat a Yucatan-félsziget természeti szépségeinek szenteljük. Rio Lagartos térsége ugyanis nem csak a krokodilokról híres, hanem itt található a rózsaszín csoda, a ,,Las Coloradas" is. Egy hagyományos eljárással működő sóbánya, ahol a mai napig a tradicionális maya hagyományok szerint termelik ki, majd pedig a napon szárítják a sót. Hatalmas sóhegyek mellett található partszakasz pedig a sóból kioldódó ásványi anyagokkal táplálkozó kis tengeri élőlényeknek köszönhetően gyönyörű rózsaszín színűre festi a vizet. Ugyanezen kis élőlényeknek köszönhető az itt élő több száz tagot számláló flamingó kolónia rózsaszín színe is, akik ezekkel táplálkoznak. A látvány egyszerűen pazar. Rio Lagartos-ról Las Colorados-hoz motorcsónakkal jutunk el, útközben megcsodálva a helyi flórát és faunát, és megpillantva néhányat az itt fészkelő több száz endemikus madárfaj közül. Fürdési lehetőség a a folyóban, közben pedig megismerkedünk az ősi maya szépségápolási rituáléval, amit ki is próbálhatunk. A tengeri só kiváló exfoliáló, a testradírozást követően a folyóban található iszappal kenjük be magunkat, amiből rengeteg ásványi anyaggal töltődik fel a bőrünk kisimítva ráncainkat és bársonyossá téve bőrünket. A kényeztetést követően visszaindulunk, majd opcionális ebéd egy helyi étteremben, ahol megkóstolhatóak az ízletes tengeri fogások. Ebéd után továbbindulás Chichen Itzá felé. Útközben megállunk Valladolidban a Yucatan-félsziget gyönyörű, koloniális városában, melyet 1552-ben a Ferences szerzetesek alapítottak. Itt egy kellemes városnézésre indulunk, a város főbb nevezetességeinek, Katedrális, Confento de Sisal, Főtér megtekintése gyarmati stílusban. Majd pedig folytatjuk utunkat Chichen Itzá felé. Érkezés a kora esti órákban, szálláshely elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

Fakultatív esti program lehetőség: Chichen Itzá Luz y Sonido - Éjszakai látogatás és lézershow a Kukulkán Piramisnál. Chichen Itzá fő látványossága a Kukulkan piramis, melyet lehetőség van opcionálisan a megszokottól eltérő módon nem nappal, hanem az éjszaka sötétjében is megtekinteni. Amikor leszáll az éj, és a koromfekete égboltot csak a csillagok világítják meg,  lenyűgöző a Kukulkán piramis lábánál ülni és a misztikus és rejtélyes maya kultúrát a piramisra vetített fény és hangjáték formájában megismerni. A látvány megdöbbentően gyönyörű, szemünk előtt elevenedik meg a mayák történelme, életre keltve az egykori várost. A program opcionális.

 

3. nap: Chichen Itzá - Mérida 

Reggeli egyénileg a hotelben. Majd Chichen Itzá régészeti területének megtekintése. Chichen Itzá, a Yucatan-félsziget legnépszerűbb maya-tolték emlékhelye, amely 1988 óta az UNESCO Világörökség része, 2007-től pedig a világ hét új csodáinak egyikeként tartanak számon.  Világhírneve és népszerűsége nem véletlen. A több mint 30 négyzetkilométer területen feltárt egykori hatalmas város i.sz. 950-re érte el fénykorát. Ebben az időben Chichen Itzá Közép-Amerika valaha létezett legnagyobb mitikus városává és egyúttal a Kukulkan kultusz egyik legfontosabb központjává vált. A műemlékek nagy részén megjelenik Kukulkan a ,,Tollaskígyó" vagy azték nyelven ,,Queztalcoatl". Az archeológiai területen található maja stílusú építmények matematikai, csillagászati és mérnöki zsenialitásról tesznek tanúbizonyságot, újabb és újabb kérdéseket felvetve e titokzatos és ámulatba ejtő kultúrával kapcsolatban. Továbbindulunk Merida felé, mely a Yucatán-félsziget kulturális központja. Élénk művészeti élete, gyönyörű koloniális belvárosa teszi vonzóvá a turisták számára. Itt esténként mindig bele lehet botlani valami jó kis programba, este érdemes tennünk egy sétát az óvárosban, megnézve mit tartogat számunkra az este. Szállás elfoglalása. Este szabadprogram. Ellátás: Nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

 

4. nap: Mérida - Cenotéban fürdés - Riviera Maya 

Napunkat egy igazi autentikus programmal kezdjük, ellátogatunk a már közel 130 éve működő Lucas de Galves piacra, ahol a helyi termelők árulják portékáikat. Különleges trópusi gyümölcsök és zöldségek egész tárházát ismerhetjük meg, jó alkalom az egzotikus gyümölcsök megkóstolására. Itt rájövünk, hogy a paprikát még nekünk magyaroknak is lehet fokozni, a banán pedig egy fűféle, és létezik belőle zöldség is! A helyi forgatagban, betekintést nyerünk Mérida város lakóinak mindennapjaiba. Megcsodáljuk a színes koloniális épületeket, megtekintjük egy nyüzsgő város helyi forgatagát. Mérida egy főként textil-kereskedelemmel foglalkozó város volt, mely a mai napig az egész Yucatan-félsziget meghatározó kereskedelmi és gazdasági központja és nem mellesleg Yucatán állam fővárosa. Az 1542-ben alapított város egyszerre ősi és kortárs. Romok, haciendák, és katedrálisok sorakoznak egymás mellett művészeti galériákkal, múzeumokkal, éttermekkel és butikokkal tűzdelve. Megtekintjük a város főterét, a katedrálist, nézelődünk az óvárosban. Végigmegyünk a Paseo Montejo sugárúton, ahol a korabeli gazdag textilmágnások palotáit lehet megcsodálni. Opcionális ebéd Méridában egy helyi étteremben, majd pedig folytatjuk utunkat a Riviéra Maya tengerpartjai felé. Útközben lehetőségünk van megállni egy Cenotéban (magyarul ,,dolinában") fürdeni. A Cenoték a Yucatán-félsziget jellegzetes természeti képződményei, nyitott vagy zárt karszt barlangok, amelyekben kristálytiszta, édesvíz található. Némelyik cenotéban cseppkövek is vannak. Csodálatos érzés megmártózni a maják által az alvilág kapujaként aposztrofált természeti csodákban.

Érkezés a Riviera Mayára a kora esti órákban. A körutazásnak és idegenvezetői szolgáltatásnak ezennel vége. Az ezt követő napokon van lehetőség további fakultatív programokra, csillagtúrázva a tengerparti hotelből. Ellátás: nincs a csomagban. Étkezések egyénileg, opcionálisan.

*******

Időpontok, indulási napok: minden héten indul a program, érkezés pénteken, első programnap szombat.

Szállások: a körút során tipikus középkategóriás szálláshelyeken, a hozzácsatolt tengerparti szálloda egyénileg választható. Kérje ajánlatunkat irodáinkban vagy online honlapunkon keresztül!

Várható szálláshelyek: Playa del Carmenen Nomad Deluxe vagy hasonló kategória, Chichén Itzán Hotel Chichen Itza 4* vagy hasonló kategória, Méridában Hotel El Espanol 4* vagy hasonló kategória.

Ellátás: a csomag nem tartalmaz ellátást. Egyénileg számos étkezési lehetőség közül lehet választani. 

*******

 

Fakultatív programajánlat az 5. napra: Látogatás Tulum & Coba régészeti területeire

Kirándulás Coba-ba, mely az egykori maja városok közül az egyik legnépesebb (fénykorában több mint 50 000 lakossal) és legnagyobb politikai és gazdasági hatalommal bíró volt i.sz. 200-600 között. Coba kontrollálta a térség kereskedelmét, sőt vízellátását is, amely akkor meghatározó volt, de feltételezhetően az olyan kikötő város is uralma alá tartozott, mint Xel-Ha. Érdekesség, hogy ennek a nagyhatalmú városnak több női vezetője is volt, valamint Coba büszkélkedhetett a leghosszabb kikövezett úthálózattal is. Hatalma és befolyása i.sz. 600 körül gyengült meg, Chichen Itzá megerősödésének hatására. Úti célunk Coba archeológiai területe, ahol a Yucatan-félsziget legmagasabb piramisa található. Miután megtekintettük a romváros legfőbb látnivalóit, folytatjuk utunkat túránk utolsó maja romvárosába, Tulumba. Tulum érdekességét és látványát fekvése adja. Ez az egyetlen közvetlen tengerpartra épült maja város, mely a XIII. században a maya civilizáció kereskedelmi központja volt. A spanyol hódítók érkezésekor a térség vallási központjai is volt egyben. Méreteit Juan Díaz hódító 1518-ban Sevilláéhoz hasonította. Megtekintjük Tulum legmagasabb épületét az ,,El Castillo"-t vagy ,,Kastélyt", a kígyóval, halakkal, és tengeri állatokkal díszített ,,Freskók Templomát", valamint a maya építészetben igen ritka, félkörívben épült ,,Szél Istenség Templomát" a ,,Templo de Dios del Viento"-t. A romváros bejárása után tovább folytatjuk utunkat tengerparti nyaralóhelyünkre. Ebéd a program során opcionális, a csomagár nem tartalmazza.

 

Fakultatív programajánlat a 6. napra: Cenote Safari

A Cenoték a legcsodálatosabb természeti képződmények egyike. Mindegyik más, mindegyik egy önálló csoda. A Cenoték felfedezése, az újabb és újabb, szebbnél szebbek kipróbálása egy nagyon jó időtöltés. Akinek tetszett a program során, az eljöhet egy félnapos program keretében felfedezni a legeldugottabb és a turisták által alig látogatott gyöngyszemeket!

*******

 

Körutazásunk heti, meghatározott napokon garantált indulású, minden héten már minimum 2 fő foglalása esetén elindul, magyar nyelven. Az alapprogramot javasoljuk tengerparti pihenéssel összekötni. A helyek lekérésre foglalhatók.

Partnerünk képviseleti irodája Playa del Carmen-en található, ahol magyarul beszélő kollégáik állnak az utasok rendelkezésére.


Az ár tartalmazza:

  • a szállást 3 éjre a körutazás során tipikus körutas középkategóriás szálláshelyeken, standard szobákban, 
  • a repülőtéri transzfereket és a körút alatti privát transzfereket a csoport részére,
  • a leírás szerinti programokat magyar nyelvű idegenvezetéssel és belépőkkel,
  • a magyar nyelvű telefonos asszisztenciát a kint tartózkodás alatt.

Az ár nem tartalmazza:

  • a kiutazás költségeit,
  • a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat (kb. 3-5 usd/szoba/éj hoteltől függően) és kilépési illetéket, 
  • az ellátást,
  • a fakultatív programokat,
  • a borravalókat és személyes jellegű kiadásokat,
  • az útlemondási- és utasbiztosításokat.

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek: