Albánia Nagykörút ***

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában Útazonosító: 510774
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás
Európa még felfedezésre váró meseszép országa

Program leírás

 

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére (2023.01.11):

Albánia:

Albánia felfüggesztette a koronavírus terjedését megakadályozó intézkedések nagy részét. Megszűnt az oltási, gyógyultsági és teszt igazolások bemutatási kötelezettsége az országba történő belépésnél.

Észak-Macedónia:

Észak-Macedónia 2022. április 20. napjával megszüntetett minden korábbi, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben bevezetett, az országba történő beutazásra vonatkozó korlátozást. Magyarország állampolgárai oltás, karantén- és tesztkötelezettség nélkül léphetnek be Észak-Macedóniába.

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Tirana

Elrepülés Budapestről menetrendszerinti Wizzair járattal Tiranába, Albánia fővárosába. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemi város.  Vacsora. Szállás Tiranában.

 

2. nap: Tirana - Dajti-hegy - Golem/Durres tengerpart

Reggeli, majd meglátogatjuk a Bunkart, amely múzeumként működik. A anti-nukleáris bunkert, annak idején egy esetleges bombázás esetére építették a kormány védelmére. Ezt követően felvonóval utazunk a Dajti-hegy tetejére, ahonnan a főváros és környéke nyújtotta panorámában gyönyörködhetünk. Ezután utazás Albánia egyik legrégebbi városába, Durresbe, az Adriai-tenger partjához. A görög és római szerzők ,,csodálatra méltó város"-ként emlegették templomai, szobrai és emlékművei miatt. Megtekintjük az Amfiteátrumot és az Archeológiai Múzeumot. Vacsora. Szállás Durresben/Golem.

 

3. nap: Durres - Shkodra - Kruja - Durres

Reggelit követően szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás északra, a montenegrói határ közelébe, Shkodrába. Rozafa várából csodás kilátás tárul elénk (a várat csak gyalogosan lehet megközelíteni). Séta a felújított sétálóutcán olasz és osztrák kézműves üzletek között, mely bemutatja Albánia történelmi kapcsolatát mindkét országgal. Napunk következő állomása Kruja, mely az ország központja volt a törökökkel szembeni ellenállás idején. A nemzet hőse, Szkander bég itt tartotta őket vissza hosszú évekig Nyugat-Európába való betörésük előtt. Délután meglátogatjuk a Szkander bég Múzeumot, az emlékekben gazdag Néprajzi Múzeumot és a régi bazárt, ahol a legszebb kézműves szuvenírekre tehetünk szert. (A program ára: 15.900 Ft.) Vacsora. Szállás Durresben.

 

4. nap: Durres - Berat

Reggelit követően délelőtt indulás Berat városába, Albánia leglátogatottabb városába, mely az UNESCO Világörökség részét képezi különleges építészeti stílusa miatt. A Vár és az Onufri Múzeum kerül itt megtekintésre. A berati várat különlegessé teszik a ma is falai között, hagyományos házakban élő helyi emberek. A várnak valaha 40 temploma is volt. Onufri egy híres festő mester volt a XVI. században, aki több ortodox templomban is festett Albániában és Görögországban egyaránt, speciális vörös festéket használva. Vacsora, szállás Berat városában

 

5. nap: Berat - Ardenica - Apollonia - Vlora

Reggeli a szállodában. Útközben megtekintjük Ardenica monostorát. Folytatjuk utunkat az ókori Apollonia városába, mely a híres Via Egnatia-n helyezkedik el. Jelentőségét mutatja az is, hogy Caesar unokaöccse, Agustus Octavian itt tanulta a szónoklást. Ezt követően utazás Vlorába, ahol kinyilvánították Albánia függetlenségét. Vlorába érkezve meglátogatjuk a legnagyobb klasszikus albán piacot, az Elnök házát és az alapítók szoborcsoportot. Vacsora. Szállás Vlorában.

 

6. nap: Vlora - Butrint - Saranda

Reggelit követően az ország riviéráján keresztül vezet utunk Saranda városába. Rövid pihenőt teszünk Ali Pasha erődjénél, mely annak idején a tengeri kereskedelmet volt hivatott ellenőrizni. Ezután megtekintjük Butrint városát, mely az UNESCO Világörökségek részét képezi és az ország legfontosabb régészeti felfedezése. A városhoz trójai telepesek legendája kötődik, akik kimenekültek Trójából Aeneas vezetése alatt. A városban elsőként görög telepesek éltek. Különböző népek lakták a városkát egymást követően évszázadokon át, így a változó civilizációk különböző emlékeket hagytak hátra. Vacsora. Szállás Sarandában.

 

7. nap: Gjirokastra

Reggeli után elutazunk Gjirokastrába, amely város szintén az UNESCO Világörökségek része. Útközben megállunk meglátogatni a Mesopotam templomot megcsodálva falait a mitológiai állatok faragványaival. Ezután meglátogatjuk a Kék-szem forrást, mely a formájáról és mélykék színéről kapta a nevét. Érkezést Vacsora. Szállás Gjirokastrában.

 

8. nap: Gjirokastra

Reggelit követően gyalogosan meglátogatjuk Gjirokastra erődjét, a város fellegvárát, az ott található Fegyver, valamint a Néprajzi Múzeumot. Ezt követően pedig elmerülünk a török középkori bazár forgatagában, ahol még Enver Hoxa mellszobrot is beszerezhetünk. Vacsora, szállás Gjirokastrában.

 

9. nap:  Gjirokastra- Korça - Pogradec

Reggelit követően utazás Korçába, a gyönyörű Kelcyra-torkolaton a Vjosa folyó völgyén és a Leskovik meseszép erdején keresztül. Számos helyen lehetőségünk nyílik fotókat készíteni a látványos természeti szépségekről. Érkezést követően Korça nevezetességeit keressük fel: a Középkori Művészetek Múzeumát, majd Albánia egyik legrégibb mecsetét, a Mirahorit. Rövid sétát teszünk a régi bazárnál. Buszutunk Pogradecbe az Ohridi-tó partján folytatódik. Közben a Drilon Park és a Villa Art meglátogatása. Vacsora. Szállás Pogradecben.

 

10. nap: Pogradec - Sveti Naum (Macedónia) - Elbasan - Tirana

Reggeli után utazás Sveti Naumba, Albánia és Macedónia határán fekvő városba, mely a zarándokok egyik legnépszerűbb célpontja az országban. A Fekete-Drin itt folyik bele az Ohridi-tóba. A tó partján egy gyönyörű park található. Látogatásunkat vásárlási lehetőséggel zárjuk a bazárban, ahol Ohridi gyöngyöt, a macedón tenger gyöngyét is megszerezhetjük. Visszautazás Albániába, rövid látogatást teszünk Elbasani váránál. Visszautazás Tiranába. Vacsora. Szállás Tiranában.

 

11. nap: Tirana - Budapest

Reggelit követően autóbuszos városnézés, mely során megtekintjük az Et'hem Bey mecsetet, Óratornyot, Scanderbeg teret, valamint a Nemzeti Történeti Múzeumot, majd fájó szívvel hagyjuk el ezt a meseszép országot. Kora délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre menetrendszerinti járattal.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- Berat városa, építészeti örökségei

- Butrint romváros

- Gjirokastra városa

 

Várható szállodák (vagy hasonlók):

Tirana: Hotel Doro

Durres: Hotel Nais Beach

Vlora: Hotel Palace

Saranda: Hotel Nertili

Gjirokastra: Hotel Cajupi

Pogradec: Hotel Millenium

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 155 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)

A 155 EUR/fő a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek),  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 4 EUR/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-          repülőjegy illetékkel

-          BBP biztosítás (EUB Air&Cruise TOP: 8.140 Ft)

-          közlekedés külön busszal

-          elhelyezés helyi középkategóriájú (kb. 4*-os, néhol 3*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-          magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
A 3. napi fakultatív program (Shkodra, Kruja) Turnusok:
2024-05-10 - 2024-05-20
15900
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-05-10 - 2024-05-20 10 éj 2 ágyas szoba leírás szerint 435.000 Ft Ft/fő
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok