Isztriai kiruccanás Spárga fesztivállal

Horvátország, Isztriai-félsziget, Pula Útazonosító: 509910
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Fesztiválok, Körutazás
Leírás

Különleges 3 nap az Isztrián!  Megcsodáljunk a világ legkisebb városát Hum-ot, római kori Pula-t, csodaszép Rovinj, sőt még a Brijuni Nemzeti parkot is felfedezhetjük! egy gasztrókaland is vár ránk, ahol megkóstolhatjuk a vad vadspárga ízét, különleges pálinkákat és nem mindennapi lekvárokat! Ez tényleg nem lehet kihagyni

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás.

Szállás: Lovran - Hotel Lovran 3*. Ez a monarchia korabeli stílusú szálloda a tengertől csak néhány lépésre található. Szoba: 2 ágy (pótágyazható), fürdőszoba hajszárítóval, TV, ingyenes WiFi, klíma. Egyágyas szoba: 1 ágy, de felszerelése azonos.

Ellátás: 3 svédasztalos reggeli, felár ellenében vacsora (ajánlott).

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest BOK Sportcsarnok, Budapest BAH-csomópont, Budaörs (pálya mellett), Székesfehérvár (pálya mellett), Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Fontos információ: Budaörs és Székesfehérvár esetében a fel-,és leszállás az autópálya mellett történik, értelemszerűen mindig az autóbusz menetirányának megfelelő oldalon!

Időpont:
2024. április 19-21. már csak 13 hely + 1 úrnak társat keresünk!

Program:
1. nap: Hum, Opatija, Lovran
Indulás reggel 06.00 órakor. Délutáni órákban érkezés az Isztria középső részhez. A világ legkisebb városkájába visz utunk, Hum-ba. Középkori két pici utcája és épületei 1000 évvel repítenek minket vissza az időben, hisz itt minden úgy maradt, ahogy akkoriban volt. Fenséges panoráma  nyílik előttünk a csodás dombokra és völgyekre, nem hiába nevezik ezt a horvát Toscananak is. Egy különleges, kicsi múzeumba is benézünk, itt képet alkothatunk a helyi lakók hajdani  életéről, és természetesen megkóstoljuk a különleges isztriai pálinkát. Majd tenger felé vesszük az irányt és a csodaszép Opatija városba érkezünk, mely patinás villáival, épületeivel, parkjaival és utcáival ejt rabul mindenkit. Városnézés alatt az idegenvezetőnk bemutatja a helyi látnivalókat: Angelina és Amerikai parkot, Opatija szimbólumát (Lány sirállyal -  szobor), majd szabadidő keretében bebarangolhatja a várost. Vacsora időben érkezés Lovranba. Vacsora után idegenvezetőnkel teszünk egy ismerkedő sétát a Lovran belvárosban.

2. nap: Pula, Rovinj, spárga fesztivál
Fakultatív kirándulás keretében ma megismerheti a csodás Isztriát. Kirándulásunkat az Isztria gyöngyszeménél kezdjük: Rovinj-ban, melyet joggal nevezhetünk „észak Dubrovnikjának” is, ahol megismerjük a város szűk utcáit, melyek a hegyre kapaszkodva viszik fel a látogatót a Szt.Eufemia templomig. Óvárosát már a VII. században megerősítették városfalakkal és 7 ajtóval, melyek közül három a mai napig megmaradt és őrzi ősi titkait. Majd tovább megyünk, hogy megnézzük a Pula városát. Teljesen más színekben pompázik ez a nagyváros, mint Rovinj. Kikötőjével és a római korból maradt műemlékeivel, melyek közül a legismertebbek közé tartozik a lenyűgöző amfiteátrum, a római Colosseum "ikertestvére". Városnézés után, akinek kedve van, egyénileg felderítheti belülről is a pulai Arénát (belépő ellenében).  Részvételi díj: 10 EUR/fő.
Visszatérve Lovranba részt veszünk a spárga fesztiválon, ahol ha szerencsénk van megkóstolhatjuk a hatalmas rántottát 1.000 tojásból, 30 kg spárgából és némi szalonnából.

3. nap: Brijuni-szigetek Nemzeti park
Ízletes reggeli után elbúcsúzunk a szállodától és Fazana kis település felé utazunk. Itt mindenki eldöntheti megnézi-e a Brijuni sziget csoport legnagyobb szigetét, Veli Brijun-t, vagy csak sétál a Fazanaban és a parton. Aki szeretné megnézni a Nemzeti Parkot hajóra száll, mely átvisz minket a szigetre. Itt turista kis vonaton  folytatjuk utunkat és teljesen átadhatjuk magunkat a természet  festői szépségű látványnak, miközben fantasztikus képeket készíthetünk a IV. századbeli olívafákról, a római villa és a kikötő romjairól, mely még az I. századból maradt ránk, még egy kis szafari park is megtekinthető. Itt volt Tito magánrezidenciája, ahol több száz államfő és filmcsillag is megfordult, ami megtekinthető egy fotókiállításon. Mindez nem mindennapi látvány, érdemes megnézni. Visszatérve a szárazföldre irány Magyarország.  Brijuni Nemzeti park belépő jegye: 30 Eur/ felnőtt; Senior 65 év felett: 25 Eur/fő. 
Visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

ISZTRIAI KIRUCCANÁS Spárga fesztivállal 3 nap / 2 éj  2024.
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG!
Reggeli / fő 04.19 - 04.21.
Felnőtt 69 900 Ft (185 Eur)
Egyágyas felár  21 900 Ft (55 Eur)
18 évig 2. és 3. ágyon 66 900 (180 Eur)

Figyelem! Társítási lehetőség csak félpanziós ellátással 2 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában.

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fizetendő): 12 év felett: 15 EUR/fő.

2 vacsora (ajánlott): 6.900 Ft/fő (18 Eur/fő). 

Audio guide: 1100 Ft/fő (3 Eur)

Fakultatív programok és belépők (min 25 fő esetén): 
- Pula és Rovinj: 10 Eur / fő
- Brijuni Nemzeti Park belépője:
30 EUR/felnőtt, 25 EUR/Senior 65 felett
- Többi belépők a helyszínen: kb. 20 EUR/ fő. (Pulai Amfiteátrum, stb.. de nem kötelező)

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat, üdülőhelyi és regisztrációs díjat, fakultatív programot,  belépőket, valamint a felárakat.

A horvát beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat: Itt


Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-04-19 - 2024-04-21 2 éj, min. éjszakák száma: 2 2 ágyas (pótágyzható) Reggeli 69.900 Ft Ft/fő reggelivel
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok