Hajóval a Vaskapuhoz

Hajóutak, Folyami hajóutak, Folyami hajóutak Útazonosító: 340532
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút, Körutazás, Városlátogatás


Leírás
Időpont: 2023. május 13-17., augusztus 22-26.
Elhelyezés: szállodában***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Teljes részvételi díj 211 000 Ft/fő
Ebből részvételi díj: 185 000 Ft/fő
Ebből kikötői illeték: 26 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 5 275 Ft/fő-tól
Utasbiztosítás: 3 000 Ft/fő

 

Egyágyas felár: 22 400 Ft/fő
Félpanziós felár: 25 800 Ft
Rádióvevős fülhallgató:  2023-tól tartalmazza a részvételi díj
Belépők: kb. 5 EUR

 

Program:

1. nap: Áthajózás Magyarországon

Indulás reggel Budapestről (1653 fkm). Az egész napos hajózás során a következő látnivalókat érintjük: Csepel – Szabadkikötő, Százhalombatta, Ercsi – Eötvös-emlékmű, Tass – Csepel-sziget vége, Dunaföldvár – vár, Paks – város és erőmű, Sió-torkolat, Gemenci erdő, Baja – Sugovica, IV. Károly királyunk és Türr István emlékműve, Kádár-sziget, Dunaszekcső – löszfal. Kikötés Mohácson (1447 fkm) este 7 óra körül között. Vízparti szálláshely elfoglalása, vacsora.

2. nap: Alföld peremén, keletnek fordulva

Indulás reggel Mohács városból Mohács határra. Határvizsgálat után rövidesen elhagyjuk az országot. Második napi hajóutunkon a következő látványosságokat, érdekességeket érintjük: Ferenc-csatorna – bácskai csatornarendszer, Kopácsi-rét, Dráva-torkolat, Erdőd – vár és az egykori Budapest-Adria komp, Vukovár – a délszláv háború emlékezete, Fruska Gora hegység, Újlak – az Újlakiak fészke, Kapisztrán Szent János sírja, Pétervárad. Este 7-8 óra között kikötünk Újvidéken (1255 fkm). Szerb beléptető határvizsgálat után autóbuszos transzfer a szállodába, szállásunk elfoglalása.

3. nap: A növekvő Dunán

Reggeli után autóbusszal felmegyünk a péterváradi várba. Megtekintjük a Monarchia nagy erődjét és a híres óratornyot. Késő délelőtt indulunk Újvidékről hajóval. Napunk látnivalói a Dunáról: Titeli-löszfal, a Tisza-torkolata, Zimony – millenniumi torony, a Nagy-Hadisziget. Elérve a Szávát, behajózunk a nagy folyóba, kikötünk a szerb fővárosban, Belgrádban (1170 fkm). Transzferbusszal utazunk a nándorfehérvári várhoz. Séta a nagy kiterjedésű erősségben, majd elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: A Zuhatag

Reggeli után hajóra szállunk Belgrádban. Fontosabb látnivalók a Dunáról: Pancsova – a Temes torkolata a világítótornyokkal, a Sumadija-hegység nyúlványai, Szendrő vára, Ráma – a több kilométer szélesre szétterülő Duna, Ráma vára, Ópalánka – a Duna-Tisza-Duna csatorna torkolata, Báziás – Néra-torok, Ezüst-sziget, Babakay-szikla, Galambóc vára. A hegyek közé behajózva elérjük a Duna egykori zuhatagi szakaszát: Baross-tábla, Stenka, Kozla-Dojke, Izlas-Tachtalia, Jeliseva, Svinica zuhatagok és a Grében-hegyfok. Útközben előadás a zuhatagi hajózásról és a Zuhatag szabályozásáról. Érkezés Donji Milanovacra (991 fkm) az esti órákban. Autóbusszal utazás a Liskovac-hegységben lévő szállásunkra.

5. nap: Kazán, Vaskapu, Bánság

Reggel a szerb kiléptető határvizsgálat után elhajózunk Donji Milanovacról. Hajózás a Jucz-szorosban, majd a Nagy- és Kis-Kazánban. Széchenyi Emléktábla, jelzőállomások, Veterani-barlang, Decebal szobra, Traianus-tábla, Emlékezés Széchenyi tábla kapcsán a „legnagyobb magyarra”. Bepillantunk a Zuhatag utolsó szorosába, a Sipibe, majd Ada-Kaleh szigete felett megfordulva hajós utunk 700 folyamkilométer megtétele után Orsován (954 fkm) véget ér. Román beléptető határvizsgálat után autóbuszra szállva a Krassó-Szörényi-érchegységben kanyargó varázslatos utakon elérjük Észak-Bánságot, majd a késő esti órákban Budapestet.


A részvételi díj tartalmazza: Szállás, reggeli, utazás hajóval és autóbusszal és idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: Kikötői illeték, útlemondási biztosítás, utasbiztosítás és belépők.

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek: