Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén

Portugália, Körutazás Portugáliában, Körutazás Portugáliában Útazonosító: 308940
  • Szálláskategória: Hotel ***+
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Leírás

csoportos körutazás

Lisszabontól Madeira szigetéig járjuk be Portugália legszebb tájait és városait. Ellátogatunk Sintrába, a portugál királyok kedvenc városába, Fatima híres zarándokhelyére, felfedezzük Portót és Madeirát.


Garantált indulás! Utolsó helyek!

Foglaljon 20 000 Ft/fő akciós kedvezménnyel június 11-ig!

 

Dátum: 2023. június 12 – 20.
Időtartam:
9 nap/ 8 éj (hazaérkezés a 10. napon, hajnalban)
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjárattal
Repülési idő:
kb. 3,5 ill. 5 óra
Elhelyezés:
3 és 4 csillagos szállodákban
Ellátás:
reggeli (fakultatív félpanzió min.15 fő esetén)
Idegenvezetés:
a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Minimum létszám:
20 fő (a fakultatív programokon 15 fő)

 

Körutazás Lisszabontól Portóig, pihenéssel Madeira szigetén ajánlatunk programleírása

 

1. nap: Lisszabon

Elutazás Budapestről a kora esti órákban közvetlen járattal Lisszabonba, érkezés este, transzfer a szállodába. Szállás Lisszabonban (3 éj).

 

2. nap: Sintra, Cabo da Roca

Mai első állomásunk az UNESCO Világörökség részét képező Sintra, ahol a portugál uralkodók nyári rezidenciáját, a Nemzeti Palotát tekintjük meg, majd utazás Portugália és egyben Európa legnyugatibb pontjához, Cabo da Rocához. A tengerből kiemelkedő szikla - mely egykor az Óvilág végét jelentette – világítótornya népszerű turistalátványosság. Lisszabonba visszatérve átutazás Cascais és Estoril településeken.

 

3. nap: Lisszabon

Délelőtt panoráma városnézésre indulunk: megcsodáljuk a kilátást a VII Eduard park tetejéről, majd leereszkedünk a városba az Avenida de Liberdade sugárúton a Restauradores és Rossio terekig. Óvárosi sétával folytatjuk az ismerkedést Lisszabonnal, megismerkedünk a Belém negyed legfontosabb látnivalóival: elsétálunk a Jeronimos kolostor mellett, a Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét is megtekintjük kívülről.

 

4. nap: Obidos, Nazaré, Fatima

Lisszabont elhagyva továbbutazunk Fatimába. Útközben látogatás Obidosban, a hegytetőre épült városka teljes egészében megőrizte középkori jellegét fehérre meszelt épületeivel és városfalaival. Rövid szabadidő, körülnézhetnek a számos ajándékbolt egyikében vagy megkóstolhatják a helyi meggylikőrt, a „Ginginha”-t. Folytatjuk utunkat, meglátogatjuk az Atlanti-óceán partján fekvő bájos halászfalut, Nazarét. Az estét Fatimában, a zarándokok városában töltjük, ahol 1917-ben többször is megjelent a Szűzanya. A város számos szerzetesház otthona, fő látványossága a bazilika épülete. Szállás Fatimában (1 éj).

 

5. nap: Batalha, Coimbra, Porto

Délelőtt látogatás a batalhai kolostornál, ami a portugál gótika remekműve, az UNESCO Világörökség része. Továbbutazás Coimbra-ba, mely város Európa egyik legidősebb egyetemével büszkélkedhet, sétánk során megcsodálhatjuk az új és a régi katedrálist és a város hangulatos utcáit is. Az estét már Portóban töltjük, érkezéskor rövid városnézés keretében ismerkedünk a hangulatos várossal. Szállás Portóban (1 éj).

 

6. nap: Braga, Porto

Reggel Braga városkája felé vezet utunk, először látogatást teszünk a város közelében álló, hegytetőre épült Bom Jesus do Monte templomnál, ami Portugália egyik fontos zarándokhelye, jellegzetes monumentális barokk lépcsősora. Sétával folytatjuk a programot Braga történelmi központjában, ahol a portugál barokk stílus legszebb példáit tekinthetjük meg. A délutánt Portóban töltjük, sétát teszünk a történelmi Ribeira városrészben és meglátogatunk egy helyi borospincét, ahol megkóstolhatjuk a híres portóit is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Madeira szigetére. Érkezés késő este, transzfer a Funchalban fekvő szállodába (3 éj, a késői érkezés miatt az első estére vacsora nem fizethető be).

 

7. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Nyugat-Madeira” fakultatív kirándulás: utazás a hangulatos Camara de Lobos halászfalu érintésével a Cabo Girao sziklához (mely 580 m magas függőleges sziklafal az óceánparton), majd az Encumeada csúcsra. Porto Moniz felé a gyönyörű északi partot fedezzük fel.

A program részvételi díja ebéddel: 29 900 Ft/fő.

 

8. nap: Madeira

Szabad program Madeirán vagy egész napos „Kelet-Madeira” fakultatív program: A nap folyamán látogatás Camacha faluban, majd a sziget második legmagasabb pontján, a Pico do Areiro-n, és a Ribeiro Frio Nemzeti Parkban rövid erdei sétát teszünk a „levadak” mentén. Ebéd a zsúpfedeles házairól ismert Santana-ban, a délutánt pedig a Portela kilátónál és a sziget keleti csücskénél, Ponta de Saou Laurenco-nál töltjük.

A program részvételi díja ebéddel: 26 900 Ft/fő.

 

9-10. nap: Madeira

Reggeli után Funchalban látogatás a virágillattal és színkavalkáddal csábító piacon, a botanikus kertben, a katedrálisnál. Szabadidő. Kora délután kirándulásra indulunk a Monte hegyre, ahol látogatást teszünk a Miasszonyunk templomban, majd igény esetén kipróbálhatjuk a híres tobogánt (2 fő/tobogán). Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre. Érkezés másnap hajnalban.

 

A programok sorrendje változhat. 

 

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Nyugat-Madeira
29900
Kelet-Madeira
26900

Részvételi díj 2 fő részére                                                   Ft/fő         létszám/fő        összesen Ft/2 fő

 

 

Utazási szolgáltatások díja kétágyas
szobában útlemondási biztosítással (1,4%)                         659 900             2              1 319 800

 

 

Repülőtéri illeték kb.                                                               98 000              2               196 000

 

 

Részvételi díj 2 fő részére                                                                                                  1 515 800

   

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 98 000 Ft/fő, szállás 8 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő, kb. 45 EUR/fő), tobogánozás Madeirán (helyszínen fizetendő 15 €/fő), szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 EUR/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

· egyágyas felár: 165 000 Ft/fő

· fakultatív félpanzió (min. 15 fő esetén lehetséges, 7 vacsora – a 6. és a 9. napon nincs vacsora a késői érkezés ill. hazautazás miatt): 96 000 Ft/fő

· fakultatív programok (irodánkban előre fizethető, min. 15 fő): Nyugat-Madeira: 29 900 Ft/fő, Kelet-Madeira: 26 900 Ft/fő

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni 

igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő javasolt borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 

   
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok