Izrael - Jordánia az igazi szentföld

Izrael, Körutazás Izraelben, Körutazás Izraelben Útazonosító: 247324
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás

Leírás

A három világvallás őshazájában tett körutazásunk során Izrael és Jordánia szent földjén járva ismerkedünk a Közel-Kelet épített és természeti csodáival. Programunk egyik csúcspontja az „Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag” című mozifilm forgatási helyszínéül is szolgáló rózsaszín homokkőbe vésett város, Petra megtekintése.

Utazás: Budapest – Amman és Tel-Aviv – Budapest útvonalon közvetlen, menetrendszerinti járatokkal, Jordániában és Izraelben a körutazás során légkondicionált autóbuszokkal.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: bőséges reggeli és fakultatív bőséges vacsora.

1. nap: Budapest – Amman – Jerash
Repülés Budapestről a reggeli órákban közvetlen, menetrend szerinti járattal Ammanba. Látogatás JERASH-ban, a világ talán legjobb állapotban fennmaradt római kori romvárosában (erődfalak, Artemisz Temploma, Hadrianus kapu, diadalív, fürdők, római színház stb.). Kora este érkezés Ammanba, szállás.

2. nap: Amman – Sivatagi kastélyok
Irány a „Sivatagi kastélyok”, amelyeket az iszlám kialakulásának kezdetén az Omajjád kalifák építettek! Az oázis Arábiai Lawrence főhadiszállása volt a törökök elleni küzdelemben. A sivatagi várak és kastélyok vidéke Ammantól keletre, a szaúdi határig terjedő félsivatagos, kő- és homoksivatagos területen alakult ki. Visszatérés AMMAN-ba, ismerkedés a várossal: Citadella, Herkules Templom, Omajjad Palota, amfiteátrum stb. Szállás Ammanban.

3. nap: Madaba – Bethania – Nebo-hegy – Holt-tenger – Petra
Utazás MADABÁ-ba, Jordánia legnagyobb keresztény lakosú városába. Az ezerötszáz éves mozaik térkép megtekintése után továbbutazás a NEBO-HEGY-re, ahol Mózes az „Ígéret földjét” megpillantotta. Felkeressük a Jordán folyónál BETHANIA-t, ahol Keresztelő Szent János Jézust megkeresztelte. Irány a HOLT-TENGER, a Föld legmélyebb pontja. Fakultatív fürdési lehetőség a magas sótartalmú vízben, ahol az ember szinte csak lebeg. Szállás Petrában.

4. nap: Petra – Wadi Rum – Aqaba
Reggeli után ismerkedés a „Rózsaszín várossal”, az egyedülálló látványt nyújtó PETRA-val. A rózsaszín-vörös homokkőbe vésett épületek és barlangok között gyalog, vagy részben lóháton ismerkedünk meg a nabateusok által épített utánozhatatlan, felülmúlhatatlan várossal. Utazásunk egyik csúcspontja ez. Délután irány WADI RUM, amely az egyetlen vörös homokú sivatag a Közel-Keleten. Ezen a holdbéli tájon járt Arábiai Lawrence, aki az Arab Forradalom idején itt képezte ki a sivatagban vándorló beduinokat. Jeep túra keretében ismerkedés a tájjal. Szállás Aqabában.

5. nap: Határátkelés – Massada – Jeruzsálem
Határátkelés, autóbusz-csere. Az utazásunk északra tart, és a Holt-tenger nyugati partján utazunk tovább. Megálló MASSADA-n ahol megtekintjük a gigantikus erődöt, a zsidó hazaszeretet és hősiesség szimbólumát. Megérkezünk Jeruzsálembe. Első programunk, látogatás az Olajfák hegyén, Gecsemáni kert, Nemzetek-temploma stb. Szállás Jeruzsálemben.

6. nap: Jeruzsálem
Egész napos városnézés JERUZSÁLEM-ben. Séta az óvárosban: Via Dolorosa, Golgota, Templom-hegy (felmenetel a hegyre a palesztinhatóságok engedélyének függvénye), Siratófal, Zsidó negyed, Cardo, Utolsó vacsora, Dávid sírja. Ebédszünet után látogatás – az aktuális politikai helyzettől függően – BETLEHEM-ben a Születés-templomának, Jézusnak a szülőhelye fölött épített templomnak a megtekintése. Szállás Jeruzsálemben.

7. nap: Názáret – Tiberias – Capernaum – Tabgha
Reggeli után utazás NÁZÁRET-be, ahol Szűz Mária háza fölé emelt, az un. Angyali Üdvözlet templomát keressük fel. Továbbutazás a GENEZÁRETI-TÓ környékére. TIBERIAS a zsidó vallás szent városa. TABGHA a csodás kenyér- és halszaporítás helyszíne, CAPERNAUM a szintén tóparti város egyformán fontos helyszín a zsidó és keresztény vallásnak. Az un. Szent Péter háza az első keresztény templom. YARDENIT keresztelőhely a Jordán folyóban. Szállás Tiberias-ban.

8. nap: Akko – Haifa
Délelőtt a Keresztes lovagok városát, AKKO-t tekintjük meg. HAIFA Izrael egyik legfontosabb kikötője, az ország harmadik legnagyobb és adottságai révén az egyik legszebb települése (Perzsa-kert, Kármel-hegy). Transzfer a Ben Gurion repülőtérre, hazautazás a délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek:
Jordánia:
Petra
Bethánia (Al Maghtas)
Wadi Rum
Izrael:
Akko óvárosa
Jeruzsálem óvárosa
Haifa


Félpanziós felár (7 vacsora): 35.000 Ft

Egyágyas felár: 198.000 Ft

A részvételi díj a meghirdetett programokat és azok belépőinek árát tartalmazza.

Minimális utaslétszám: 25 fő
Garancia felár: 80 USD (20-24 fő esetén)
Árfolyam: 1 USD = 360 Ft

Fakultatív: Fürdési lehetőség a Holt-tengerben, ebéddel: kb. 20 USD (helyszínen fizetendő, részvételi szándékát kérjük jelezze)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,8 %

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/izrael 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/jordania 

 

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok