Hétvége Krakkóban

Lengyelország, Krakkó, Krakkó Útazonosító: 18653
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás
1.nap Árva vára-Zakopane-Krakkó
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Látogatás az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva várában, mely a történelmi Magyarország északi határán őrzi évszázadok óta a Lengyelországba tartó fő útvonalat. Továbbutazás a Tátra fővárosába, Zakopane-ba, mely több, mint 2000 méter magas csúcsok között húzódik meg és az egyik legnagyobb turista- és üdülőhely Lengyelországban, egyben az ország legmagasabban fekvő városa, melynek központjában sok gorál faházat láthatunk.  A hangulatos falusi piacon mesterien kidolgozott bőrárukat, egyedi kézműves termékeket és dekoratív fafaragványokat kínálnak. Kihagyhatatlan specialitás a helyiek által készített finom sajt. A piac végében található a híres Gubalowka felvonó, mely 1123 méterre szállítja a kirándulókat. Szabadidőben érdemes kipróbálni, hiszen a csúcsra felérkezve álomszép panoráma vár ránk. Este a szállás elfoglalása Krakkóban.
 
2. nap Krakkó-Wieliczka
Reggeli után a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelhez látogatunk mely  a  XVII.századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Krakkó óvárosának gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a világörökség által védett egykori koronázó várossal. Főterén- mint a középkori Európa legnagyobb főtere az ide sereglő polgárok és kereskedők találkozóhelye volt - emelkedik a Posztócsarnok.A csúcsíves árkádsoros épület földszinti részét krakkói kézművesek portékáját árusító pavilonok foglalják el, az emeleti részben pedig a Nemzeti Múzeum kiállítása kapott helyet. A Mária templom egyik tornyából minden órában hallható a tatár támadás emlékét őrző harsonaszó. Krakkó híres egyetemváros is. A Jagelló Egyetemen tanult többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is. Délután szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Wieliczka-ba. A világ egyik legősibb sóbányájában, 135 méterrel a föld alatt csodáljuk meg  ennek a titokzatos földalatti városnak a sóban faragott termeit, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatait, sószobrait. (Ár: 15.000,-Ft - jelentkezéskor fizetendő)
Félpanzió esetén vacsora Krakkó belvárosában, egy hangulatos étteremben.
 
3.nap Debno-Dunajec vára- Budapest
Első megállónk Debno a XIV.században alapított falu melynek szögek nélkül készített gyönyörű fatemploma az Unesco Világörökség listáján is szerepel. Majd az 1310 körül épült egykori határvárban, a dunajec partján épült nedeci várat tekintjük meg, mely egészen 1945-ig magyar nemesi családok birtoka volt. Érkezés Budapestre az esti órákban.

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Szlovákia Lengyelország
 
 
Utazás: autóbusszal    Szállás: ***szálloda     Ellátás: reggeli

Részvételi díj: ,-Ft/fő Félpanziós felár: 18.000,-Ft/fő, Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő,
Wieliczka belépő: 15.000 Ft/fő, Sztornó biztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 1.650,- Ft

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.190-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 2.850-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 3.600-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Wawel (egyénileg, szabadidő keretein belül): 30 PLN
Mária templom: 15 PLN
Nedeci vár: 14 PLN
Árva vára: 7 EUR

A háromágyas szobákban emeletes ágy található!

Útvonal: Budapest – Vác – Parassapuszta – Besztercebánya – Oravsky Podzámok – Zakopane - Krakkó

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06:40

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok