GÖRÖG partokon MSC Opera csoportos HAJÓÚT magyar idegenvezetővel 2024

Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak , Kelet-Mediterrán hajóutak Útazonosító: 537743
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: busz+hajó
  • Típus: Hajóút
Leírás


GÖRÖG partokon MSC Opera csoportos HAJÓÚT magyar idegenvezetővel

2024. Május 19-26.

 

 

Görögország, a filozófia, az olimpiai játékok és a nyugati irodalom szülőhelye, lenyűgöző ókori történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik.

Május 19. - Monfalcone (Venice), Italy, 1. nap
Indulás! A csoport tagjai hajnalban buszra szállnak, és kora délutáni órákban már Monfalconéba érkeznek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Opera!

Május 20. - Tengeri nap az MSC Opera fedélzetén, 2. nap
Még mielőtt az MSC Opera kihajózik, a fedélzetre lépve olyan, mintha felfedezőútra indulna. Az új funkciók és létesítmények lenyűgöző sorával a hajó most még jobban felszerelt, hogy minden igényt kielégítsen.
 
Tágas, új, erkélyes kabinokkal bővítettük a hajót, hogy vendégeinket csodálatos panorámával örvendeztessük meg.
 
Megnagyobbítottuk az éttermet és a büfé területét, hogy még többféle kulináris élvezetet kínálhassunk.

Új, 319 m2-es területet építettünk be, amelyet zenével és tánccal tölthetünk meg. Olyan neves partnerek segítségével, mint a Chicco, a LEGO® és a Namco®, mesés új játszótereket hoztunk létre minden korosztály számára, kezdve egy izgalmas, szórakoztató vízi funkciókkal teli Spray Parkkal. És hogy még több utat kínáljunk a kikapcsolódáshoz, a pazar MSC Aurea Spa-t még több masszázshelyiséggel bővítettük.

A 6. fedélzeten új, WALK THROUGH SHOPS elnevezésű vásárlási terület nyílik.
 
A Teatro dell'Opera a hagyományos vonalak ultramodern újraértelmezése. Felhívjuk figyelmét, hogy a színházba az esti előadásokra csak előzetes bejelentkezéssel lehet bejutni (a többi hajóra nem szükséges). A foglalásnak három gyors és egyszerű módja van: csatlakozzon okostelefonjával vagy táblagépével az ingyenes fedélzeti wi-fi hálózathoz, használja a hajó különböző fedélzetein található érintőképernyőket, vagy kérje a recepción.

Mindez csak egy kis ízelítő abból, amit egy hajóút az MSC Opera fedélzetén kínál. Új élmények világát fedezheti fel a fedélzeten, napról napra, pillanatról pillanatra.

Mert az MSC Opera az a hajó, amelyik illik Önhöz.

Május 21. - Cefalonia/Argostoli, Greece, 3. nap
Fedezze fel a Jón-tenger gyöngyszemét - a görögországi Kefalónia szigetét, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomását. Fedezze fel a félelmetes barlangokat, barangoljon homokos öblökben, vagy mártózzon meg a türkizkék vízben.


Itt színes kikötőfalvak csoportosulnak festői kikötők és káprázatos strandok körül. Ez a természeti paradicsom rengeteg állatfajnak ad otthont, köztük teknősöknek, fenyőmarsalloknak és fókáknak.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A látványos Melissani-barlang
- Fiscardo és Assos
- Drogarati barlangok és Szent Efimia falu
 
Fedezze fel a Melissani-barlangot az MSC Cruises kirándulásán, amely tökéletes kirándulás a természet szerelmeseinek. Ez a környezeti csoda a fővárostól, Argostolitól csak egy rövid távolságra található, és gyönyörű erdő veszi körül. A barlang belsejében fedezzen fel két csodálatos termet, kristálytiszta vizet és egy szigetet a közepén. Csodálja meg az ég felé néző hatalmas nyílást, amelyen keresztül ragyogó nappali fény csillan át. Ezt követően pihenjen egy borkóstolón Robolában, mielőtt ellátogatna a bájos kikötőfaluba, Samiba. Ezután fényképezkedjen az érintetlen Myrtos strandon, fehér homokjával és fenséges hegyeivel.
 
Pihenjen egy nyugodt MSC Cruises kiránduláson, amely a gyönyörű Kefalónia festői szépségű körbejárásával kezdődik. Ismerje meg a sziget veszélyeztetett rőtfejű teknős populációját és a tengerparti fészkelőhelyeiket. Napozzon a varázslatos Myrtos strandon, mielőtt Assosba utazik, egy halászfaluba, amelyet zselatin színű házai jellemeznek. A túrát a mesés Fiscardóban, egy megnyugtató tengerparti városkában fejezzük be.
 
Tegyen egy MSC Cruises kirándulást a világ egyik legfeledhetetlenebb geológiai helyszínére, az epikus Drogarati-barlanghoz. Ez a több mint 100 millió évvel ezelőtt keletkezett természeti csoda egy cseppkő- és sztalagmit-paradicsom! Látogasson el az "Apotheosis Chamber" nevű figyelemre méltó barlangba, amely túlvilági akusztikájáról ismert. Ezután folytassa a túrát Agia Efimia-ban, a jachtosok körében népszerű faluban. A napot a szép Peratata falu fölött található Szent György-kastélynál fejezzük be. Ezután élvezze a festői szépségű autóbuszos utazást a Jón-tenger partján, vissza Argostoliba.

Május 22. - Heraklion (Crete), Greece, 4. nap
Kréta fővárosa, Heraklion, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, egy energikus város, amely gazdag történelemmel rendelkezik.


Csodálja meg a fenséges Yioúhtas-hegyet a kikötőben való kikötéskor, valamint az ókori Koules erődöt a kikötő nyugati mólójánál. Fedezze fel a mitikus Knósszosz-palotát, vagy látogasson el a történelmi kolostorokba és templomokba. Kréta a görög szigetvilág egy lenyűgöző szelete, amely csak arra vár, hogy felfedezzék!
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A knósszoszi palota
- A phaisztoszi minószi palota
- Fodele falu és Rethymno városa
 
Az "Ariadné fonala, a labirintus és a Minótaurosz" görög mítosz az egész világon híres. Az MSC Cruises lenyűgöző kirándulásán meglátogathatja a Knósszosz palotát, azt az ókori helyszínt, ahol a legenda született. Egy kiterjedt neolitikus település romjaira épült, több mint 800 szobából álló labirintust fedezhet fel. Fedezze fel a minószi oszlopokat, a mesés freskókat és a király trónját egy vezetett túra során. Ezután látogasson el a hihetetlen heraklioni régészeti múzeumba, amely a minószi leletek lenyűgöző gyűjteményének ad otthont. Tekintse meg az alabástrom bálványokat, ékszereket, figurákat és a Hagia Triada szarkofágot.
 
A gyönyörű Kréta gazdag mitológiában és régészeti lelőhelyekben. Az MSC Cruises kirándulásán meglátogathatja a Phaestos palotát, a minószi civilizáció egyik ékkövét. Álomszép szőlőültetvényeken és olajfaligeteken át az Agia Varvara-hágón át vezet az út. Ott elérik a Messara-síkságot és a történelmi palota maradványait. Phaestos a zord Ida-hegyre néz, romjai pedig csodák sokaságával vannak tele. Fedezze fel a kőlépcsőket, a központi udvart, az oszlopos kriptát és az antik tárolóedényeket.
 
Látogasson el Fodele vidéki faluba az MSC Cruises kirándulásán. A spanyol reneszánsz festő, El Greco szülőhelye, a falu egy narancsligetekben gazdag, szép völgyben fekszik. Élvezze a pihentető sétát a településen, mielőtt Rethymno városába utazik. Itt megcsodálhatja a bizánci és hellén-római kori maradványokat és egy 16. századi erődöt. Használja ki a szabadidejét a helyi boltok böngészésére vagy a varázslatos sikátorok sétálgatására. Nézze meg Rethymno lenyűgöző, török és velencei hatású építészetét.

Május 23. - Santorini, Greece, 5. nap
A görög szárazföldtől mintegy 200 km-re délkeletre fekszik Szantorini, a Kikládok szigete. Ez az MSC Mediterranean Cruises úti cél egy vulkanikus kaldera maradványaiból alakult ki, ami a zord geológián is meglátszik. Szantorini híres meredek szikláiról, vörös tengerpartjáról és fehérre meszelt házairól, amelyek feltűnő kontrasztot alkotnak az Égei-tenger kékjével. A sziget ősi régészeti lelőhelyek, forró forrásból származó fürdőhelyek és lenyűgöző borászatok otthona is.
 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Oia falu
- Akrotiri régészeti lelőhelye
- A vulkanikus homok fekete nyúlványai
 
A festői Oia falu a vulkanikus kaldera egyik peremén fekszik, kilátással a csillogó Földközi-tengerre. Ezen az MSC Cruises kiránduláson megnézheti ezt a mesés várost és a sziklákba vájt festői házait. Fotózza le az ikonikus kék kupolás templomokat, és gyönyörködjön a csodálatos kilátásban. Ezután fedezze fel a kis üzleteket és kávézókat, mielőtt részt vesz egy helyi ételekkel kiegészített borkóstolón.
 
Ha lelkes történelemrajongó, ne hagyja ki a lehetőséget, hogy az MSC Cruises kirándulásán meglátogassa Akrotiri régészeti lelőhelyét. Ezt a minószi bronzkori települést a Kr. e. 16. század környékén bekövetkezett katasztrofális Theran vulkánkitörés hamuval borította be. Csak az 1967-es ásatás tárta fel a hely méretét és értékét, feltárva a kivételes állapotban fennmaradt freskókat, bútorokat és műalkotásokat. Sétáljon végig ezen az ősi településen, és csodálja meg a bonyolult vízelvezető rendszert, a kerámiákat és a többszintes épületeket.
 
Vétek lenne Szantorini szigetére látogatni anélkül, hogy felfedezné természeti csodáit. Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a Perivolos-partra, hogy megmártózzon a kristálytiszta vízben. A szürreális fekete homok hosszú szakaszáról híres Perivolost színes napernyők díszítik. Ez a csábító hely ideális a barnuláshoz, izgalmas vízi sportok űzéséhez vagy egy ital elfogyasztásához egy helyi tavernában.

Május 24. - Tengeri nap az MSC Opera fedélzetén, 6. nap
Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! Készüljön fel arra, hogy megmártózzon valamelyik medencénkben, engedje el a haját a tematikus partikon, kényeztesse magát valami finomsággal valamelyik csodálatos éttermünkben, és még sok másra!  A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze meg a videót egy VR headset segítségével.

Május 25. - Bari, Italy, 7. nap
Bari olasz kikötőváros, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, a régészetileg gazdag Apulia régió partjainál fekszik.

Ez az ősi város a régi és az új figyelemre méltó keverékét kínálja, a történelmi templomok, kastélyok és terek a modern galériák, üzletek és múzeumok közelében helyezkednek el. Távolabb felfedezheti a természeti csodák sokaságát, köztük az UNESCO Világörökség részét képező barlangokat. Lélegzetelállító strandjaival és világszínvonalú éttermeivel Bari emlékezetes tengerparti úti cél.

Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:

- A Materában található "Sassi
- Alberobello
- Castellana és Polignano a Mare barlangjai

Fedezze fel Matera varázslatos kanyonvárosát az MSC Cruises kirándulásán. Ez a lenyűgöző hely a "Sassi" negyedéről, a hegyekbe vájt barlangok hálózatáról híres. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított barlangok egy része a neolitikumból származik. Matera bibliai hangulatát idézi fel, amely olyan filmrendezők számára is vonzó, mint Pierpaolo Pasolini (A Máté evangéliuma, 1964) és Mel Gibson (A Krisztus szenvedése, 2004).

Látogasson el a festői Alberobello városába az MSC Cruises kirándulásán. Itt fehérre meszelt, kúpos tetejű kőházakat fedezhet fel, amelyeket a helyiek "trullo" néven ismernek. Az UNESCO 1996-ban a világörökség részévé nyilvánított Alberobello ikonikus lakóházai csodálatra méltóak. Nézze meg a városka festői macskaköves utcáit és vonzó növénycserepeit, mielőtt megáll a Szent Antonio templomnál, a világ egyetlen trullo-templománál.

Ha epikus kalandokra vágyik, ne hagyja ki a Castellana-barlangok meglátogatását, amelyek Olaszország bor- és olajbogyótermelő régiójában, az Itria-völgyben találhatók. Ereszkedjen le a föld alá egy földalatti birodalomba, és nézze meg a kalcitkristályokkal kirakott cseppköveket és cseppköveket. Ezen a felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson ellátogathat Polignano a Mare városába is, amely az Adriai-tengerre néző sziklás szakadékban fekszik. Sétáljon a fehérre meszelt utcákon, gyönyörködjön a kilátásban a domboldali teraszokról, vagy mártózzon meg a Spiaggia Lama Monachile strand türkizkék vizében.

Május 16. - Monfalcone (Venice), Italy, 8. nap
A HAJÓ a reggeli órákban köt ki, kiszállást követően a csoport buszra száll és elindul vissza Budapestre.

 

A részvételi díj tartalmazza:

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Székesfehérvár, Nagykanizsa, M7 útvonala) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk

Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! Foglalja le a fenti csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és irodánk további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 150. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az irodánk árfolyamgaranciáját is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok