MADRIDI VÁROSNÉZÉS

Spanyolország, Madrid, Madrid Útazonosító: 499905
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Madrid Spanyolország fővárosa, 3,2 millió lakosával  az ország legnagyobb városa, és egyben az Európai Unió harmadik legnépesebb városa. Barcelonát megelőzve, Spanyolország leglátogatottabb városának, és egyben Európa 4. leglátogatottabb városának számít. 660 méterrel a tengerszint felett fekszik, ezzel Európa legmagasabban fekvő fővárosa. A város szinte mértanilag pontosan Spanyolország közepén található. Éghajlata mediterrán, kontinentális jellemzőkkel. Madrid a világ egyik legélhetőbb, legtisztább fővárosa. Legendás éjszakai életével, rengeteg bárjával és szórakozóhelyével, értékes múzeumaival, sok parkjával, virágaival, és mosolygós, kedves emberekkel várja a turistákat. Ráadásul gyönyörű középkori városokba is el lehet kirándulni innen viszonylag gyorsan.

Látnivalók:

Almudena katedrális: 1561-ben Spanyolország fővárosa Toledóból Madrid lett, és az új fővárosnak (katolikus országoktól szokatlan módon) nem volt katedrálisa. Így már a 16. században elkezdték tervezni Madrid katedrálisát, de a kivitelezés csak 1879-ben kezdődött meg.

Bernabéu stadion: A Real Madridnak, a világ legeredményesebb, és jelenleg is az egyik legkiválóbb focicsapatának szentélye. Az 1947-ben épített stadion 85 ezer fő befogadására képes.

Cerro del Tio Pio: A 7 dombon elhelyezkedő parkból szép a kilátás Madridra, valamint az egyik legjobb hely a naplemente megtekintéséhez, egy kis romantikázáshoz. Kikapcsolódáshoz, olvasgatáshoz, piknikezéshez is igen kellemes ez a csendes, nyugodt park.

Gran Vía: A Gran Vía Madrid díszes, és előkelő bevásárló-utcája, ahol az éjszakai élet is jelentős.

Museo del Prado: A Prado a világ egyik legnagyobb leghíresebb, és legjelentősebb szépművészeti múzeuma, a spanyol művészeti alkotások legjelentősebb kiállítóhelye. A festményeken és szobrokon kívül több, mint 5000 rajz, 1000 érme, és medál és egyéb szépművészeti alkotások tekinthetők meg. 

Királyi palota: A palota Spanyolország királyának hivatalos rezidenciája. VI. Fülöp király azonban nem a királyi palotában lakik, hanem a kisebb Palacio de la Zarzuelában, amely Madrid külvárosában található.

Vidámpark és Állatkert: Az 1969-ben nyílt vidámpark a 3. legrégebbi vidámpark Spanyolországban. A családi, kisebb és nagyobb gyerekek számára ideális játékok mellett, tinédzserek és felnőttek számára is vannak itt nagyon izgalmas, új generációs attrakciók. Állatkertje egyike Európa néhány állatkertjének, ahol óriáspandával lehet találkozni. Itt a fóka-, és madárshow mellett, delfinshowt is láthatunk.

 

Az ár tartalmazza

Szállás 3 éjszakára 1 fő részére standard kétágyas szobában
Reggelis ellátás
Repülőjegy Budapest-Madrid-Budapest közvetlen járaton
Reptéri illeték
Személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm)

 

Az ár nem tartalmazza

Igény esetén:
feladott poggyász (maxium 20kg): 25.000 Ft/db
Elsőbbségi beszállás: 8.000 Ft/fő, mellyel 2db kézipoggyász garantáltan az utastérbe vihető
fix ülőhely a repülőn (3500 Ft-tól/fő/irány), hogy az együtt utazók garantáltan egymás mellett ülhessenek. Ellenkező esetben az utasfelvételnél automatikusan kerülnek kiosztásra az ülések.
betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 790 Ft/fő/nap
storno biztosítás

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok