A FÖLDKÖZI-TENGER MEDITERRÁN SZÉPSÉGE: MÁLTA REPÜLŐVEL, MAGYAR NYELVŰ IDEGENVEZETÉSSEL

Málta, Málta, Málta Útazonosító: 498363
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Leírás

Utazzon velünk, a 7000 éves történelemmel, és kulturális örökségekben bővelkedő Málta szigetére, ahol festői kis öblök és kristálytiszta kék víz várja az idelátogatókat. A szigeteken választani lehet a homokos és kavicsos strandok között, melyek szorakozást kínálnak a családoknak, a romantikára vágyóknak,  a békére vágyóknak, és a nyári sportok szerelmesei számára is.1. nap: Budapest – Málta  
Elutazás repülővel Budapestről Máltára a késő délutáni órákban. Érkezés Máltára késő este, a reptéren transzferbusz vár minket. Szállás elfoglalása.

2. nap: Sliema - Valletta
Reggeli a szállodában. Egész napos szabadprogram VAGY fakultatív ajánlatunk: Sliema és Valletta

Buszunkkal indulunk el a fővárosba, Vallettába. A városban először Szent János Társ-Katedrálishoz (F) látogatunk el, a lovagok lelkéhez. Itt található a híres Caravaggio festmény, az Oratóriumban. Alsó és Felső Barracca kertekben sétálunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Grand Harbour-ra, a “Nagy Kikötőre”. Gyalogosan közelítjük meg a máltai történelmet új dimenzióban bemutató mozitermet, ahol 5D történelmi filmvetítésen (F) veszünk részt. A vallettai városnézés után szabadprogram, majd hajóval (F) megyünk Sliemába, ahol fakultatívan egy kikötői hajózáson vehetünk részt (helyszínen fizetendő: kb 15 euro/fő). Késő délután visszaérkezünk szálláshelyünkre.(A program díja buszbérléssel, belépőjegyekkel, hajójeggyel és idegenvezetéssel: 60 euro/fő)

3. nap: Blue Grotto és Marsaxlokk (halászfalu)

Egész napos szabadprogram VAGY fakultatív ajánlatunk: Kék Barlang, Marsaxlokk és Birgu
Reggeli a szállodában. A Programunk során először Marsaxlokkba, a hangulatos halászkikötőbe utazunk. A hagyomány szerint a főníciaiak itt léptek először Málta földjére. Itt láthatjuk a képeslapokról ismert, élénk színekkel tarkított halászcsónakokat a luzzukat és megcsodálhatjuk a helyi különlegességeket is a piacon. A program során szabadidőt biztosítunk rövid sétára, vásárlásra, étkezésre.

Majd irány a Kék Barlang (Blue Grotto). Az időjárástól függően motorcsónakkal (időjárás függő, helyszínen fizetendő: 8 euro/fő) közelebbről gyönyörködhetünk bennük. Itt valóban minden kéknek látszik, a vízen tükröződik a tengerfenék és még talán korallokat is láthatunk. Délután Birgu városába utazunk, ahol a S. Angelo erődöt tekintjük meg. Az erődből kitűnő kilátás nyílik Vallettára és a Nagy Kikötő szinte minden részére. A program végén transzfer vissza a szállodába.(A program díja buszbérléssel, idegenvezetéssel: 35 euro/fő)

4.nap: Szabadnap

Egész napos szabadprogram, pihenés Mellieha homokos tengerpartján.

5. nap: Gozó,Málta testvérszigete

Egész napos szabadprogram VAGY fakultatív ajánlatunk: Gozo

Reggeli a szállodában. Transzfer Cirkewwára, ahol kompra (F) szállva áthajózunk Gozóra. A legenda szerint ez az a hely, ahol Calypso elbűvölte Odüsszeuszt és hét évig révületben tartotta. Az út során ellátogatunk Xaghrába, ahol Ggantija megalitikus templomegyüttest (F) látogatjuk meg. A helyi emberek úgy tartják, hogy egy hatalmas istenasszony építette a templomot egyetlen éjszaka alatt. A szigeteken ez a legősibb építmény, több mint 7000 éves múltra tekint vissza. Tovább utazunk a sziget délnyugati részére, Dwejrára, itt volt Málta egyik szimbólikus jelképe a „Kék-ablak”, mely sajnos 2017-ben váratlanul összeomlott. A környező sziklafalak és belső tenger azonban továbbra is izgalmas látnivalót kínálnak, emellett a hely izgalmas búvárhelyszín is. Itt szabadidőt biztosítunk fényképezésre, illetve igény szerint motoros csónakok segítségével akár ki is hajózhatunk a tengerre (fakultatív, helyszínen fizetendő). Később Victoriába utazunk, ami a kis sziget fővárosa, itt megtekintjük a

Citadellát (erődítményt) ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Szabadprogram, majd rövid megálló a Ta Pinu Zarándokhelynél, utána visszautazunk Máltára. A nap során helyi likőr kóstolásra is lesz lehetőség.(A program díja buszbérléssel, kompjeggyel, belépőjeggyel, idegenvezetéssel: 65 euro/fő)

6. nap: Delfinárium + Popeye Village

Egész napos szabadprogram VAGY fakultatív ajánlatunk: Delfinárium és Popeye Village

A délelőtt folyamán a Marine Parkba (F) látogatunk, ami egy tematikus park olyan látványosságokkal, mint a fóka, papagáj -és delfinshow.

A délutánunkat az egyedülálló filmes látványosságnál a Popeye Villageben (F) töltjük. Itt forgatták a Popeye című filmet. A belépő tartalmazza a park teljes használatát, valamint egy kb. 20 perces csónaktúrát is. A park nagyon szép, gondozott állapotban van, tényleg olyan, mintha a filmben lennénk. Találkozhatunk élőben Popeye-el, Olive-vel és a többi szereplővel. Animációs foglalkozásokon (pl. filmforgatás) vehetünk részt, minigolfozhatunk, a film történetéről olvashatunk érdekességeket. Miután bejártuk a falut, lemehetünk a partra, mert a saját strandon, árnyékolt napágyakon pihenhetünk, beúszhatunk a napozószigetekre vagy a vízben kialakított trambulinokhoz és vízi vidámparkhoz.(A program díja buszbérléssel, belépőjegyekkel: 55 euro/fő)

7. nap: Kék-Lagúna

Egész napos szabadprogram VAGY fakultatív ajánlatunk: Comino (Kék-Lagúna)
Reggeli a szállodában. Hajóval (F) érkezünk meg Cominóra, a Kék Lagúnához. Ideális, pihenős kirándulás ez, ahol a napunk nagy részét Cominó szigeten töltjük, így teljesen kikapcsolódhatunk a kristálytiszta tenger és a varázslatos Blue Lagoon látványában. A szigeten kikötve lehetőség van a sziget hangulatos kis barlangjainak megtekintésére, egész napos pihenés, strandolás, szabadprogram.(A program díja hajójeggyel: 30 euro/fő)

8. nap: Málta történelmi városai: Mosta / Mdina / Rabat és a Dingli Cliffs
Reggeli a szállodában, majd csomagjainkat bepakoljuk buszunkba. Az utolsó napi programunk első állomása Mosta, ahol Európa 3. legnagyobb kupolájú templomában a híres mostai Dómban gyönyörködhetünk, a belépés ingyenes fényképezni lehetőség van a kupolában. Továbbutazunk Ta-Qaliba, a kézműves faluba, ahol megismerkedhetünk a helyi kézműipari termékekkel és készítőivel (üvegművesek, ezüst filigree mesterei és kőfaragók), rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra, fényképek készítésére). Következő megálló Rabat, ami ma egy fejlett kereskedelmi központ, pezsgő városi élettel, bárokkal, éttermekkel. Itt is megtaláljuk a jellegzetes erkélyeket, arab épületeket. Legfőbb látnivalója a katakombák, amit már a 4. században is használtak (igény esetén egyénileg megtekinthető: 6 euro/fő). Ezután elmegyünk a Dingli sziklákhoz, ahonnan gyönyörű kilátásban lesz részünk. Mielőtt a reptérre indulnánk még felfedezzük Mdina városát, melyet a helyiek “Csendes Városnak” neveznek. Ez volt Málta régi fővárosa.  Az erődítményvárosba lépve pillanatok alatt a IX. században érezhetjük magunkat. A középkor hangulata övezi a város épületeit, miközben bejárjuk a szűk, árnyékos utcákat. A városfalról impozáns kilátás nyílik a szigetre. Ezután buszunk kivisz a reptérre, hazaérkezés Budapestre a késő esti-éjszakai órákban.

 

Szállás: 

Bayview Hotel by ST Hotels
143 The Strand, GZR 1026 Gżira, Málta

  
A Bayview Hotel & Apartments  Sliema kikötőjére kilátást nyújtó, tetőtéri úszómedencét kínál. Néhány szállás erkélyes, és néhány a tengerre nyújt kilátást.

A szobák saját fürdőszobával, műholdas TV-vel és légkondicionálóval rendelkeznek.

A gyógy- és fitneszközpont masszázs és szépségápolási kezelésekkel, valamint egy tengerre néző termálmedencével várja a vendégeket. A játékteremben biliárdasztal és játszósarok kínál kellemes kikapcsolódást.

A szálloda Sliema városközpontjától 15 perces sétára, a sziget körüli hajókirándulások és a Valletta városába közlekedő hajók indulási pontjától csupán pár lépésre található.

A Valletta és St. Julian városába közlekedő, valamint a szigetet átszelő buszok a szálloda előtt állnak meg. Málta nemzetközi repülőtere mindössze 9 km-re helyezkedik el

Az ár tartalmazza

-repülőjegy közvetlen járattal Budapest-Málta-Budapest között
-reptéri illeték,
-személyenként 1 db. kisméretű kézipoggyász (40x20x25 cm)
- szállás 3 csillagos medencés hotelben 7 éjszakára
- reggelis ellátással,
-idegenforgalmi adó,
- reptéri transzferek,
-retúr transzfer a homokos tengerpartra,
-utolsó napi program helyi magyar idegenvezetővel,
- csoportkísérő végig a 8 nap alatt

 

Az ár nem tartalmazza

- Feladandó poggyász: 10 kg-os: 13.000 Ft/db, 20 kg-os: 20.000 Ft/db
- Elsőbbségi beszállás: a kisméretű kézipoggyászon (40x20x25 cm) kívül egy nagyméretű kézipoggyász (55x40x20 cm) is a fedélzetre vihető: 13.000 Ft/fő
- Fix ülőhely a gépen egymás mellett: 3.500 Ft/fő/irány
- Utasbiztosítás 8 napra: 18 éven aluliaknak: 3.160 Ft/fő felnőtteknek: 6.320 Ft/fő
- Útlemondási (storno) standard: a teljes részvételi díj (részvételi díj + választott poggyász + euros költség) 2 %-a
- Útlemondási (storno) covid kiegészítéses biztosítás: a teljes részvételi díj (részvételi díj + választott poggyász + euros költség) 4,5%-a
- Fakultatív programok:
• Valletta: 60 euro/fő
• Kék-Barlang + Marsaxlokk: 35 euro/fő
• Gozo: 65 euro/fő
• Delfinárium + Popeye falu: 55 euro/fő
• Kék-Lagúna: 30 euro/fő

 

Hasznos információk
Az ajánlat nem tartalmazza a személyes kiadásokat.

A repülőjáratok menetrendjéről érdeklődjön az utazási irodánál.

Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges. 

Az árak tartalmazzák a magyar nyelvű idegenvezetést is!

Részletfizetési lehetőség, keressen minket bizalommal!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok