Húsvét Firenzében 4 nap / 3 éj

Olaszország, Toszkána és környéke, Firenze és környéke Útazonosító: 472688
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Leírás

A reneszánsz kultúra bölcsője, Firenze és annak környéke számos kevésbé ismert látnivalót rejt. A művészetkedvelők ugyanúgy megtalálják a kedvükre való élményeket, mint a természetben gyönyörködni vágyók, hiszen Toszkána meseszép tájain utazunk. Boccaccio, Michelangelo, a Mediciek és számos hatalmas név fémjelzi utunkat, amelynek egyedi hangulatát nem csak az ikonikus művészettörténeti látnivalók, a vidéki toszkána hangulata, de a térség gasztronómiai finomságai is emelik.    

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3 éjszaka 3*-os szállodában, Firenze környékén

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár

Időpont: 4 nap/ 3 éj
2024.03.29-04.01. (péntek-hétfő) HÚSVÉT    BETELT!

Ugyanez a programunk további időpontban- Firenze másik arca néven: 
2024.10.23-10.26.  Ünnepi Hétvége és Őszi szünet

Program:
1. nap: Budapest - Firenze környéke
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Szállás elfoglalása.

2. nap: Firenze, a kultúra bölcsője
Reggeli után Toszkána kultúrális fővárosába, Firenzébe utazunk, mely évszázadokon át a Medici-család uralma alatt állt. Ismerkedünk az Arno folyó partján fekvő város remekműveivel. (Ár: 15 EUR/fő). Gyalogos városnézés a Világörökség részét képező történelmi városközpontban, ahol többek között megtekinthetjük a város egyik büszkeségét, a Santa Croce templomot. Számos híres középkori személyiség (Michelangelo, Boccaccio, Dante) síremléke található itt. Megnézzük a város jelképét, a márványintarziával burkolt Dómot és a Dóm tér nevezetességeit, a reneszánsz remekművekkel díszített Signoria teret, valamint a híres, aranyművesek üzletei által szegélyezett Ponte Vecchio-t, mely Firenze legöregebb hídja. A városnézés után fakultatív program keretén megcsodálhatják az Uffizi képtár remekműveit helyi, magyar nyelvű tárlatvezetéssel (Ár: 45 Eur/fő, a részvételi szándékot foglalással egyidőben kérjük jelezni, de a helyszinen fizetendő). Akik nem szeretnének a képtárba menni, kedvükre bebarangolhatják az ikonikus város eldugott utcáit is. Megmutatjuk, hogy hol érdemes fagylaltozni, és ellátogatni a város népszerű kézművespiacára is, ahol remek ajándékokat találhatnak, s megkóstolhatják a helyi ízeket is. Felfedezhetik a város egyik lakótornyát, mely egy gazdag kereskedőcsalád lakhelyéül szolgált. Alternatív programot ajánlunk idegenvezetőnkkel, az elragadó árkádos udvaron álló Davanzati Palotába, melynek termeit korhűen rendezték be, ahol a múlt szele érint meg minket: A régi firenzei ház múzeuma. Megmutatunk Önöknek, egy máig fennmaradt régi, csodás gyógyszertárat, mely méltán ejt minket ámulatba.Búcsúzunk erre a napra a várostól, a kora esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.  


3. nap: Firenze, a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás
Firenzébe utazunk.(Ár: 30 EUR/fő) Napunkat a gótikus, márványberakásos homlokdíszű, gyönyörű Santa Maria Novella templomnál kezdjük, majd ellátogatunk egy hangulatos piacra, ahol helyi termékek kavalkádja vár minket. A különleges Húsvéti programot, a látványos szekérrobbantást, a nagyszámú érdeklődés miatt egyénileg javasoljuk alternatív programként. Fakultatív látogatás helyi vezetéssel az Akadémia épületébe  (40 Eur/fő, részvételi szándékot kérjük foglaláskor jelezni), mely Európa legelső művészeti iskolájának helyén létrejött, gazdag gyűjteménnyel rendelkező múzeum. Többek között itt csodálhatjuk meg Michelangelo 4 méter magas, híres Dávid szobrát is. A városon végighúzódó Arno folyó túlpartjára sétálunk idegevezetőnkkel. Akinek kedve van, felfedezheti a hatalmas, rusztikus kövekből emelt, monumentális, egykor a Medici család székhelyeként szolgáló Pitti palota/Boboli kertjét, szabadidő keretében. A család kihalása után a Habsburg nagyhercegek is itt éltek. A dombon Bartolommeo Ammannati építész és szobrász egy csodás barokk parkot alakított ki. A Boboli kert az első és legismertebb XVI. századi itáliai kert, ahol lenyűgöző amfiteátrum, barlang, szökőkutak és összekötő utak nyújtják a hely varázsát. Búcsúzunk a várostól, és visszautazunk a szálláshelyünkre. Útközben megállunk, és egy hangulatos farmon ismerkedhetünk a vidéki Toszkána bájával a házi ízek világával, az olíva ízvilágával valamint a helyi bor zamatával  

Húsvét vasárnapja Firenzében egy különleges élményt tartogat az ide látogatóknak. A középkor óta egy érdekes szertartásra kerül sor a Dóm téren, hagyománya az első keresztes hadjárat idejébe nyúlik vissza . Ez az a "szekér robbantása". A szekeret színes, történelmi kosztümökbe öltözött szereplők sorfala között két virágkoszorúval díszített fehér ökör bevontatja a Dóm térre, a Keresztelőkápolna és a Dóm közötti területre.

Figyelem! A helyi, önkormányzati rendelkezések függvényében a fesztiválok, rendezvények megtartásáért irodánk felelősséget nem vállal! A Húsvéti múzeumi nyitvatartás függvényében a programok sorrendje változhat.

4. nap: Ferrara - Budapest
Hazautazunk, de még  egy rövidebb pihetető sétára megállunk a kedves középkori Ferrara városában, melynek lenyűgöző történelmi központja, az UNESCO Világörökség része, és olyan kulturális műemlékekkel rendelkezik, mint a Castello Estense, a városháza, a gyémántpalota és a székesegyház. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki! 

Húsvét Firenzében 2024
4 nap/3 éj reggelivel

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓS ÁR-visszavonásig érvényes

Időpont  
03.29-04.01.   139 900 Ft (333 €)

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 24 900 Ft/fő (64€)
Vacsora felár: 18 900 Ft/fő (48 €)  Az út már csak félpanziós ellátással foglalható.
Audio-guide: 2 200 Ft/fő/tartózkodás (6 €)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 12 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból 


Fakultatív programok (minimum létszáma 25 fő - részvételi szándékát az út foglaláskor kérjük előre jelezni, fizetés a helyszínen történik!)
- Firenze városnézés helyi idegenvezetéssel és közlekedési költséggel:                                                              15 Eur/fő 
- Firenze városnézés (közlekedési költséggel), a Mediciek nyomában - a vidéki Toszkána/ farmlátogatás:         30 Eur/fő


Kirándulás és belépő igényét kérjük foglalással egyidőben jelezze, mivel belépésre kizárólag előfoglalással van lehetőség.
- Uffizi képtár (előzetes jelentkezéssel):    kb.  45 EUR/fő, 18 évig  25 EUR/fő.
- *Akadémia (előzetes jelentkezéssel:       kb.  40  EUR/fő
- Firenze/Palazzo Davanzati (egyénileg):  kb  . 6 EUR/fő 

Amennyiben a múzeumok látogatási létszám korlátozása az út indulásakor fennáll, a belépők ára változhat.

Amennyiben a szekérrobbantást szeretné látni Firenze központjában - a nagyszámú nézőközönség miatt időben el kell foglalnia helyét.  így az Akadémia látogatás, és a szekérrobbantás  program közül az egyikre lesz lehetősége. Kérjük válasszon a kettő közül, és ennek függvényében kérjük a programokra történő jelentkezést.

Belépők és egyéb felárak:  
Firenze/Santa Croce templom  (egyénileg):     kb. 8 EUR/fő 
Firenze/Székesegyház: ingyenes
Firenze/Pitti Palota Boboli kertje egyénileg: kb. 13 EUR/fő-

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazást, szállást, reggelis ellátást, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

 

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
Indulási időpont Időtartam Szobatípus Ellátás Ár Megjegyzés rovat
2024-03-29 - 2024-04-01 3 éj, min. éjszakák száma: 3 2 ágyas standard szoba Félpanzió 158.800 Ft Ft/fő félpanzióval visszavonásig érvényes
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok