Dubaj és Abu Dhabi csoportos körutazás

Egyesült Arab Emirátusok, Körutazások Dubaiban, Körutazás Dubaiban Útazonosító: 312535
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás

Leírás
  • Utazás az EMIRATES légitársaság járatával
  • Szállás a közkedvelt BARSHA negyedben, nagyon jó minőségű, metróközeli 4*-os szállodában
     

Az Egyesült Arab Emirátusok a világ egyik legérdekesebb országa, ahol teljes harmóniát alkotva keveredik az Ezeregy éjszakából elképzelt arab hagyományvilág napjaink legmagasabb színvonalú technikai fejlettségével. A nyüzsgő városokban rejlő változatos programlehetőségek révén minden nap más és más élményben részesülhetünk! Megújult programunk során felfedezhetjük a legdinamikusabb közel-keleti városfejlesztés pazar építményeit: a világ legmagasabb felhőkarcolóját, a Burj Kalifát, a „The Palm” mesterséges szigetet, a Burj Al Arab szálloda lenyűgöző épületét, valamint az ez év februárjában átadott világszenzációt, a Jövő Múzeumát, ahol megtudhatjuk, milyen lesz a földi élet 50 év múlva. És mivel nincsen jövő múlt nélkül – a csodásan felújított Al Shindagha negyed múzeumaiban megismerkedhetünk Dubaj történelmével és hagyományaival. Kihagyhatatlan látnivaló a Miracle Garden, a világ legnagyobb virágoskertje, ahol több mint 50 millió virág és 250 millió növény található, lenyűgöző installációkban elrendezve. Abu Dhabiban pedig az arab világ két lenyűgöző szépségű épülete, a Zayed sejk mecset és a Qsar Al Watan palota várnak ránk. Az elképesztő ütemben fejlődő ország azok számára is tartogat új élményeket, akik pár évvel ezelőtt már jártak erre.

 

Utazás: Budapest – Dubaj – Budapest útvonalon az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatával, a programok során légkondicionált autóbusszal és metróval.
Elhelyezés: Dubajban, központi elhelyezkedésű (Barsha negyed), metróközeli 4* szálloda 2 ágyas, fürdőszoba / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és három alkalommal büfévacsora a programleírás szerint.

1. nap: Budapest – Dubaj
Elutazás Dubajba a délutáni órákban. Érkezés késő este, majd transzfer a szállodába. Szállás.

2. nap: Dubaj – a kezdetektől napjainkig & Dubai by Night
DUBAJ nem tartozik a régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Itt nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, ami tökéletesen érthető, ha figyelembe vesszük azt a tényt: maga a város is csak alig 150 éve létezik, fejlődésnek pedig alig 50-60 éve indult. Mégis Dubaj maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő!) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak. Városnézésünk során igazi „időutazásban” lehet részünk: a délelőtt folyamán Dubaj óvárosi részén megismerkedünk a város múltjával és rohamos fejlődésével (Al Shindagha negyed, a Creek, Aranypiac, Fűszerpiac), délután pedig a legmodernebb építészeti csodákat, leghíresebb felhőkarcolókat, leglátványosabb lakónegyedeket keressük fel. Rövid megállót teszünk a híres Burj Al Arab szállodánál, majd a naplementét a Pálmakilátóból (The View at the Palm) csodáljuk meg, ahonnan elképesztő kilátás nyílik a Pálma-szigetre (Palm Jumeriah). Sötétedés után, a nap zárásaként a világ legmagasabb felhőkarcolóival rendelkező elegáns negyedében, a Dubai Marinán sétálunk. Vacsora és szállás.

3. nap: Dubaj – a Jövő Múzeuma és sivatagi jeep safari BBQ vacsorával
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív program keretében az Emirátusok egyik lejújabb szenzációját, a 2022.02.22-én megnyitott Jövő Múzeumát keressük fel. A múzeum nemcsak Dubaj, hanem az egész bolygó egyik legkorszerűbb és leggyönyörűbb látványossága. Egy építészeti és mérnöki csoda, amely a múltból a jelenbe ível át, ötvözve a modern technológiákat a hagyományos művészeti formákkal, bemutatva, hogy milyen lesz a világ 50 év múlva. A hét emeletből álló, különleges épület egyes szintjei különböző élményekkel szolgálnak a vendégek számára, a mesterséges intelligencia és a legmodernebb technikai megoldások segítségével. Délután fakultatív sivatagi szafarin vehetünk részt. A program során terepjárókkal utazunk a homokdűnéken keresztül: felejthetetlen élmény, ahogyan a kavargó homokfelhőkben szánkázik a dzsip a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. A beduin stílusú sivatagi táborban jellegzetes arab élmények várnak ránk: tevegelés, hastáncos show, tanura- vagy tűztánc szórakoztatja a vendégeket, kipróbálhatjuk a henna-festést és a vízipipázást is! Ahogy leszáll az est, kezdetét veszi az ízletes arab grillvacsora: sültek, kebab, hummusz, saláták és édességek bőséges svédasztalos választékával. A tartalmas program után visszautazás a szállodába terepjárókkal. Szállás Dubajban.

4. nap: Abu Dhabi 
Városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, ABU DHABI-ban. A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Első programunk a lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zayed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ egyik legnagyobb, Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Az alig több mint egy évtized alatt elkészült mecset azért épült, hogy megtestesítse a békét és a toleranciát, és hogy mindenféle hitű embert szívesen fogadjon. A Qasr Al Watan elnöki palota az arab építészet és művészet legkimagaslóbb alkotása. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók, impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. Visszaúton rövid látogatást teszünk egy datolyapiacon. Vacsora és szállás Dubajban.

5. nap: Dubaj – a Miracle Garden és a Burj Khalifa 
Egész napos pihenés, szabadprogram, vagy részvétel a fakultatív kirándulásokon. Délelőtt fakultatív látogatás a Miracle Gardenben, amely kétezer négyzetméteres alapterületével és több milliónyi növényével „a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. A kert a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült az életnagyságú Airbus A380-at formázó virágszobrával. A Miracle Gardenben minden évben új egyedi koncepcióval és formatervezéssel kínálnak élményt a látogatóknak. A délután folyamán - emirátusi kirándulásunkat megkoronázva – látogatást tehetünk (fakultatív) a világ legmagasabb épületében, a Burj Khalifában. Utolsó dubaji naplementénket a felhőkarcoló 125. emeletén kialakított panoráma kilátóból csodálhatjuk meg, utána pedig a világ legnagyobb szökőkútrendszerének fény- és vízjátékával búcsúzunk az Emirátusoktól. Vacsora és szállás Dubaiban.

6. nap: Dubaj – Budapest
Kora reggel irány a repülőtér és hazautazás. Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.


Egyágyas felár: 143.200 Ft

A teljes ár a belépőjegyek árát (a fakultatív programok kivételével) tartalmazza!

 

Fakultatív programok helyszínen történő fizetéssel:
A fakultatív programokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért a részvételi szándékot jelentkezéskor, de legkésőbb a hátralék befizetésekor ELŐRE szükséges jelezni, és a programok díját a helyszínen kifizetni a csoport idegenvezetőjének. Döntésük visszavonhatatlan!

A Jövő Múzeuma (metrójeggyel, belépővel) kb. 40 USD
Sivatagi szafari (4x4-es dzsippekkel, BBQ vacsorával) kb. 65 USD
Miracle Garden (buszos transzferrel, belépőjeggyel) kb. 45 USD (minimum 15 fő részvétele esetén)
Burj Khalifa „At the top” (metrójeggyel, belépővel) kb. 65 USD

Szervízdíj / borravaló: 30,- USD (Helyszínen fizetendő!)

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje az aktuális ünnepek és nyitvatartások függvényében változhat.

2023-as indulású utak esetén a részvételi díj minimum 25 főtől érvényes, 20-24 fő utazása esetén a felár 20.000,- Ft/fő. Az árakat 1 USD = 390,- Ft árfolyamig garantáljuk.

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
 
Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok