Vietnám, Kambodzsa és Laosz 2024

Vietnám, Saigon, Saigon Útazonosító: 168195
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Európán túl, Kulináris élvezetek, Közönségkedvenc, Városlátogatás
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Hanoi

Elutazás menetrendtől függően Budapestről, európai átszállással érkezés Hanoiba.

2. nap: Hanoi

Vietnam fővárosába, Hanoiba érkezünk, a menetrendtől függően ismerkedünk a várossal: a Hoan Kiem-tó egyik kis szigetén a Jade-hegy templomának megtekintése után a nyüzsgő belváros francia negyedében riksázunk, majd transzfer a szállodába. Délutáni egy kis pihenés után az ezeréves hagyományra visszatekintő vizibábszínház elragadó, kedves műsora kelti életre a vietnami mesevilágot és a hétköznapokat. Utána egy tipikus helyi étteremben vacsorázunk, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Hanoi – Halong Bay hajózás

Reggeli után folytatjuk Hanoi megismerését Ho Chi Minh mauzóleumával, az egy oszlopú pagodával és végül az Irodalom Templomával. Ebéd, majd a világörökség részét képező Halong-öbölbe utazunk, ahol szállásunk is lesz.

4. nap: Halong Bay – Hue (800 km)

Reggeli a szállodában, majd kb. 5 órás hajózásra indulunk a lenyűgözően szép öbölben. A Mennyei Palota Barlangjában különleges szebbnél-szebb cseppkőképződményeket figyelhetünk meg, majd dús növényzettel borított kisebb-nagyobb sziklák között hajózunk. A felső decken napozóagyak biztosítják kényelmünket, ahonnan a Világörökség részévé nyilvánított táj természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Friss tengeri halból és helyi finomságokból álló ebédünket a hajófedélzeten fogyasztjuk el. Hajókázás után az öbölben folytatott tengeri gyöngy tenyésztés rejtelmeibe nyerünk bepillantást, majd a Noi Bai repülőtérről Hue-ba repülünk. Transzfer a szálláshelyre.

5. nap: Hue: az ősi császárváros

Reggeli után az Illatos-folyón hajózunk a Thien Mu pagodáig, ott kikötünk, megnézzük, majd a régi császárvárossal Hueval ismerkedünk. A Citadella mellett elhaladva, a Tiltott Város meglátogatását ebed után Tu Duc császár mauzóleumának megtekintésével folytatjuk. Délután vásárlási lehetőség a helyi piacon. Szállásunk Hue-ban lesz.

6. nap: Hue – Saigon (Ho Chi Minh City) – Cuchi alagutak

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, Saigonba (Ho Chi Minh City) utazunk. Megérkezés után transzfer, (a menetrend függvényében) városnézés a nyüzsgő városban. Láthatjuk Notre Dame katedrálisát, az elnöki palotát, a régi Postapalota épületét, a Thien Hau pagodát és a kínai negyedet. Elfogyasztjuk ebédünket, majd szabadidő. Szállásunk Saigonban lesz. Délután szabadidő vagy fakultatív programlehetőség keretében igazi kalandtúra a dzsungel mélyén húzódó Ho Chi Minh ösvény megtekintése. Busszal utazunk a Cuchi alagutakhoz, ahol megismerhetjük a vietnami háború eredeti helyszínén, annak történetét, valamint a találékony vietnami partizánmozgalom taktikáit, cseles csapdÁit és trükkjeit akar bele is bújhatunk és végig mehetünk az alagút egyes szakaszain.

7. nap: Saigon – Mekong-delta – My Tho

Reggelit követően autóbusszal a Mekong-folyó deltájához utazunk, ahol a Tien folyón hajózva a Sárkány-, az Unikornis-, a Teknős-, és a Főnix-szigetekkel ismerkedünk. A folyó mellékcsatornáira letérve közelebbről is megismerhetjük az ott lakók életét. A Sárkány és Unikornis szigeteken banán, pomelo, mandarin és mangó ültetvények között sétálunk. A Teknős- szigeten bemutatják nekünk a tipikus vietnami kókuszcukorka készítését és különböző ízesítésben, melyeket természetesen kóstolunk is. Délelőtt jut még időnk a Vinh Trang pagoda megtekintésére is My Tho mellett!  Ebédünket a környék specialitásaiból összeállított menüsor adja a mai napon egy csodálatos környezetben lévő étteremben. Utána Saigonba utazunk vissza. Este vásárlási lehetőség az éjszakai piacon.

8. nap: Siem Reap (Kambodzsa) – Angkor

Megreggelizünk, majd a menetrendtől függően Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Transzfer a repülőtérről, majd Angkor megtekintését a Praszat Kravan templommal kezdjük. Felejthetetlen élményt nyújt a naplemente látványa a Bakheng-templom tetejéről. A világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Watt templomegyüttes romjai között veszünk el, amelynek mérete a pekingi uralkodó palotájával merhető össze. Estére, szálláshelyünkre térünk vissza. Szállásunk 3 éjszakán át Siem Reap-ben lesz.

9. nap: Egész nap Angkor Thom és Angkor Wat

Reggeli a szállodában, majd az angkori királyság egykori központjával Angkor Thom-mal ismerkedünk. A híres Déli Kapun lépünk be a területére, a  Bayon-templom, Baphuon-templom, Phimeanakas templom után az Elefántos Teraszon sétálunk a Leprás király teraszára. A Ta Phrom dzsungel templom meglátogatásával fejezzük be a délelőtti programunkat. Ebéd után a Bantey Kdei, a Keleti Mebon és a Pre Rup vár bennünket és folytatjuk ismerkedésünket a hely látnivalóival, a hely szellemével.

10. nap: Angkor – „a hely szelleme”

Reggeli után a távolabbi Bantey Srei templomhoz, majd a Bantey Samre-hoz kirándulunk. Utunk rizsföldek között és a Sras Srang rituális királyi fürdő mellett vezet. Útközben rövid pihenőt tartunk egy jellegzetes kis faluban, ahol bepillanthatunk egy kambodzsai kis falu mindennapi életébe, megmutatják nekünk a pálmacukor készítésének fortélyait és meg is kóstolhatjuk azt. Ebéd után a Preah Khan, Neak Pean és a Ta Som templomok varázslatos romjait járjuk be. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

11. nap: Siem Reap – Tonle Sap tó: az úszó falu-Luang Prabang

Siem Reap belvárosával ismerkedünk a Királyi Rezidencia épületével és a vörös khmerek áldozatainak emlékére épült Wat Thmei (Uj Wat) gyönyörű pagodával. Ellátogatunk egy olyan kézműves tanodába, amelyet az Európai Unió hozott létre és finanszíroz. Szakképesítést nyújt és munkalehetőséget biztosít a végzős növendékeknek, emellett pedig kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a tradicionális kézműves iparágak fennmaradjanak Kambodzsában. A kő-és fafaragás, lakkfestés, ezüstművesség és selyemfestés hagyományos technikájával ismertetnek minket a növendékek. A délután folyamán a régi piacra érkezünk, ahol lehetőségünk nyílik vásárolni a különleges hangulatú helyszínen. Délkelet-Ázsia legnagyobb taván a Tonle Sap tavon tradicionális hajóval járjuk be az úszó falut. Délután transzfer a repülőtérre, Luang Prabang-ba utazunk, ahol két éjszakai szállásunk lesz.

12. nap: Luang Prabang

Az egész város 1995-től a Világörökség része. A világ 10 leglátogatottabb helye közt szerepel. Több alkalommal volt Laosz fővárosa, ahol 1975-ig lakott a királyi család. Reggeli után kétórás hajókázásra indulunk a Mekong folyón, a két Pak Ou Barlangig, amely közel ötezer Budha-szobrával fontos zarándokhely. Ebéd után a természet szerelmeseinek legnagyobb örömére a lenyűgöző Kuang Si vízesés rendszerhez utazunk. A program során a dzsungel szívében, méteres növénylevelek között akár fürödni is lehet a többszintes türkizkék vizű természet alkotta medencékben a vízesések tövében, miközben a trópusi növényzettel ismerkedünk, és arasznyi lepkék repkednek virágról virágra. A medencék után egy közel 100 méteres vízzuhataghoz érkezünk, aminek a tetejére is felmászhatunk! Vissza a szállodáig apró falvakon át vezet az egyórás út, két faluban a laok és a monok ősi életformáival ismerkedhetünk meg. A helyi éjszakai piac rejtelmeibe csábítjuk Önt, mely vásárlás nélkül is maga a csoda! (A sok színes áru és a kis villanyégők a földön guggoló árusokkal igazan mesebeli hangulatot árasztanak.) Szállásunkra térünk vissza.

13. nap: Luang Prabang – Vientiane

Városnézésünk során láthatjuk régi Királyi Palotát (ma Nemzeti Múzeum), majd a főtemplomot (Wat Xieng a világ egyik legszebb építészeti emléke), a Wat Sen és a Wat Visun szentélyeket. Ezt követően transzfer a repülőtérre, Vientianebe utazunk. Megérkezve a 16. századi Pha That Luangot (arany sztupa) tekintjük meg. Szállásunk Vientiane-ben lesz.

14. nap: Vientiane – A főváros

Reggelit követően a közelben, a Mekong-folyó partján tálalható Wat Sisaket szentélyhez látogatunk, ahol sok száz Buddha szobor látható, többek között egy 40 m-es fekvő Buddha szobor, egyedülálló a maga nemében. Rövid fotószünetet tartunk a Laoszt- Thaifölddel összekötő hídnál, majd városnézésünket a fővárosban: Wat Simuang, a szent városrész, Pra Keo templom megtekintésével folytatjuk, amely a Smaragd Buddha szobor eredeti „lakóhelye” (most Bangkokban van). A Ratuxai Győzelem Kapu (Diadalív)-nál a Nemzetgyűlés épületét latjuk, majd a Mekong partján csodáljuk meg a naplementét. Rövid séta a folyóparton, majd ellátogatunk az esti piacra, transzfer Vientiane repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

15. nap: Vientiane – Budapest

Érkezés Budapestre európai átszállással.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS

Amennyiben szeretné a 3%-os útlemondási biztosítást igénybe venni az összes tételre. (kivéve BBP)

1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 11.19., 2024. 02.17.

Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 1.289.500 Ft / 3.439 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 95.000 Ft / 257 EUR/fő*)
Repülőtéri illeték: kb. 185.000 Ft / kb. 500 EUR 
1 ágyas felár: 195.000 Ft / 528 EUR


Vízumköltség:
- Vietnámba kb.: 19.000 Ft / 52 EUR
- Kambodzsába kb.: 36 USD (Helyszínen fizetendő)
- Laoszba kb.: 31 USD (Helyszínen fizetendő)


Utasbiztosítás (Prémium): 14.250 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 18.300 Ft
2023.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP (Premium, Privileg) biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik.  Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 3%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: menetrend szerinti repülővel, európai átszállással, helyben autóbusszal és 6 alkalommal belső repülővel
Elhelyezés: 12 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 12x félpanzió


A program szerinti belépőket az ár tartalmazza.
Borravaló a program során: 80 USD


Minimális létszám: 20 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*10-19 fő esetén: 95.000 Ft/fő / 253 EUR 

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a rep. téri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel Budapestről, európai átszállással

- poggyász költséget

- a program során belső repülést 6 alkalommal

- transzfert a szállodába, utazást helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 12 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* és 4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 12x félpanziós ellátást (reggeli, ebéd vagy vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket, melyek összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- ajánlott szervizdíjat / borravalót (helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- egy ágyas felárat (igény szerint)

- útlemondási biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Foglalható időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Kérjük adja meg az utazók létszámát
Szűrés
Felnőttek:
Gyermek:

Hasonló ajánlatok